JOSEFDRUHY:
reakce : kde jste na to přišel, že 60% POPULACE je na dávkách ??? To jste sečetl děti školou povinné, důchodce, nemocné a nemohoucí, blázny, vojáky, všechny cigany, matky s dětmi, zloděje a poslance ???
→
Já mám úlevu na daních 20 euro za to, že mám 2 děti. Ano, i to je "dávka", jen označená jiným slovem, abych se necítil tak blbě. Nějakou formu úlevy, dotace, příspěvku (na dopravu, na školku...) má kde kdo.
K první části (Cigáni na olympijských hrách, ve vědě atd.) - Pokud vím, mezi boxery a vzpěrači pár mistrů je; jestli zrovna Český cigán byl na olympiádě, to netuším, ale jsem si dost jistý, že ve Španělské, Řecké nebo jiné jižanské výpravě budou -- jen prostě nejsou tak patrní, protože tam mají tmavou pleť všichni. Podstata je ovšem ta, že bez podpory od dětství se do toho nedostaneš, takže tam, kde kolem cigánů nestavějí zdi a dávají jim šanci, tam z nich něco dostanou.
S tím mořeplavectvím, tam jsi podle mě úplně ustřelil -- jsme vnitrozemský stát a mořeplavci u nás jsou z 99% tlačenkové děti bývalých komunistických funkcionářů, kterým rodiče dokázaly zajistit místo na příslušné škole.
Na vědu má buňky méně než 1 procento populace.Vědci pochází z měšťanských rodin, které už od sedmnáctého století dostávaly to nejlepší vzdělání a mnoha generacemi a pečlivě domlouvanými sňatky se vyšlechtily na tu úroveň, na které dnes jsou. Proč tedy chceš po cigánech, kteří do 50. let žádnou vědu nikdy nedělali, aby najednou mezi sebou měli 5+% špičkových vědců???
Kolik vědců pochází z nějaké zaprášené dědinky na jihu Moravy, která se do 90. let zabývala čistě zemědělstvím?
Kolik vědců pochází z nějaké havířské dědinky na Ostravsku?
V závěrečném odstavci jsi se pak dopustil jednoznačné demonstrace své předsudečnosti -- "mají to v genech" -- a také hodně rozšířeného názoru o tom, jak jsme my sami pracovití ("u nás nechce pracovat 10% lidí" - ha, ha, ha).
Málo kdo chce pracovat! Bylo by šílenství pracovat, pokud by ti z toho neplynuly nějaké výhody. Kdyby někdo zavedl "nepodmíněný základní příjem", v takové výši, že by se z toho dalo nějak žít, tak spousta lidí by okamžitě přešla z režimu "40h/týdně" na "20 hodin měsíčně".
Žádný cigánský "gen okrádání", "gen flákání" ani "gen lhaní" neexistuje. Nebo snad máš pocit, že když Rakušani na své supermarkety dávali cedulku "Češi, nekrást tady!", tak že také měli pocit "Češi mají gen kradení"???