• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    PAD: ale problém neni v tom, že by to tu nebylo (ty řešení atd). Problém je, že ty protisystémový politici maj prostě úspěšnější přesvědčovací metody, na který slyší většina obyvatel. A ty jejich metody budou úspěšnější vždycky, dokud se lidi nezačnou zajímat o pravdu a ověřovat si informace, který dostávaj. A to většina lidí nechce, protože vždycky je lepší informace od pepy z práce co má strejdu v Praze a ten řikal....nebo natom proruskym webu, co sponzoruje kreml, jsem se dočetl.....
    Jinak co je smutný, že dneska máš náký dezinformace založený na lehce ověřitelný lži, ale jak se jednou chytí, tak už se toho lidi nepustí a berou to jako fakt, protože jim to sedí do toho jejich pokroucenyho vnímání světa.
    V77
    V77 --- ---
    PAD: Pardon ot, kdyz je nekdo jiny (nez ja) plati u nekoho odjakziva viz Karel Polacek - Okresni mesto (1936).
    V77
    V77 --- ---
    LINKOS: Hm, Gaussovu krivku nelze osalit a 1 man 1 vote. P. Zeman to vi. Debatu na ct1 zvladl vzhledem k volicum co se rozhoduji o sve budoucnosti na pristich 5 let 5 minut predtim, nez vhodi obalku, brilantne. Protihracem by musel byt nekdo, kdo umi strhnout tyto lidi na svou stranu, argumentovat pro ne srozumitelne, trocha "demagogie" - cti nova fakta - imho v danou chvili neni na skodu.
    Svy mame duchodkyni jsem zduraznil vulgaritu vs. formalni slusnost a nesplneni i jen proste funkce kladece vencu (viz pripad Kovac) a slibila hlas Drahosovi -i kdyz za plentou jsem s ni nebyl a volebni lidtek pro MZ jsem po ni nechtel.
    Dtto s Babisem, kdyz jsem se zeptal co s nim ma spolecneho, kdyz za volebni obdobi zdvojnasobil sve miliardy a ona dostala slibeno 500Kc pridavku k duchodu.
    BDOWN: Ano jen 150k rozdil je nadeje!
    PAD
    PAD --- ---
    BDOWN: mnohokrat jsem se bavil s lidmi, kteri maji jiny nazor, nekdy i dost ostre. a taky delam chyby a sam jsem nekdy arogantni. z me zkusenosti ale je mozne s lidmi, kteri maji jiny nazor, mluvit. nema cenu se snazit nekoho presvedcit. nejlepsi mozny vysledek je, kdyz se mi podari jim rict nejakou informaci, kterou doted nevzali v uvahu. napr. ze to byla zemanova vlada, ktera zpusobila marasmus s exekucemi, ve kterych se dnes topi desetina populace, mj. podstatna cast zemanova elektoratu.

co jineho zbyva? chovat se stejne jako zeman podle hesla "na hruby pytel hruba zaplata"? to prece jen utvrzuje a rozsiruje ten problem. vychodiskem je se snazit chovat tak, jak bych chtel, aby se chovali jini. ne slunickarsky, naivne, ale jako dospely, sebevedomy - ale pokorny - clovek.

a souhlasim, je tady nadeje. myslim, ze je na case, aby se zacali mladi lide, kteri vyrostli po sametu, starat o politiku, mozna ji i zacit ovlivnovat. 150k neni moc. (resp. by mozna i stacila jen polovina z toho, pokud by slo pouze o pretahovanou)
    LINKOS: ta smula je ale pro vsechny. ja mam nekdy dojem, ze ceska spolecnost je v rozkladu. jakoby opravdu letos definitivne skoncilo narodni obrozeni. nemame zadny jednotici prvek. kdyz je nekdo jiny, tak je to 'kreten'. kdyz nekdo hlasuje jinak - byt objektivne proti svym zajmum - tak je to jednoduse idiot. nikdo se ani na chvili nezamysli, ze jsme predevsim vsichni na jedne lodi a pokud nebude veslovat spolu, tak se potopime.

nemyslim, ze celkovy recept na tenhle marasmus je nejake presvedcovani. myslim, ze recept je v pochopeni toho, proc ti lidi voli, jak voli. vzdyt to casto i rikaji. 'prazaci se nam smeji, ze jsme blbi.' nebo 'rozkradlo se vsechno'. pokud prijde politicka strana, ktera nabidne aspon reseni exekuci a kolabujici infrastruktury v pohranici, tak si myslim, ze ma nadeji na uspech i v techto regionech. problem je, ze to vyzaduje prace, studovani problemu a systematicky postup. kdo z lidi, kteri na to maji, se tomuhle chce obetovat? obzvlaste, kdyz vysledek je nejisty a v soukromem sektoru si vydelaji Xkrat vic a v pohode? samo se to neudela ...
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    To by Drahos nikdy neudelal....
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Milos uz plati ty exekuce za ty jeho volice....
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    LINKOS: asi píš smůla teda no.......známej zas volí Zemana, protože je nasranej nato jak se to tady rozkradlo :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    BDOWN: taky jsem prisel na to,ze nema cenu nikomu nic vysvetlovat. Byl jsem u souseda na jednom,ze bude volit Zemana,protoze se mu nelibi,ze tadle zeme se zaprodala zahranicnimu kapitalu,tedy on rika,ze tu vse patri zapadu a ze je potreba volit Zemana,protoze ten s tim neco udela,wtf? Tak mu tedy trpelive vysvetlim,co vymejsleli na prognostaku,ve skratce privatizaci a co rikal Zeman pred volbama v 98 a jak si s tema slibama vytrel zadek a co to byla opozicni smlouv.No a druhej den od jeho rodiny prijde tchyne,ze ji agitovali aby volila Zemana...
    Podobne nechapu proc by malo bejt nejakou nadějí zrovna Babisovo vladnuti. Coz je dalsi argument,proc Zeman,protoze diky nemu bude u vlady Babis.
    Ne,lidi jsou proste kreteni a nema jim cenu nic vysvetlovat.. Mozna jsem jen zahorkly arogantni kavarensky picus,ale nema smysl tem lidem cokoli vysvetlovat,bud si na to prijdou sami,nebo smula...
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    PAD: a zkusil si jít s timhle za nákym arogantnim člověkem? Řekni mu, že neni arogantní blbec, protože je arogantní blbec, ale protože ostatní lidi jsou arogantní taky a že my už arogantní nebudem. Pošle tě doprdele a řekně ti, že seš zasranej sluníčkář a jestli náhodou nejseš taky ten zkurvenej vítač.
    Prostě já chápu, že lidi hledaj pořád něco pozitivního, ale nejsou to první volby kdy se ukázalo jak "chytrá" je většina národa a nehneš s nima ani stádem volů, sám jsem to zkoušel pár let s kolegou v práci. Je nezajímá pravda a argumenty a důkazy. Jak se pak můžeš s takovym člověkem bavit civilizovaně a respektovat ho.
    Takže hledat vinu vtom "našem" táboře je zbytečný, protože ikdyby tam nebyla, ten druhej tábor to nijak neovlivní a budou volit zemany a babiše a hotovo.
    Ono je to po každejch volbách stejný, všichni řikaj jak musíme tolerantně a slušně vysvětlovat, proč byla volba těch druhejch špatná a v dalších volbách to pak dopadne opačně. Ale realita je taková, že tu máš většinu co hlasuje klidně proti svejm zájmům a nikdo s nima nehne. Je to většina co slyší přesně na tyhle manipulace a ohejbání reality a čim víc jim budeš vysvětlovat jak to je ve skutečnosti, tim víc se budou utvrzovat ve svejch bludech. Prostě neřešitelná situace.
    Abych ale nebyl takovej pesimista, tak drahošovo výsledek mě překvapil a že to byl rozdíl jenom 150k lidí, to určitou naději dává. Ale já čekal, že zeman v první volbě nedostane víc jak dostal topolánek, tak nechci zas podléhat planejm nadějím.
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Favoritem příští prezidentské volby je podle bookmakerů sázkové kanceláře Fortuna poslanec za ODS Václav Klaus mladší.
    -lol-
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    GINGERCAT: Je treba hledat pozitiva. Ja v tom clanku nachazim pozitivni hlavne to, ze aspon The Washington Post nas uznava jako Central Europe...a ne Eastern
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    PAD: jojo...je to tak :/
    PAD
    PAD --- ---
    SEOMAN: zemana fakt nevolim, ale tohle je presne ten typ agitace, ktery mu nahani hlasy. myslim si, ze problem je arogance na OBOU stranach tabora, jak u zemana, tak u jeho nevolicu. cesi proste obecne jsou casto arogantni (dusledkem je treba i silene chovani lidi za volantem). az se naucime respektovat jeden druheho a mluvit spolu civilizovane, tak mame sanci na slusnou demokracii. do te doby to bude porad stejne, nebo horsi.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Pražská kavárna má evidentně dlouhá chapadla, dosahují až do redakce The Washington Post.
    The Czech election says more about the state of Western democracy than we’d like to admit - The Washington Post
    https://www.washingtonpost.com/...f-western-democracy-than-wed-like-to-admit/?utm_term=.104058486789
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Zeman na Hrad nepatří!!! - ZDRAVICA
    https://www.youtube.com/watch?v=oSSoOlH1ZLM
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    SEOMAN: prave jsem v praze a piju kavu, takze asi to jsem ja, a zticha asi fakt taky nebudu
    DAJVEX
    DAJVEX --- ---
    písnička pro Miloše
    Yesterday - Roy Clark
    https://www.youtube.com/watch?v=NEY4LxORCeo
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    DAJVEX: ten klaus to je neco prisernyho...at tahne do ruska pruzinskij
    sice nevim co to je prazska kavarna ale hubu drzet fakt nebudu
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DAJVEX: jak se ty pi****** placaj vesele po zadech... No kluci z prognostaku vzdy vedeli jak prosadit svou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam