CHIMERA: Teď je otázka nakolik ho zasáhla smrt babičky a na kolik smrt jako taková. Možná vím, jak dítě vnímá smrt, protože na to mám vzpomínky. Dobře si pamatuji ze svého dětství, jakou jsem měla hrůzu ze smrti. A dokonce jsem ji měla ještě dřív, než si pamatuji, podle toho, co vím z vyprávění rodičů. Byli jsme někde na výletě, byly tak těsně tři roky a já si sáhla na čerstvě natřené zábradlí a měla jsem červenou ruku od té barvy. Dostala jsem prý totálně hysterický záchvat, válela jsem se po zemi a řvala, že "krev krev umřu". A pamatuji si noční můry a nebo panické noční stavy, kdy jsem seděla schoulená na posteli, klepala jsem se zimnicí a bála se stáří, umírání a smrti. A můj osobní nejstarší zážitek, který si pamatuji, je taky asi ze tří let (měla jsem ještě takovou tu postýlku se žbrdlinkama), kdy jsem večer jako obvykle pozorovala z okna jiskry od tramvají (bydleli jsme v prvním patře a byly od nás krásně vidět troleje a byla tam výhybka, na které to často jiskřilo). A jedny ty jiskry nezmizely, ale proměnily se na světelnou duhovou sovu, která mě upřeně pozorovala oknem. Zkusila jsem se schovat pod peřinu a znovu vykouknout, ale ona nezmizela a byla tam pořád. A mě popadl děs, protože jsem nějak cítila, že mě chce odnést. Že je ze světla a proto může proletět i zavřeným oknem a že si mě odnese sebou a nechá na té posteli jenom moje tělo. Nakonec jsem po dlouhé době sebrala odvahu, přelezla postel a šla za mámou do vedlejšího pokoje.