• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ALCATOR: Co to meleš za kraviny? Proč by měl být zapojen nějaký nadřízený a jeho nadřízený? Není náhodou jednodušší vysvětlení, že sociální pracovnice to dělá protože:

1) Si nějaké drobné nechá.
    2) Nepřijde o práci, protože tento systém vychovává další a další "klienty" sociálních služeb.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALCATOR: cigani často na socialce vyhrozujou a lidi se jich boji. za to ovsem podle tvé logiky múzou také bílý vid?
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    ALCATOR: Jo, a tihle BILI urednici jsou POSRANI proc?
    Protoze je moderni a korektni hlasat jak cikani za nic nemuzou a za vsechno muzou bili, a nedejboze kdyby jim nekdo sahnul na davky, hned z nej bude rasista, xenofob a nacek. Nazer se trochu vlastni mediciny :)

Ale v jednom mas nechtene pravdu, problem skutecne neni v cikanech, problem je v tom ze se vsem, nezavisle na etniku, nemeri stejnym metrem.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PHAILO: Ach jo. Už zase.

Takže - bílej ředitel odboru sociální práce je POSRANEJ z nějakého vyššího nadřízeného, který je POSRANEJ z jinejch bílejch. Proto nařídí BÍLÉ úřednici, aby cigánům doporučovala nejrůznější triky, jak ze státu vytřískat co nejvíc.

A ty se domníváš, že problém je v cigánech.

*clap* *clap* *clap* A, výborně, můj nízkovoltážní simulátor sarkastického potlesku funguje. Bezva.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ALCATOR: Jsi velmi naivní. Zkus si vedle cikánů nějakou dobu bydlet a pak se vrať. Já jsem si to vyzkoušel. Úřad je nastěhoval do nejdražšího bytového domu ve městě, protože integrace. Vše za ně platil. Bordel dělali stejně. Co mě na tom zaujalo bylo to, že za nimi pravidelně docházela sociální pracovnice, která jim radila jak dostat ze státu co nejvíc (triky s osvojováním dětí apod.) a dokonce jim vyplňovala všechny formuláře a žádosti, které za ně pak podávala. Zároveň je i informovala o připravované legislativě, třeba o tom, že stát se chystá platit alimenty za neplatiče, na čemž se rovněž mohou přiživit. Nevím jestli si z inkasovaných peněz něco ulívala pro sebe, ale celkem bych tomu vzhledem k jejich pologramotnosti věřil.
    SWT
    SWT --- ---
    ALCATOR: Mimochodem to, že někdo kupuje kradený věci naprosto neomlouvá čin krádeže.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALCATOR: ty nakupujes v zastavarne ? ty vyrvavas po nocích ? já tedy ne. takže s tim napravovanim hříšníků se obrat jinam.
    SWT
    SWT --- ---
    ALCATOR: "a přitvrdit na vymahatelnosti práva - postihování protiprávního jednání" jsem psal ...

Sorry, ale hulákající a kradoucí bělochy mám před nosem zřídka, kdežto cikány furt, a to je ten jedinej obrovskej rozdíl, a důvod proč jsou na cikány lidi nasraný. Dokud budou budeš mít 80% problematickejch cikánů versus 20% problematickejch bílejch/žlutejch ... tak se nic nezmění.

Nikdo po cigoších nechce nic jinýho, než aby se chovali stejně jako bílý. Fakt nic jinýho.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SWT: proč bílí policajti ty zloděje nechytají a soudy netrestají? Aha... vlastně, to úžasné bělošské české soudnictví, kde první stání nastane rok po zločinu, pak se to vždy na 4 měsíce odročí, a po pěti letech možná padne verdikt, že.

Jo jo, ty cigáni, ti to tady tak hrozně dokurvili, někdo by je měl postřílet. Určitě by pak všechno fungovalo líp.

Dobře, teď bez sarkasmu:
    1. Spousta bordelu, který cigáni dělají, je nepostižitelné, protože si sami bílí vydupali, že limity mají být takto měkké. Kvůli diskotékám (bělošský vynález), hospodám a já nevím čemu všemu je noční klid až od 10. večer, limity na hluk jsou velmi benevolentní. Plivání je tolerováno, sprostá slova jsou akceptována jako "mužný projev".
    2. Trochu se točíme v kruhu, ale kde je odbyt pro všechno to kradené zboží? Komu patří zastavárny? Komu patří sběrny kovů? Kdo kupuje drogy a kdo kupuje služby prostitutek?

Je mi líto, ale pořád dokola budu opakovat to samé: MY vytváříme poptávku po spoustě toho špatného, co cigáni dělají, a u zbytku jsme my sami na vině, že jim to prochází. Mohli bychom při nejbližších volbách zakázat pořvávání, ale to by nám asi museli zrušit Gambrinus ligu, protože davy fanoušků táhnoucích ulicemi, převracejících popelnice a pořvávajících "Kdo neskáče není čech!" by jaksi měly problém.

Chceš po cigánech, aby byli svatější, než je typický běločech. V tom je ten problém.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    LOPIK: Potěmkinova vesnice byla ta údajná stoprocentní zaměstnanost. Dědeček pracoval v Ingstavu a zmiňoval, že předák na stavbě povídal bílejm chlapům "Tamhle ty dva cigány tady musíme mít, ale moc od nich nečekejte. Prostě tu práci musíme udělat."

SWT
    SWT --- ---
    ALCATOR: Nesouhlasím s tím, že by se měl bílý ředitel odnaučovat nebrat typ lidí, který je pro něj nevýhodný (matky samoživitelky s dětmi například).
    Cikány jsi tu obhajoval skoro v každým příspěvku, že měli zatím málo času naučit se chovat slušně, když byli ještě nedávno kočovníci. To je z pohledu lidí nucených poslouchat jejich řev, koukat na jejich bordel a hlídat, aby neměli na zahradě co ukrást dost šumák a naprosto nechápu, proč to jakkoliv omlouvat. Platí i pro bílý šmejdy, ale v mým okolí se cikáni ani celkem netajej, že kradou, např. mý babičce, která učila děti cikánskejch kápů, otevřeně říkali, že její barák vykrádat nebudou, ať je v klidu. Vykradli ho hned za dva tejdny po její smrti.
    Registruju tak 10% cikánů, který se chovaj slušně, a jsou nešťastný z toho zbytku, který jim ničej život, ale nikdy si nestěžovali na odmítání v práci, vždycky říkali, že to plně chápu. Ale je fakt, že práci moc nestřídaj, protože se snažej a tak si práci udržej, zaměstnavatelé to viděj.
    Takže 20% nesocializovanejch zlatý voči.
    Rozhodně jsem proti kastraci a táborům atp., úplně stačí ořezat dávky a přitvrdit na vymahatelnosti práva - postihování protiprávního jednání. A to pomůže i na bílej xindl.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ALCATOR: V minulým příspěvku si psal o velkým pokroku, kdy ze 100% udělali 20% a teď je to zas Potěmkinova vesnice?
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    LOPIK: Ano, pošlapávání lidských práv je spolehlivá cesta, jak dosáhnout krátkodobého Potěmkinovsko-vesnicového efektu.

Asi největší zlo komunistického režimu u nás bylo téměř totální zničení morálky. Všechno se zrelativizovalo, v lidech se vzbuzovala závist a škodolibost, což pak samozřejmě vedlo ke vzniku neoficiálních pravidel "Kdo nekrade, okrádá rodinu" (vzpomeňme se slzou v oku na Masarykovo "Nebást se a nekrást")...

LOPIK
    LOPIK --- ---
    ALCATOR: Paradoxní na tom dost je, že ten tvůj pokrok od padesátých let způsobilo právě násilný zničení jejich tradičního života - doslova je nahnali do hutí..
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SWT: Prosím, najdi mi, kde jsem napsal, že jsou cigáni chudáčci.

Je složité diskutovat, pokud mi podsouváš to, co si myslíš, že dělají "pseudohumanisté", a pak mě na základě takto podsunutých výroků kritizuješ.

Změnit se budou muset OBĚ strany. Bílý ředitel firmy se bude muset odnaučit odmítat cigány se slovy "Cigány neberem, jsou s nima potíže", a cigán se bude muset odnaučit vykřikovat "dyšgrymynácyja!", kdykoliv mu úředník nebo policista nebo nadřízený nebo učitelka nebo prostě kdokoliv řekne, že určité jednání je/není vhodné.

Fór je v tom, že zatímco cigáni pokrok udělali a od padesátých let, kdy jich bylo nesocializovaných 100%, dosáhli dnešního stavu, kdy je takových možná 20%, tak bílá majorita udělala pokrok taky: Čím dál víc lidí tleská náckům, kteří vykřikují cosi o pracovních táborech, izolaci, preventivní kastraci atd.
    SWT
    SWT --- ---
    ALCATOR: Nebylo by jednodušší, kdyby nebylo racionální se cikánům vyhýbat? Nebylo by lepší pojmenovávat problémy pravdivě, tj. že se cikáni musej změnit, pokud chtějí dosáhnout zlepšení svého postavení? Dokud jim různí ALCATORové budou říkat, že jsou chudáci, kteří za to nemůžou, nezmění se nic.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SWT:

To sice ano, ALE: Ta firma se usadila na území státu, který jí zajišťuje například bezpečnost, bezproblémový bankovní styk, policii, zdravotní služby atd. atd. -- a jedna z podmínek, které si ten stát stanovil, je, že se firma nebude chovat diskriminačně.

Psal jsem to už v jiné diskuzi, ale klidně to zopakuji: Pokud se odstěhují do Somálska, klidně ať tam na základě rasy zaměstnance vybírají, nikdo je za to žalovat nebude. Bohužel se jim ale bude stávat, že jim tam jednou týdně nějakého zaměstnance odprásknou místní bojůvky, a nikdo se jich nezastane.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALCATOR: kolik z tech domelych cechu co tam kradli bylo ovšem cikánů.
    SWT
    SWT --- ---
    ALCATOR: Jen tak pro zajímavost, někde dříve (nějakou dobu jsem tu nebyl) jste zmínil, že zaměstnavatelé diskriminují cikány na základě barvy pleti (a bílé na základě oblečení a vystupování). Uvědomujete si, že to je čistě projev racionálního uvažování člověka, jehož primárním zájmem je co nejhladší a nejefektivnější chod firmy, a z racionálního hlediska nelze takové chování shledat závadným?
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    JOSEFDRUHY:

reakce : kde jste na to přišel, že 60% POPULACE je na dávkách ??? To jste sečetl děti školou povinné, důchodce, nemocné a nemohoucí, blázny, vojáky, všechny cigany, matky s dětmi, zloděje a poslance ???
    Já mám úlevu na daních 20 euro za to, že mám 2 děti. Ano, i to je "dávka", jen označená jiným slovem, abych se necítil tak blbě. Nějakou formu úlevy, dotace, příspěvku (na dopravu, na školku...) má kde kdo.

K první části (Cigáni na olympijských hrách, ve vědě atd.) - Pokud vím, mezi boxery a vzpěrači pár mistrů je; jestli zrovna Český cigán byl na olympiádě, to netuším, ale jsem si dost jistý, že ve Španělské, Řecké nebo jiné jižanské výpravě budou -- jen prostě nejsou tak patrní, protože tam mají tmavou pleť všichni. Podstata je ovšem ta, že bez podpory od dětství se do toho nedostaneš, takže tam, kde kolem cigánů nestavějí zdi a dávají jim šanci, tam z nich něco dostanou.

S tím mořeplavectvím, tam jsi podle mě úplně ustřelil -- jsme vnitrozemský stát a mořeplavci u nás jsou z 99% tlačenkové děti bývalých komunistických funkcionářů, kterým rodiče dokázaly zajistit místo na příslušné škole.
    Na vědu má buňky méně než 1 procento populace.Vědci pochází z měšťanských rodin, které už od sedmnáctého století dostávaly to nejlepší vzdělání a mnoha generacemi a pečlivě domlouvanými sňatky se vyšlechtily na tu úroveň, na které dnes jsou. Proč tedy chceš po cigánech, kteří do 50. let žádnou vědu nikdy nedělali, aby najednou mezi sebou měli 5+% špičkových vědců???

Kolik vědců pochází z nějaké zaprášené dědinky na jihu Moravy, která se do 90. let zabývala čistě zemědělstvím?
    Kolik vědců pochází z nějaké havířské dědinky na Ostravsku?

V závěrečném odstavci jsi se pak dopustil jednoznačné demonstrace své předsudečnosti -- "mají to v genech" -- a také hodně rozšířeného názoru o tom, jak jsme my sami pracovití ("u nás nechce pracovat 10% lidí" - ha, ha, ha).
    Málo kdo chce pracovat! Bylo by šílenství pracovat, pokud by ti z toho neplynuly nějaké výhody. Kdyby někdo zavedl "nepodmíněný základní příjem", v takové výši, že by se z toho dalo nějak žít, tak spousta lidí by okamžitě přešla z režimu "40h/týdně" na "20 hodin měsíčně".

Žádný cigánský "gen okrádání", "gen flákání" ani "gen lhaní" neexistuje. Nebo snad máš pocit, že když Rakušani na své supermarkety dávali cedulku "Češi, nekrást tady!", tak že také měli pocit "Češi mají gen kradení"???

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam