• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FIFI: byl stejně překvapen, jako já.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANAIS: Já chci vědět i o nenadálých příchodech těch členů rodiny, co tu bydlej. Když změněj plány a chystaj se domů dřív, tak ať zavolaj. Ve svém vlastním zájmu - určitě nechtěj vidět všechno.:-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    TANAIS: jo, chapu, v dobe mobilu se mi zda SMS o navsteve jako zcela bezna vec.

Nepsaly treba Tvemu muzi a ten Ti to "pouze" nesdelil?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Ještě jenom podotýkám, že jsem o to manželovu dceru poprosila opravdu mile a vysvětlila jsem jí, že jde jen o to, že když má někdo přijet, že to chci vědět a že je jedno, jestli jde o manželovi nebo mou rodinu. I v případě mé rodiny by mi vadilo, kdyby jezdili neohlášeně. Opravdu si myslím, že jsem jí to řekla tak nekonfliktně, jak to jen šlo,
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jsem to asi zakřikla. Já asi fakt některým věcem neporozumím. Poprosila jsem manželovu (28letou) dceru, aby třeba napsala, když sem jede nebo tak. Odkejvala mi to. Řekla jsem to i manželovi. Byl roztrpčen, že jsem jí to řekla a že jsem to řekla i jemu a že jsem to teda měla říct jenom jemu a on by jí to řekl nebo co...

No a dneska den po tom, co jsme jí tu měla 24 hodin (v pohodě, sama jsem jí řekla, ať přespí a tak, aby si ona i tchýně užily kluky, když jsme s mou dcerkou přijely dřív kvůli angíně z tábora) přijela neohlášeně ještě se svou maminkou, tedy manželovo první ženou. Nedala vědět ani mně a ani manželovi. Prostě najednou tu byly. A že prý veze maminku do Úval (to je od nás z Prahy na druhou stranu) a že koupila třešně a chtěla je tatínkovi přivézt. A taky přivezla ještě další ovoce pro děti. Jako že jsem přece nepřijely jen tak. A ne, samozřejmě, že tu jen to ovoce nenechaly, ale sedí s manželem na verandě a povídají si. Já fakt nechápu, že si nezapamatuje základní princip napsat zprávu. Zvláště když jsem jí o to žádala a když řekla, že jo, že v pohodě. Fakt existujou takoví lidi, kterým tohle prostě nedochází nebo mi to dělá naschvál?...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FIFI: no dobře. Tak pro upřesnění opakuji, že dcerka už je dospělá :-) (Což ne zas tak všechno usnadňuje :-))
    FIFI
    FIFI --- ---
    TANAIS: jojo, ale já bych si tedy představila dítě - tak maximálně do cca 12 let.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FIFI: no, píšu manželova dospělá dcerka, pač napsat mladá žena, která je zároveň manželovo dcekrou, mi přijde trochu složité :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Sorry, ono to tak blbě navázalo. Omlouvám se.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: já žádnej mínus nedala
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: A to je důvod pro mínus?:-O
    FIFI
    FIFI --- ---
    TANAIS: no nepsala bych "dcerka", psala bych mladá žena:-), vždyť jí je kolik? 28?
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANAIS: Úplně o málo - třeba o čas na sprchu nebo tak něco.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    EDERA: nojo... když ono jde v podstatě o málo. Někdy je člověk jen unavený. A vědět, že mám někoho čekat, je prostě fajn. Už jenom proto, že jsem zvyklá nějak trávit večery a když jsou tu příbuzní, tak je to přirozeně jiné. A když to vím, prostě s tím počítám a nejsem pak zklamaná, že jsem si chtěla pustit film / malovat nebo tak.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    a ten minus proč? Mně nevadí, že se mnou někdo nesouhlasí, ale schovávat se za minuskama a bát se to říct nahlas... jaký je k tomu důvod?
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANAIS: Zvlášť když v našem případě je stav stejně nerovnovážný, protože moje děti jsou u nás doma furt a taky bez ptaní, že.:-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    EDERA: mno... když oni si to pak ti chlapi vykládají jako že nechceš, aby tu jejich blízcí byli... a je fakt těžký jim vysvětlit, že jde o technické věci a že jinak je přítomnost jejich rodin plně respektována :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANAIS: Zrovna tohle jsme si doma tuhle taky vyjasňovali.:-) Že nemám problém, aby u nás bruneta byla jakkoliv často, ale mám problém s tím, že to V. nejprve ex odsouhlasí a já se to dozvím v některých případech víceméně náhodou ve chvíli, kdy už se s tím nedá nic dělat.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    EDERA: je mi to jasné :) Tak či tak jsi se stejně zachovala asi nejlíp, jak to šlo. Jinak s tím neplánovaným hlídáním bych asi taky měla problém.

Byla jsem poměrně za špatnou, když jsem manželovi řekla, že bych chtěla, aby mi návštěvy maminky a dcerky nahlašoval předem, zvláště pak ty neplánované se kterými nepočítám dopředu. Aspoň napsat smsku, že k nám někdo dorazí. Ne kvůli tomu, že by nás to omezovalo v plánech (obě jsou velké, takže hlídat nepotřebují), ale proto, že potřebuju chvilku, abych se s neplánovanou návštěvou smířila a připravila se na ní psychicky. Ne vždy na ně mám náladu a někdy se opravdu může stát, že už mám něco v plánu, tak ať se nějak domluvíme. Je fakt, že to začalo jakž takž fungovat a já se o návštěvách opravdu dovídám předem, byť třeba jen pár hodin. Vyhovuje mi to. A ostatním nakonec myslím taky. Nejsem pak totiž protivná :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANAIS: Ano, s odstupem času vidím x jiných vět, co se daly vyslovit. Ačkoliv - zkus se nezaobírat částkou, když to dítě furt vytahuje, přepočítá, opakuje... Měla jsem po návratu z dovolené doma necelých 24 hodin, v to dopoledne jsme s blondýnou akorát balily a byl to dost stres. Po pravdě řečeno jsem nepočítala s tím, že se u nás bruneta před odjezdem ocitne (prostě mě nenapadlo, že máma nepůjde dítěti zamávat k odjezdu na první tábor), znamenalo to další zmatky s přesunem, obědem etc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam