• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VALENTINA: uff, tedy. Manzelovy děti se od těch 8 a 10 let, co se rozešli, stridaji po dvou tydnech. S tím, že ale každé úterý jsou u mámy a každý čtvrtek u táty.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    no a peníze, když to tak čtu, to asi taky bude problém...jak všechny výdaje napůlit a pak si to navzájem účtovat?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    můžu sem, i když patchworková rodina se nás zatím netýká?
    máte někdo zkušenosti se střídavou péčí? zdá se, že tak od jara to bude u nás aktuální, a vím, že některé z vás to už delší dobu praktikují...byty budeme mít tak minutu od sebe, takže tam problém nevidím, spíš jak nastavit to střídání? u menších dětí asi po týdnu? rozvádět se zatím nebudeme, takže co si domluvíme, to bude. Komunikovat zatím spolu můžeme, i když to není vždycky snadné. Ani na jedné straně nebudou doma zatím žádní partneři.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Ráno jsme se kvůli tomu chytli, přičemž jsem se navdavkem dozvěděla, že řeším jen peníze a cosi jako ze jdu proti jeho dětem. Bingo. Jistě. Hlavně, že jsem jim nakoupila dárky k vánocům a podobně. Připadám si tím pádem jako vůl, a ještě navíc hamizny.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Nechtěla bych vás chtěla unavovat popisem moc velkých podrobnosti, ale klepu se vzteky a bezmoci, jak z nas manželova ex taha víc a víc peněz, s takovou samozřejmostí, a jejich starší skoro 18 lety he v tomhle bohužel vážně ucenlivym synem svoji matky. Oba přidávají na obrátkách se samozřejmostí, která mě fascinuje, a manžel s nimi nechce jít do konfliktu.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Ohledně dárků jsem řekla, že chci přesně a dopředu vědět, co jí J. s sebou dá, co máme koupit my, a že to rozhodně budu ladit na počet, takže případné nadbytečné dárky ať jí dá pak maminka doma.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    EDERA: Všechno můžu brát jako různé důvody, spíš teda zdůvodnění, ale pořád mi připadá prostě neomluvitelný, nevidět se s ní PĚT dní během Vánoc a po nich...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: třeba ne... spíš bych se bála scének kvůli dárkům, jak tak Brunetu znám.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: A samozřejmě v tom teda taky vidím nebezpečí, že by vina mohla spadnout na nás (takhle to chtěl táta...). Uvidíme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: taky si myslím.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Asi taky hodně záleží na tom, jak jí to matka podá. Předpokládám, že spíš vyzdvihne přednosti Vánoc s tátou, než by jí věšela na nos, že sama chce jet pryč.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: já si taky nemyslím, že je celkově chudák, jen ve vztahu k tomu, na jaké Vánoce je zvyklá. Tady bude mít navíc pocit, že se ocitla na druhé koleji kvůli nějakému chlapovi.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: nemyslím chudák ve smyslu, že o ní maminka nedbá. Spíš kvůli tomu žárlení, nejen na nového přítele (a teď vlastně celé Vánoce bez maminky), ale i na blondýnku a tak.

Jinak my na Vánoce pravidelně chodili do rodiny babiččina bratra, milovala jsem to tam a nedovedla si jiné Vánoce představit. Tak si osobně myslím, že Vánoce nemusí být nutně jen doma.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI:
    HANELA: Hmmm, já si třeba nemyslím, že je bruneta chudák, i když tenhle návrh uspořádání Vánoc mi tak úplně v pořádku nepřijde a od J. mě dost překvapil. Ona jinak bývá hodně akční, prakticky neustále mají nějaký zajímavý program, až z toho mívám mindrák (a vymlouvám se na to, že nemám každý druhý víkend volno:-). Normálně je to taky matka lvice, která bojuje za maximální blaho mláděte. Tohle se prostě vymyká.
    HANELA
    HANELA --- ---
    Chudák holčička
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: chudak Bruneta. O te matace si fakt uz myslim svoje. Jak muze hodit dceru pres palubu na cele Vanoce kvuli nejakymu chlapovi?
    EDERA
    EDERA --- ---
    IDENTITY: Údajně prý je hlavní motivací to, aby nemusely trávit Vánoce s matkou J., brunetinou babičkou. Nepřestávám děkovat Bohu, že moje matka není taková kráva, abych se Vánocům s ní chtěla takhle moc vyhnout.
    Bruneta to ještě neví. Na toho pána žárlí i takhle dost, takže pochybuju, že tohle jejich vztah vylepší.

No nic. U nás to tedy vypadá na Vánoce ve složení naše skotačivé stařenky, duo Black and White, stoický Junior a my dva. Jsem masochista, začínám se těšit.:-)
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: Budovat vztah? :-O
    IDENTITY: Taky mne to zarazilo. Na Vánoce zatím chtěl být doma i náš notně odrostlý synek
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tak to mi.prijde hodně drsne, ne kvůli vam, ale kvůli Brunete.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    EDERA: Ne, ne, ne. Prostě to nepobírám, ač to čtu už asi pošestý... Prostě si neumím představit chlapa, kterej by mi stál za to, abych s druhačkou netrávila nejen Štědrý večer, ale ani ostatní vánoční svátky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam