Jinak:
Středa 19.10. Sobotka podepisuje seznam
Pátek 21.10. Herman v TV obviňuje Zemana, ohání se svědky, hraje to na emoce, na otázku, zda nepodělává diplomatickou linii, reaguje vlastně že jo, ale on je demokratickej borec, že se tak rozhodl, fakoff Čína, komunisti, a hlavně na konci dostal otázku, jak ví, že Brady na seznamu není, tak prý ze sdělovacích prostředků od Sobotkova podpisu
Neděle 23.10. Přílet Bradyho, připravení novináři, tiskovka, Herman ukazuje sms od Forejta, že Brady nedostane nic ze čtvrtka 20.10. 18:06
Pŕedpokládám, že sms od Forejta je pravá a předpokládám, že mu ji asi Forejt sám od sebe ve čt večer neposlal, že to je odpověď na dotaz, jestli ano či ne.
Takže 20. Herman ví, že strýček ocenění nedostane, přímo sms od Forejta.
21. v televizi zalže, že info o tom má ze sdělovacích prostředků.
23. nechá přesto strýčka přiletět, když 3 dny ví, že účel jeho cesty pominul, aby ho týden vláčeli a vystavovali jako opičku. (Imho pán sympaťák)
Jinak z toho rozhovoru v ČT jsem odvodil, že Herman měl přímej kontakt na Forejta a zřejmě i korektní vztahy s ním (neformální), proto se kroutil jak had, když se ho redaktor v pátek ptal, komu dával z Hradu vědět, že přijme Dalajlámu "ofiko". No a o dva dny později už ho propálil, protože kolo se roztočilo a bylo potřeba každého náznaku špíny, domluvené natáčení, medaile, shromáždění, rozhovory, brífinky :-) voliči knížete z řad umělců, bývalý mluvčí Kalouska Gazdík s čuchem volebního potenciálu 5%+ v nadcházejících volbách do PS, tak zvedá Kalouskův upadnuvší prapor "pravda a láska", agent Sázkař a samozřejmě i neúnavní proukrajinští aktivisté, ti všichni vycítili, že je správný čas do toho pořádně šlápnout, rok uteče jako voda....
Když jsem dnes poslouchal Chovance, jak pohoršeně mluvil o tom, jak měli na Vládě ústní dohodu a všichni ji dva roky dodržovali, tak jsem si s úsměvem vzpomněl na jinou dohodu, na Hradě s Haškem, Škromachem, Zimolou....že o schůzce nebude nikdo mluvit :-) ale člověk chápe, že odříznul nějakou větev, která spadla na zem a on sám se díky tomu dostal až skoro k těm nejsladším jablkům na špičce stromu, ale co z tohodle všeho získá(-l) Herman? Podělal svý kolegy z Vlády, zas ukázal, co jsou černoprdelníci za partnery, a voliči? Pro Karly je jen figurka, která zas posunula jejich věc o kousek blíž k vysněnému cíli, ale nic zásadního.