• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ALCATOR: V minulým příspěvku si psal o velkým pokroku, kdy ze 100% udělali 20% a teď je to zas Potěmkinova vesnice?
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    LOPIK: Ano, pošlapávání lidských práv je spolehlivá cesta, jak dosáhnout krátkodobého Potěmkinovsko-vesnicového efektu.

Asi největší zlo komunistického režimu u nás bylo téměř totální zničení morálky. Všechno se zrelativizovalo, v lidech se vzbuzovala závist a škodolibost, což pak samozřejmě vedlo ke vzniku neoficiálních pravidel "Kdo nekrade, okrádá rodinu" (vzpomeňme se slzou v oku na Masarykovo "Nebást se a nekrást")...

LOPIK
    LOPIK --- ---
    ALCATOR: Paradoxní na tom dost je, že ten tvůj pokrok od padesátých let způsobilo právě násilný zničení jejich tradičního života - doslova je nahnali do hutí..
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SWT: Prosím, najdi mi, kde jsem napsal, že jsou cigáni chudáčci.

Je složité diskutovat, pokud mi podsouváš to, co si myslíš, že dělají "pseudohumanisté", a pak mě na základě takto podsunutých výroků kritizuješ.

Změnit se budou muset OBĚ strany. Bílý ředitel firmy se bude muset odnaučit odmítat cigány se slovy "Cigány neberem, jsou s nima potíže", a cigán se bude muset odnaučit vykřikovat "dyšgrymynácyja!", kdykoliv mu úředník nebo policista nebo nadřízený nebo učitelka nebo prostě kdokoliv řekne, že určité jednání je/není vhodné.

Fór je v tom, že zatímco cigáni pokrok udělali a od padesátých let, kdy jich bylo nesocializovaných 100%, dosáhli dnešního stavu, kdy je takových možná 20%, tak bílá majorita udělala pokrok taky: Čím dál víc lidí tleská náckům, kteří vykřikují cosi o pracovních táborech, izolaci, preventivní kastraci atd.
    SWT
    SWT --- ---
    ALCATOR: Nebylo by jednodušší, kdyby nebylo racionální se cikánům vyhýbat? Nebylo by lepší pojmenovávat problémy pravdivě, tj. že se cikáni musej změnit, pokud chtějí dosáhnout zlepšení svého postavení? Dokud jim různí ALCATORové budou říkat, že jsou chudáci, kteří za to nemůžou, nezmění se nic.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SWT:

To sice ano, ALE: Ta firma se usadila na území státu, který jí zajišťuje například bezpečnost, bezproblémový bankovní styk, policii, zdravotní služby atd. atd. -- a jedna z podmínek, které si ten stát stanovil, je, že se firma nebude chovat diskriminačně.

Psal jsem to už v jiné diskuzi, ale klidně to zopakuji: Pokud se odstěhují do Somálska, klidně ať tam na základě rasy zaměstnance vybírají, nikdo je za to žalovat nebude. Bohužel se jim ale bude stávat, že jim tam jednou týdně nějakého zaměstnance odprásknou místní bojůvky, a nikdo se jich nezastane.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALCATOR: kolik z tech domelych cechu co tam kradli bylo ovšem cikánů.
    SWT
    SWT --- ---
    ALCATOR: Jen tak pro zajímavost, někde dříve (nějakou dobu jsem tu nebyl) jste zmínil, že zaměstnavatelé diskriminují cikány na základě barvy pleti (a bílé na základě oblečení a vystupování). Uvědomujete si, že to je čistě projev racionálního uvažování člověka, jehož primárním zájmem je co nejhladší a nejefektivnější chod firmy, a z racionálního hlediska nelze takové chování shledat závadným?
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    JOSEFDRUHY:

reakce : kde jste na to přišel, že 60% POPULACE je na dávkách ??? To jste sečetl děti školou povinné, důchodce, nemocné a nemohoucí, blázny, vojáky, všechny cigany, matky s dětmi, zloděje a poslance ???
    Já mám úlevu na daních 20 euro za to, že mám 2 děti. Ano, i to je "dávka", jen označená jiným slovem, abych se necítil tak blbě. Nějakou formu úlevy, dotace, příspěvku (na dopravu, na školku...) má kde kdo.

K první části (Cigáni na olympijských hrách, ve vědě atd.) - Pokud vím, mezi boxery a vzpěrači pár mistrů je; jestli zrovna Český cigán byl na olympiádě, to netuším, ale jsem si dost jistý, že ve Španělské, Řecké nebo jiné jižanské výpravě budou -- jen prostě nejsou tak patrní, protože tam mají tmavou pleť všichni. Podstata je ovšem ta, že bez podpory od dětství se do toho nedostaneš, takže tam, kde kolem cigánů nestavějí zdi a dávají jim šanci, tam z nich něco dostanou.

S tím mořeplavectvím, tam jsi podle mě úplně ustřelil -- jsme vnitrozemský stát a mořeplavci u nás jsou z 99% tlačenkové děti bývalých komunistických funkcionářů, kterým rodiče dokázaly zajistit místo na příslušné škole.
    Na vědu má buňky méně než 1 procento populace.Vědci pochází z měšťanských rodin, které už od sedmnáctého století dostávaly to nejlepší vzdělání a mnoha generacemi a pečlivě domlouvanými sňatky se vyšlechtily na tu úroveň, na které dnes jsou. Proč tedy chceš po cigánech, kteří do 50. let žádnou vědu nikdy nedělali, aby najednou mezi sebou měli 5+% špičkových vědců???

Kolik vědců pochází z nějaké zaprášené dědinky na jihu Moravy, která se do 90. let zabývala čistě zemědělstvím?
    Kolik vědců pochází z nějaké havířské dědinky na Ostravsku?

V závěrečném odstavci jsi se pak dopustil jednoznačné demonstrace své předsudečnosti -- "mají to v genech" -- a také hodně rozšířeného názoru o tom, jak jsme my sami pracovití ("u nás nechce pracovat 10% lidí" - ha, ha, ha).
    Málo kdo chce pracovat! Bylo by šílenství pracovat, pokud by ti z toho neplynuly nějaké výhody. Kdyby někdo zavedl "nepodmíněný základní příjem", v takové výši, že by se z toho dalo nějak žít, tak spousta lidí by okamžitě přešla z režimu "40h/týdně" na "20 hodin měsíčně".

Žádný cigánský "gen okrádání", "gen flákání" ani "gen lhaní" neexistuje. Nebo snad máš pocit, že když Rakušani na své supermarkety dávali cedulku "Češi, nekrást tady!", tak že také měli pocit "Češi mají gen kradení"???

JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ALCATOR: citace :" Promiň, Josefe, ale tušíš něco o evoluční teorii?"
    reakce : Přoč tak zhurta...jedná-li se o názor na cigány. ?

citace :" My jsme potomci živočišných druhů, které přežily. A často přežily jen díky tomu, že nevydávaly energii v situacích, kdy to nepřinášelo žádný efekt.
    Reakce : To dělá každý živočišný druh !, jen né člověk. ( ..ten totiž "hne prstem" i tehdy kdy mu to nedává žádný efekt ). To se netýká ovšem ciganů ! Viděl jste někdy cigána na Olympijských hrách ? Viděl jste cigana jako horolezce ? , viděl jste cigana jako vědce pravého vědce nikoliv jen "z milosti" bílých, viděl jste někdy cigana v Jizerkách na běžkách ?, viděl jste cigana v mořeplavectví, v archeologii, v libovolné špičkové vědě ?, viděl jste ho v jako kněze, jako biologa, jako chirurga, jako ...jako...jako, Ne ! Pokud někde cigán zabloudil do smysluplné činnosti tak to byly totální vyjímky.

citace :" NIC nebrání Českému národu, aby si vytáhl hlavy z prdelí a šel příště k volbám volit někoho, kdo má v programu totální osekání podpůrných dávek.
    Reakce : Ano, obrovská chyba národa. Za komančů cigani museli alespoň trochu makat. Dnes nemusí a jim stačí dávky bez práce. Najevo to dávají zatím jen anarchisti.

citace : Jenže ouha - nějakých 60 procent populace (ne-li víc) je příjemcem státní podpory v té či oné podobě (pastelkovné, daňové úlevy, podpora rodičů, dávky v nezaměstnanosti...), takže by si káleli do vlastního hnízda.
    reakce : kde jste na to přišel, že 60% POPULACE je na dávkách ??? To jste sečetl děti školou povinné, důchodce, nemocné a nemohoucí, blázny, vojáky, všechny cigany, matky s dětmi, zloděje a poslance ???

citace :"A jsme zase u prapůvodní myšlenky -- U cigánů nám to vadí, u bílých to nevidíme."
    Reakce : Ano, u ciganů nám to vadí, protože to je populace, která pracovat nechce...mají to v genech. Bílá populace je různorodá, od hodně pracujících, přes kreativně pracující k flákačům a hochštaplerům a konče bezdomovci. Ano, bílá populace je různorodá, v bílé populaci nerado pracuje cca10% a opravdu nepracuje 5% obyvatel. V bílé populaci i ten co nepracuje, doma pracuje, hlídá rodičům děti, pěstuje na zahrádce zeleninu, sportuje, opravuje dům atd...atd.
    Cigán je zvláštní rasa ( jiná než Vietnamec, jiná než černoch, jiná než Mongol, jiná než Papuánec, jiná než Čukot, Indián a Eskymák ...jiná ; "nechuť k práci" je u nich jiná než u bílé a ostatní populace.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    JOSEFDRUHY: Promiň, Josefe, ale tušíš něco o evoluční teorii?

My jsme potomci živočišných druhů, které přežily. A často přežily jen díky tomu, že nevydávaly energii v situacích, kdy to nepřinášelo žádný efekt.

Pokud můžu mít 9.000 Kč čistého za nicnedělání (protože bílí poslanci odhlasovali, že je budu dostávat), a někdo mi nabídne, že můžu 8 hodin denně 5 dní v týdnu makat kdo ví v jaké prdeli za 12.000 hrubého, z čehož se po zdanění stane taky těch 9.000 čistého, tak BYCH BYL IDIOT, kdybych na to kývl.

NIC nebrání Českému národu, aby si vytáhl hlavy z prdelí a šel příště k volbám volit někoho, kdo má v programu totální osekání podpůrných dávek. Jenže ouha - nějakých 60 procent populace (ne-li víc) je příjemcem státní podpory v té či oné podobě (pastelkovné, daňové úlevy, podpora rodičů, dávky v nezaměstnanosti...), takže by si káleli do vlastního hnízda.

A jsme zase u prapůvodní myšlenky -- U cigánů nám to vadí, u bílých to nevidíme.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ALCATOR: Já bych vsadil veškeré své úspory na to, že kdyby "Někdo" např. vláda či strana dala-nabídla cigánům práci, všem, hned ( tedy nejdříve odebrat sociální dávky a dát jim je ve stejné výši po práci- za práci ) , že by jí 90% cigošů odmítlo. Oni ze zásady a z nátury pracovat nebudou, protože nechtějí..., ( kdyby z nátury pracovat chtěli, tak by si na zahrádce pěstovali zeleninu, tak by si uklidili své paneláky, vybílili, spravili omítky, dveře, kliky, schody, prostě všechno..) jim nepracovat a brát dávky vyhovuje a to nesmííííííírně.

Je velice signifikantní, že televize ukázala spot jak anarchisté pokřikovali hesla : cigáni do práce, cigání do práce, cigání do práce a...a vzápětí na to televize zabrala skupinku přitloustlejch cigošů co do kamery pokřikovali : my cheme v klidu a spokojeně žít ... jistě, chápu, oni nic jiného nechtějí než čumět z okna baráku a mít se bez práce dobře a aby měli od bílých klid.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    BONGI: S tím souhlasím.

ANDY_WARHOL: Napiš, prosím. Čistě ze zvědavosti.
    BONGI
    BONGI --- ---
    ALCATOR: Ja jen potreboval poznamenat, ze proste srovnani 10 nadavajicich je kompenzovano vetsim poctem kouricich neni tak jednoduche. Proste 100 lidi provadejici neco, co nevyhovuje ze skupiny 500, ma vliv na vnimani teto skupiny jiny, nez pokud to bude provadet stejny pocet lidi ze skupiny citajici 10 000. Nemluvim o parametrech ci vstupech, proc tomu tak je, mluvim o tom, proc je to tak vnimano.
    Ano souhlasim, ze se situace v teto skupine nijak oproti minulym letum nezhorsila a ze jeji ostre a negativni vnimani je z velke casti zapricineno urcitym krizovym (ekonomickym ) stavem sppolecnosti, kdy se potrebuje najit urcity jednoduchy hromosvod ( byli to v minulosti, zide, cikani, zastupci ruznych trid, cernosi), nicmene vnimani spolecnosti se nemuze menit jednostrane, pouze na strane vetsinove casti a aktivity druhe strany jsou mizive.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALCATOR: chceš li dam ti typ na konkrétní lokalitu. zkusis se tam usadit nedaleko jednoho domu a uděláš si obrázek Sam. takovým míst je vice...
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    MANFRED: spíš prostě budou dávat příplatky - tak jako chtějí dávat příplatky za nadváhu k letenkám.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    BONGI: Nezlob se, ale ačkoliv žiju na východním Slovensku, kde je cigánů opravdu hodně, tak prostě nemám tu zkušenost, že by tu 10 z 11, a dokonce ani 5 z 10, cigánských rodičů sprostě pořvávali na své děti coby standardní způsob komunikace. Nervy můžou ujet každému, ale nemám tvou zkušenost. Domnívám se navíc, že kdyby to skutečně bylo tak masové, jak tvrdíš ty, tak by o tom psali etnologové, sociologové a další, ale ti místo toho píší o jiných problémech toho etnika.

Chápu, že máš možná tu smůlu, že žiješ v lokalitě, kde se to, co popisuješ, děje v masovém měřítku, a v tom případě chápu tvé rozhořčení, ale ačkoliv jsem žil v Brně, v Praze a teď na východě Slovenska, to, co popisuješ, jsem prostě neviděl. Tak nevím.

Zato matky s cigaretami u kočárků a vedle dětských hlaviček při procházce vídám všude - u nás kouří kolem poloviny populace a takových 10-20% matek dělá to, co mi vadí opravdu hodně. Zkus se kolem sebe rozhlédnout, zda zaznamenáš to samé.

Pak můžeme diskutovat, proč stát proti tomuhle nic nedělá, nebo můžeme diskutovat o tom, proč LID nevolá po tom, aby se s tím něco dělalo. A nejspíš zjistíme, že je to skutečně odvěký problém "Chyby druhých vidíme, chyby vlastní nevidíme"
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    ANDY_WARHOL: Začíná to být trochu OT, nicméně: Narazila jsem na bílou ženskou, co se o svém synovi vyjadřovala jako o svém fakanovi (sic), měla však plnou hubu keců o tom, jak chce, aby udělal přijímačky na osmiletej gympl. Takovýhle dítě má zaděláno v dospělosti na psychickej průser.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Ono jednoho krásnýho kne to začnou orvávat stylem -kuřáci-pijani-tlustý-maso žeroucí-maso nežeroucí...což rozjede proces kterej se už nezastaví, dokud nebude vorvanej každej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam