• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ALCATOR: No jo, jenže tohle bohužel dnes říká i ta generace, která to nikdy reálně nezažila. Takže tahle teorie je platná jen z části.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    JOSEFDRUHY:
    "Za komoušů jsem se měl líp" je taková hezká fráze. Ty se domníváš, že to znamená "Dnes jsou chudší".
    Ve skutečnosti, kdybys ty lidi posadil k psychologovi na důsledné sebezpytující pohovory, tak bys zjistil, že "tehdy bylo líp" znamená následující:

- Bylo mi 20-25, šukal jsem dvakrát týdně s krásnýma kozatýma mladýma babama
    - Bylo mi 20-25, nemusel jsem se starat o nevděčný děcka, měl jsem všechny prachy jen pro sebe a pro tu krásnou kozatou mladou babu
    - Bylo mi 20-25, měl jsem štíhlé tělo a zvládl jsem doběhnout tramvaj, aniž bych se zadejchal.
    - Bylo mi 20-25, v sobotu jsem chodil na fotbal, třikrát týdně jsem byl do půlnoci v hospodě a parádně si zahrál mariáš, to už dneska nemůžu.

POCHOP, PROKRISTAPÁNA, že před 25 lety bylo každýmu s výjimkou lidí v base líp -- protože prostě byli mladší a osobní věci fungují v mládí podstatně líp než když je ti 40+ nebo dokonce 50+!

MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Ale prosim Tě.
    Dycky když se tady začnou řešit nějaký matky s postiženejma dětma, nakonec to dopadne tak, že se narvou prachy prostě plošně všem.
    Já ani tak neřešim ty nezaměstnaný který práci ztratili, jako ty co jí nikdy neměli a nechtěli, ale to je všechno menšina.
    Největší pobavení mi působěj lidi, který nikdy nezkusili učit se něco, zkusit se zadaptovat, investovat místo do spotřeby do sebe, vyvinout nějakou iniciativu. Přesto maj na to, co dělaj a jak dělaj, slušně placenou práci. A řvou já sem chudej a ty další pitominy, nařikaj a volej spasitele. Nebo lidi, který jim aspoň slíběj, že těm ostatním něco šlohnou.
    To je fakt tragikomedie.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: citace :"Nevim teda, kde na se vzalo Tvoje přesvědčení, jak patřím k těm, co ožebračují chudý dřoucí lid, nakradli si v privatizaci a podobně. "
    reakce : Ty možná ne, ale zastáváš se jich.
    Rovněž stále máš na mušce nepracující lenochy. Bez zaměstnání je cca 9% a já si myslím, že těch lenochů mezi nimi co rozhodně nemají chuť k práci a chtějí se nechat živit je jen polovina ( téměř výhradně jsou to cigani ). Druhá polovina prostě nějak ztratila práci a nemůže novou najít. Bydlí na vysočiněš matka s retardovaným dítětem na kraji lesa, k autobusu daleko a práce je až na Kladně...takže do práce nejde, né že by byla lenochem.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Ne, všimni si že nesedim na prdeli, nebrečim a nečekám, až se vo mne někdo postará, takže nešťastnej? Ne, to nejsem.
    Nevim teda, kde na se vzalo Tvoje přesvědčení, jak patřím k těm, co ožebračují chudý dřoucí lid, nakradli si v privatizaci a podobně.
    Ale lichotí mi to, tak Tě u toho nechám.
    ANDY_WARHOL:
    No jo, tak já myslim že když jim pomáhali, tak netušili jaký zvěrstvo instalujou.
    Já Ti neprozřetelně nastudoval novodobou říjnovou revoluci, NZP. Tam Ti se člověk dozví věci, to Ti jde hlava dokola.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DAVIDO: citace :"spis by melo jit o snahu o celkovou kultivaci stavajiho systemu a spolecnosti. Chapu ze je to beh na dlouhou trat"

reakce : jenže ten běh trvá už 120 let ve vyspělém světě a dodnes "akademici" ( nemarxističtí ekonomové ) nic nevymysleli, respektive vymyslet nechtějí. Proč ? Kapitalismus je systém, kterýmu je fuk kolik kdo pracuje, zda boháč málo, chudý výzkumník hodně, ale který zohledňuje citlivě hierarchii bohatství jednotlivců, jak komu potečou do kapsy zisky.
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    BONGI: Ja nerikam ze nema vubec pravdu, jenom nesouhlasim s tim ze mu evidentne vadi platit dane. Proste tam vidim absolutne nulovy pocit solidarity, a to je podle mne spatne. Cesta nevede smerem "neplatit dane na ty liny zmrdy" ale spis by melo jit o snahu o celkovou kultivaci stavajiho systemu a spolecnosti. Chapu ze je to beh na dlouhou trat, a ze o to ve spolecnosti moc zajem neni ( viz. nase politicka reprezentace a extremni postoje ostatnich, na jedne strane lidi jako andy, na druhe idioti jako josefdruhy ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: Ty seš furt tak ukřivděnej, tím jak platíš ty daně, jak tě furt ta furt ta socanská společnost vokrádá, ...lituji tě, jak si z toho nešťastnej... jak musíš pozorovat v tý "spravedlivý" společnosti jak ti chudáci, co maj pouze tebou bídačený plat ( myslím tím jak schvaluješ ten systém který pracující zbydačuje...protože voni dřou 100x míň než ty ) nemusí platit ty daně a jak ty máš po odevzdání těch daní jen 10x vyšší příjmy, jen 10x, než ten vobyčejnej pacholek, co se "na tebe (ne)nedře" a jen tě vokrádá, protože ty dřeš jako mezek, rozhodně 100x víc než on, a ten chudák se jen fláká kde může....; ty makáš hlavou na 10.000 bajtů a máš jen 10x víc než bídnej konstruktér ( ten maká na 1 000 000 bajtů ) , a než veterinář ( ten maká jen na 1 000 000 bajtů ) a stavitel mostů ( maká jen na 1 000 000 bajtů ) a redaktor, a ekolog, a ředitel elektrárny, a stavitel dálnic, a hutníki, a chemik, a ( maká jen na 2 000 000 bajtů ) a ředitel nemocnice, a ředitel mikrobilologického ústavu, co maká na 3 000 000 bajtů ) no...no...no prostě to jsou samý čučkaři, co kdysi si v devadesátých letech nedokázali nakrást za privatizace a ty za ně nyní musíš platit ty nehorázný daně z toho co ti plyne samočinně z majetku v miliardách...že ? a kdyby si měl majetek nakradený 10x vyšší, musel by si platit 10x víc daní a to je neskutečná nehoráznost od tý kapitalistický společnosti... ale chápu jak se nadřeš na uhlídání těch příjmů z nahrabanýho majetku, to musí být děěěěěsná dřina to hlídat-uhlídat a hlavně čím víc do noci hlídáš, tím víc přinášíš společnosti hodnot. A voni darebáci dokonce chtějí z toho daně, ti kapitalisti s tím svým systémem chtějí ty daně a...a proto : volme komunisty, ti žádné daně nechtějí vybírat od "straníků"... ( co kradou a kradou...)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MANFRED: vsak v Rusku to tak bylo. nebýt peněz a podpory ze zahraničí žádná bolsevicka revoluce by neproběhla.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BONGI: Nene "nesmi klesnout pod hladinu, kdy velka skupina nema, co ztratit a zacina se bourit" to se naopak musí vorvat totálně, aby nedolezli hlady na barikády a nestříleli z Aurory:-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    BONGI: až bude zavedena všeobecná nivelizace, budou křičet všichni...
    BONGI
    BONGI --- ---
    MANFRED: Tak! Proto jsem se v jinem auditku ptal, kdo je bohaty. Proste, pokud nebude zavedena vseobecna nivelizace, budou existovat nespokojene vrstvy, ktere budou kricet. Pro nekoho, kdo bere 12k hrubeho bude bohaty kazdy s 20k. Skoro pro kazdeho, je jeho sef se vetsim platem nekdo, kdo si to nezaslouzi a zije z vysledku jeho prace atd atd. Ta mira socialni sounalezitosti a solidarity je strasne osidna zalezitost. Nesmi klesnout pod hladinu, kdy velka skupina nema, co ztratit a zacina se bourit a nesmi presahnout hranici, kdy jen povzbuzuje jako vyjadreni slabosti dalsi pozadavky.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BONGI:
    Ono někdy už je to tak daleko, že ten, kdo platí daně a tedy zásobuje sociální systém palivem, žije hůř než ten, kdo ze systému bere.Odměnou muže sledovat, jak si ten druhej spokojeně žije. Vlastně ne, muže sledovat jak kvičí že má málo a natahuje pazouru i po tom, co mu zbylo.
    BONGI
    BONGI --- ---
    ANDY_WARHOL: Z vybrane desetikoruny se rozdeli cca 3-4 koruny.
    BONGI
    BONGI --- ---
    DAVIDO: No on ma Andy v necem pravdu. Mne take nevadi prispivat ze svych danich na skutecne potrebne a ano prispivam jeste navic soukrome. Jenze mi vadi, ze mira potrebnosti v podstate nema stanovenou horni hranici ani podminky. Je v podstate dana jen mirou nespokojenosti a sily kriku relativne potrebnych. A jako zdroj je vzdy urcena skupina, ktera ma "vic" , Vadi mi system. Uz ted na odvodech platim tolik, ze ta castka pokryva minimalni prijem peti nezamestnanych mesicne. Jenze jako vrstva jsem neustale v hledacku "dat vic" a "tech hajzlu". Tak rozumim Andymu, ze proste nechce byt viden a vniman, jako nekdo, kdo vzdycky, kdyz bude potreba, je ve skupine, ktere se vezme.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MANFRED: to vis ze prezili, myslel sem to ironicky :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ANDY_WARHOL:
    Jo, já vždycky tvrdim že je sice fajn, že na dávky apod. se nespotřebuje nějaká gigantická suma (o hodně horší sou ty škody na duševnu u příjemců), ale co je to platný když na jejich rozdělování a agendu vokolo se vyhodí balík. A to, co píšeš, to eště vylepšuje.
    Přežili. Jenom to nevědi.
    Když jsme se v armádě ověšeni výzbrojí a jinejma kokotinama táhli krajinou a všichni řvali a padali na hubu jak nemužou, brečeli a volali mámu, věděli jsme, že mužstvu zbejvá eště 70% fyzickejch sil....
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MANFRED: ono kdyby jen plosne sypali tem s natazenou prackou, tak by to jeste bylo ok, ale ono jim prave pri tom sypani dost zustane za nehtama a o to jim jde predevsim.
    jedine zastavit tenhle nesmyslnej tok penez do deravy kbeliku to vyresi, ale to by se museli lidi starat sami o sebe a to by chudinkove neprezili
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ANDY_WARHOL: Pravda bejt tam pod rudozelenou koalicí(typický, stoupal počet miliardářů a dětí v chudobě) vychechtaný nepošlou je volbách do prdele. I když, sem zvědavej, jak reformování soc státu dopadne, ono rušit to nechtěj, chtěj to zadresnit (by u nás taky nezaškodilo).
    Což je u nás vnímáno jako absolutní peklo, pěkně plošně sypat třeba, soudruzi. Aby se levici hlasy množily.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MANFRED: norove si udelali fond kterej plnili prachama z ropy, jenze ten fond investoval do more veci, co ted se jaksi rozplynuly do nenavratna, takze tam to jeste bude zajimave. a treba vse co se netyka ropy tam dost stagnuje, protoze jinde nejsou takovy prachy, takze to taky neni nic ruzoveho a potenicalne dost casovana bomba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam