• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    Po mnoho let měla na nyxu místo debata Prof. Václav Klaus - Prezident České republiky. V historicky první přímé volbě byl zvolen jeho nástupcem Ing. Miloš Zeman. Domnívám se, že si rovněž zaslouží svůj klub, který má sloužit k věcnému komentování jeho činů v této významné funkci. Nemá se jednat ani o oslavný a nekriticky zbožňující, ale ani o špinící a nízkými nadávkami nasycený klub. K podobným výlevům používejte kluby jiné, za tímto účelem založené. Zklamání menšinové (i když na nyxu většinové) části elektorátu sem nepatří, volby skončily, výsledek se nedá změnit. Silně trpící, kteří nebudou diskutovat věcně, dostanou BAN a mohou odjet za Janem Jíchou do Černé Hory (neboli Monte Negro, případně Swarze Berg). Vítány jsou fotografie, články a linky, dokumentující činnost českého prezidenta Ing. Miloše Zemana po jeho funkční období.
    rozbalit záhlaví
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: asi jsem slepej :) existuje nějaký postoj, který není ani proruský ani proevropský? já mám ze zemana pocit, že je pročínský, proruský, proevropský i proamerický - záleží, co si člověk zrovna vytrhne z kontextu. vyjednavači se většinou baví s oběma stranami.

btw. zabýval se někdo nějak výrazněji tím, kdo sponzoroval nepokoje na majdanu? nebo je ticho po pěšině?
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    COOLER: Já myslím, že je všem celkem jedno, jak bych to vyřešil já nebo jak by to vyřešil Zeman.
    Ptal ses, proč ho vnímáme jeho činy jako proruské, v tom článku máš odpovědi.
    COOLER
    COOLER --- ---
    ATOMIKS: pěkně napsané. z pohledu ekonomiky se domnívám pro nás budou dobré vztahy s ruskem důležitější než s USA. do USA vyvážíme podstatně méně než do ruska. další věc je obrovský potenciál ruska . kam by mohlo frčet zboží z evropy, kdyby se to teď nerozesralo majdanem. pokud bych měl srovnávat havla se zemanem potažmo klausem. havel dělal věci, aby nás měli v americe rádi. zeman dělá věci, aby se měli lidi v čechách lépe. havel si počínal dejme tomu s nějakou noblesou, zeman je buran. paradoxní je, že díky tomu havel je vnímán jako intelektuál a zeman jako sedlák bez vzdělání - člověk se lehce nechá zmást. :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO: ty jsi autista? :) to tam bylo pro dokreslení příběhu a předpokládám, že to současný přístup všech států k číně rozhodně nemění :D s dovolením bych toto téma uzavřel, ať tady nedrobíme konverzaci.
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: to já názory ukrajinských novinářů a tohohle politologa znám :) jedna otázka je, co si prezident může a nemůže dovolit. druhá otázka je, jak ten spor na Ukrajině vyřešit.

americe jde o to, aby německo a rusko bylo v sobě, jinak bude usa v prdeli
    rusku jde o to nepustit krym, jinak budou vojensky v prdeli
    německo potažmo evropa chce spravedlnost - nebo nevím, jaký je jejich motiv. spekulant george soros úplnou náhodou dělá miliardové investice. osobně si myslím, že tam žádný benefit pro EU není a jde opravdu jen o soukromou lobby některých lidí. to je ale čistá spekulace.
    o co jde ukrajině je v podstatě jedno, protože tam rozhodují oligarchové, jejichž zájmy jsou čistě soukromého charakteru a jsou v rozporu s civilním obyvatelstvem.

Každé řešení je špatné a bude hodně kritizované. Zeman svoje řekl.
    jak bys to vyřešil ty?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    co mi nevadí je Zeman zkoušející meze ústavy na základě přímé volby. Třeba se Schwarzenbergem nebo Škromachem by to nebylo tolik horký, ale se Zemanem národ hnedle pochopil, jaký nástroje prezident má (a jak je moc důležitý jeho mluvčí .)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    jsem jen na mobilu, mám to složitý.
    Srovnávat Havla a Zemana přes ekonomiku nebo vedení strany je takové prekérní, Havel byl idealista a spisovatel, Zeman pragmatik a prognostik, Havel nebyl premiérem a OF by se rozpadla tak jako tak, byl jen prezidentem, byl symbolem ve věku naivity, který dokázal určit prvotní směr a to dokonce takový, že nás dokázal spojit se západem, nenechat nás tady někde na periferii, někde na východě mezi Německem a Ruskem. Možná nevyjdenal tolik smluv, ale dokázal nás snadněji včlenit do struktur (což realizovali jiní, zmíním jména Klaus a Zeman). Obrácený faul je srovnejte Havla jako prezidenta a Zemana jako prezidenta, zde Zeman nemůže mít šanci, třeba srovnávat Zemanovu návštěvu v Číně s Havlovou cestou do USA. Velmi se obávám, že Zeman nedojednal nic, že už přijel jen na podepsání, kterého se účastnili významní lidé, protože se na chvíli oteplilo. Kdežto Havel přijel a skutečně otvíral dveře.
    Mimochodem politika vůči Číně se zase upravuje po sobotkově návštěvě USA. Myslím. A je otázkou nakolik vítězí pragmatismus, oni i Číňani už jsou přeci jen jinde, stejně jako my.
    Vezmuli nějaké ukazatele, tak Havel otevřel více dveří, dokázal lépe udržovat spojenectví. Někdo tu psal, že je lepší být "rebelem", než přitakávat, já si myslím, že se má dělat srozumitelná (vláda-prezident) politika, která by neměla jít proti bytostným zájmům spojenců, a která by neměla být jako kolovrátek. Samostatný Tibet nechce ani dalajláma, celistvou Ukrajinu chce i Bělorusko (které spojencem ani není, ale všichni okolo ano .)
    COOLER
    COOLER --- ---
    Mapování.cz - Mapování souvislostí českého byznysu a politiky
    http://www.mapovani.cz/

kým byste se nechali koupit vy? kdybyste kandidovali na prezidenta a potřebovali na kampaň 50 milionů?
    COOLER
    COOLER --- ---
    Ještě by mě zajímalo, proč máte Zemana za proruskýho, když dělá první poslední pro to, aby tady bylo Euro :) tuhle argumentaci si taky rád poslechnu.
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: myslím, že ne.

VYHULENY_UFO: Opravdu je podstatné, jestli se s čínou obchoduje 30 nebo 70 let? Zjevně kvůli Tibetu nikdo Číně nic neudělá. a vzhledem k objemu výroby v Číně je jakákoliv její kritika za Tibet čirý výsměch a pokrytectví.

vládní speciál můžou používat 3 lidé - prezident, premiér a tuším předseda poslanecké sněmovny. bohužel neznám rozvrh hodin speciálu v daný týden. a věřím, že i kdyby se letadlo vracelo prázdné, bude lepší těch 10 hodin s někým pokecat k věci, než letět zvlášť. přiznej si, že tohle je jen nafouknutá bublina a kdybys byl prezidentem, uděláš třeba to samý. kdo chce psa býti, ....
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Jo, tak já to s tou čínou nemyslel jen o nás, sklapnul v podstatě celej svět, jakmile se zjistilo, že je to dobrej obchodní partner.
    Ono popravuj a pronásledují nejen korupčníky a tak, ale taky opozici, akorát je blbý o tom mluvit, když na druhý straně s nima chce každej dělat kšefty, tak u těch korupčníku to lidi skousnou, tož nám předvádí ty.
    Prachy humanismus neuznávají a nemnoží je, tak se občas nakrčí čelo, ale ne moc. Myslim že časem se od nich taky dočkáme nějakýho nehezkyho překvapení ohledně sousedů, už to tam docela skřípe.
    Kim je taky zlej chlapec, ale jeho otroci stavěj a makaj v zahraničí dobře, že jo.

Hele mužem mu to oplatit oslavama amiků v západních čechách. Já teda moc ne, co se z toho vyrobily dny poťápel co si hrajou ve veteránem na amiky, na japonskejch motorkách na emerický motobandy a v maskáčích na rybáře, už mne to přestalo tankovat.

CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    tak třeba se za měsíc z Rudého náměstí dozvíme cosi o respektování územní celistvosti Ruska včetně Gruzie a Ukrajiny :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO: Bavim se o Číně. Rusko je dost čerstvé, i když si myslím, že to dopadne úplně stejně. Ty velké státy všechny vědí, že jim každej může políbit... Hájí svoje zájmy, stejně jako bychom měli my. Aby se něco takovýho nestalo nám.

VYHULENY_UFO: to se ještě budeme bavit o tom, jak strašně velkej průser je, že ušetřil cestu vládního letadla?
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: Nechci se opakovat. prezident prostě dělal svojí práci - výjimečně dokonce v souladu s vyjádřením vlády ČR. Nikdy neříkal, že zábor Tibetu je v pořádku. Polechtal jim ego a dohodnul kšeft. Hotovo. Politika.
    COOLER
    COOLER --- ---
    VYHULENY_UFO: dobrý argument pro co? já anexi Tibetu neschvaluji. A pokud si budeme ukazovat příklady, tak si představ, že máš 2 sousedy. Jeden z nich tě živí, bez něj bys neměl co jíst. Navíc má fakt velký svaly. A ten toho druhýho souseda zmlátí. A světe div se, všichni sousedi maj plnou hubu keců, ale nikdo nic neudělá celých 70 let. Naopak s tím sousedem všichni vesele obchodují. Půjdeš mu rozbít hubu, nebo mu ukážeš fakáče? :)
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    COOLER: a co bys čekal, že Miloš na plnou hubu řekne, že by neměl nic proti tomu, kdyby Čína zmasakrovala případné obránce Tchaj-wanu nebo Tibetu? Ačkoliv.... :)

Té první otázce opravdu nerozumím, jestli jsme se opravdu bavili o Zemanových činech a jeho "zahraniční politice".
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: Tak jsem se v rámci diskuse dozvěděl, že nám nějací spojenci můžou něco udělat. Zatím tedy nevím kdo a co. Pak jsem se dozvěděl, co řekl Miloš Zeman, abych se pak dočetl, že řekl vlastně něco úplně jiného :) No nic, pro dnešek zavírám počítač a jdu si zapnout telku. Oboje vyrobené v Číně. No alespoň se vyhnu kognitivní disonanci - na rozdíl od ostatních:)
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    COOLER: dokonce včetně nejen Tibetu, ale i Tchaj-wanu. Bodejť taky, když to přinese ten ekonomickej profit.
    Tak se tu sejdem za rok a povíme si, cože se to přihodilo s tím projektem, který mu ten čínský podnikatel znásobil. Jestli to teda mělo ten význam.
    COOLER
    COOLER --- ---
    CHORCHEOS: nikde tam nepíše, že násilná anexe cizích území je v pořádku. píše se tam, že uznává celistvost číny. takovéhle překrucování už je velká mystifikace :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam