• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    EDERA
    EDERA --- ---
    LISTICKA:
    ILLUZE: No, není to až tak strašné a nikdy to není tak černo-bílé. Obecně to nebývá ani tak o pocitu viny, jako tak o tom, kdo tahá za kratší konec provazu. Třeba u bratrance jsem zažila, jak omezení peněz, které původně na děti platil a s horším platem už nemohl, přineslo jako protiopatření, že mu ex blokovala jakýkoliv kontakt s dětma.:-( No, to nám teď snad nehrozí, když matka potřebuje volno na rande:-)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    ILLUZE: Jo, taky mi přijde, že to už je přes čáru. Odevzdat z pocitu viny veškeré finance ex na dítě není zrovna rozumné, jestliže chce mít člověk další vztah a rodinu.
    Můj muž taky platí dost, ale řekla bych, že je to úměrné. Ovšem taky jsme řešili kauzu, kdy ex chtěla po mém muži peníze navíc s tím, že nemá, děsný drama... pak se ukázalo, že nemá peníze, protože půjčuje svému bratrovi, který má dluhy a taky musí vzít přítelkyni na dovolenou k moři neasi... :-) Takže muž se rozčílil. On už je zase teď poměrně soudný. Něco jí dal, aby dcera nebyla na školním zájezdě do zahraničí o hladu, ale dost důrazně jí vysvětlil, že takhle teda fakt ne. Ovšem můj muž je celkově velký altruista a má zase různé záchranářské tendence co se týká přátel atd., takže i tam se občas poděje část rodinných financí... má to po své matce :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    BALAENA: u nas tohle prosadil muz, mame to spolecne i s detmi. Tak ja tam vsechno pisu, vsechna rovnatka, vsechny tabory, tanecni atd. a on? on se tam ani nekouka:(
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Jasněže JÁ do toho divadla půjdu, o tom žádná.:-P
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: Pak bych se sbalila a šla do divadla s kamarádkou. Jeho volba, jak bude můj/náš program respektovat.
    Kdyby to byl večer u televize, tak nadšená nebudu, ale nechám si to pro sebe. Pokud jde o kulturu, jdou ohledy stranou, když dítě není nemocné a nebylo to domluvené. Nebo ať zajistí a sám zaplatí (!) hlídání.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: Pokud není partner schopen uživit sám sebe a spolupodílet se na společném chodu domácnosti, pak to není o přejícnosti a soudnosti. Nemůže fungovat (nebo může - záleží na toleranci partnerky) na úkor ostatních.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Dík za nabídku.
    Já už to rozdýchala a smířila se s tím, že do divadla se mnou holt půjde někdo jiný. Byla to taková ta poslední kapka, kterou přeteklo to, co se hromadilo dlouhodobě.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: příští čtvrtek jsou zrovna noviny :( takže půjdu z redakce netuším v kolik :(

jako nemůžu každý den, to, že jsem na volné noze, neznamená, že nemám dny, kdy jsem někde vázaná. ale není zase tak málo dnů, kdy mi stačí velký stůl na papíry a počítač s internetem, a je mi jedno, jestli ten stůl je jinak váš jídelní...
    EDERA
    EDERA --- ---
    CHIMERA: Vidíš, tenhle úhel pohledu mě fakt nenapadl.:-)

ANNAWA: Právě. Cokoliv negativního, co souvisí s parnterovým dítětem se strašně špatně verbalizuje. Jseš přesvědčená, že výživné je nad jeho poměry? Ty snad dítěti nepřeješ třikrát za zimu hory a dva pobyty u moře za léto etc.? Hura hoj!

BALAENA: To divadlo je příští čtvrtek. Připomínala jsem ho včera s týdenním předstihem.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: To je k ničemu. I kdyby tam to divadlo bylo, tak V. ho na žebříčku hodnot postaví za možnost kontaktu s dcerou.

ILLUZE: Když jsou tu jenom moje děti, tak není problém je nechat doma samotné (Jr. je 17), případně poprosit o dohled moji mámu (té je zas pro změnu 82). S brunetou je to patová stiuace, protože je divočejší a vzpurnější, Juniora by určitě neposlechla a moje matka nebude chtít zodpovědnost za cizí dítě. I já mám nervy z toho, když jdu s holkama někam sama, aby se brunetě náhodou něco nestalo. Po mámě to ani nemůžu chtít.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: Pokud jsi to nezjistila až v momentě, kdy ji přivezl a naopak už jste měli do toho divadla vyrážet, mohla jsi brnknout. zrovna včera bylo jedno, kde svoji práci dělám, klidně i u vás.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: O už na děti neplatí tolik jako dřív, kdy jim platil oběma telefony, oběma obědy atd. Ale že platí víc, je taky nějak nabíledni... plus kdo myslíš, že chodí s dětma k doktorovi, na rodičáky atd?

CHIMERA: jenže ono je navíc někdy chůze po tenkém ledě kritizovat chování partnerova ex, protože on taky může nabýt dojmu, že ti vadí jeho dítě. Juch.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANNAWA: v podstatě jde o to, že čím dřív to zjistíš, tím víc času máš na řešení. i kdyby domluvit s někým hlídání. tam se pak každá hodina hodí.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    EDERA: chápala jsem to tak, že v době, kdy měla být dcerka se svou matkou, ji matka odložila k vám, aby měla možnost být sama s přítelem. takže proč ty bys byla mrcha, když chceš, aby se dohody dodržovaly? však je třeba si taky nějak plánovat čas...

ANNAWA: no jo, ono je to holt těžké.
    můžu vám akorát držet palce. radit ne. to byl spíš takový podpůrný povzdech.
    my jsme jen půl-patchworková rodina... muž má dítě jen se mnou, o to je to jednodušší.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Já mám pocit, že jsem prostě vždycky na té "špatné" straně.:-) Zatímco otcové dětí mých rozvedených kamarádek (včele s Tvým exem) na své děti kašlou, nestýkají se s nimi a je problém z nich vypáčit aspoň sem tam nějakou korunu, můj spolubydlící otec platí na dítě tolik, že mu prakticky nezbyde na vlastní základní potřeby, jednou týdně dítě ze školy vyzdvihává a dvakrát týdně ho tam vozí (jakože si přivstane a jede na sedmou k nim domů), chodí s ním k zubaři, na třídní schůzky...

No, ideální řešení to nemá. Akorát se mi z toho prostě zrovna chce tlouct hlavou do zdi.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BALAENA: to je fakt. Ale O mi tohle dělá běžně, i když v banálnějších věcech kalendář nekalendář. Navíc si NIC nepamatuje.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: Ale to není o povolení, ale aby tě informoval - co to hodit na to, že je potřeba zorganizovat při podobných akcích hlídání? Nebo už jsou tak velké, že toho potřeba není?

Já vím, že to srovnatelné není, ale muž má u nás tuhle tendenci se takhle domlouvat s mamkou. Až když jsem jednou dvakrát opravdu bouchla, pochopil, že už přetáhl určité hranice únosnosti - ano, vždy to bylo fajn, ku prospěchu všech, ale já jsem jeho partnerka a mám právo vědět a předem se domluvit, jak si zorganizuji svůj čas.
    Trvalo mu to. Ale zeptala jsem se ho, jak by se mu líbilo, že mu oznámím, že místo jeho večerní herní akce dorazí má rodina a bude potřeba, aby se jim věnoval. Z hodiny na hodinu.
    No měl problém se s tím srovnat, ale naštěstí je to inteligentní chlap a až na výjimky se podle toho zařídil a i tak už předem volá.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANNAWA: tak to je další level, ale tady, aspoň co jsem pochopila, znělo zadání, že V. neudržel termín divadla, a tak kývnul...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BALAENA: jenže pořád tu budeš mít ve hře nějaké to "vyšší bere", aneb je důležitější vlastní dítě nebo půl roku domluvené divadlo?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: my máme v telefonech sdílený kalendář. když jeden něco zadává, vidí i to, co tam zadal ten druhý. Pokud by se ti povedlo V. naučit, ať tam zapíše, na kdy slíbil mít brunetu, už kvůli tomu, abys nevzala málo plátků něčeho k večeři, tak by snad musel vidět, že tam, kam chce zapsat brunetu, už je divadlo...

Pravda, taky to není stoprocentní, onehdy jsme se oba spolehli, že tábor tam zapíše ten druhý, takže pak tatínek objednal K. k zubaři doprostřed tábora...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam