• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tak to mi.prijde hodně drsne, ne kvůli vam, ale kvůli Brunete.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    EDERA: Ne, ne, ne. Prostě to nepobírám, ač to čtu už asi pošestý... Prostě si neumím představit chlapa, kterej by mi stál za to, abych s druhačkou netrávila nejen Štědrý večer, ale ani ostatní vánoční svátky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Tak prý fakt celé Vánoce. Od 22. do 27. prosince. Brunetina matka jede se svým přítelem na hory budovat jejich vzájemný vztah:-O
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to mi povídej, já si to myslím taky, ostatně vidím to na případu o několik let staršího synovce, který si podle mě nemístným způsobem užívá mamahotelu.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Mně přijde, že to "nejít do konfliktu" je prokazování medvědí služby. Musej se dozvědět, že dostanou po čuni, když se budou chovat jako hovádka. A lepší, když dostanou po čuni malou ťafku doma, než pak pořádnou od někoho venku, kdo k nim nemá citovou vazbu a nebude mít slitování.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: držím palce, logisticky náročné to je. Já jsem se z toho loni málem složila, k čemu tedy přispěla i moje matka, ovšem i tak, myslela jsem, že vydržím hodně. Manžel obecně nechce jít se svým synem do konfliktu, na což teda máme zásadně odlišný postoj.
    A díky za podporu myšlenky s přednáškou, ode mě ji teda dostane.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tý brďo! U nás by tohle fakt neprošlo. By prostě pak chlapec nedostal nic k nejlbižším narozeninám. Když nepovažuje dárky za podstatné, tak ať si to zkusí...

A přednášku by teda určitě letos s předstihem dostal.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: A bolehlav mě teda chytá taky, protože vidím čím dál tím víc věcí, kde se to může po... Včetně toho, že se nechci vzdát svých katolických rituálů, ale taky jima nechci trápit ateistické dítě. U nás se třeba mezi večeří a rozbalováním dárků tradičně čte z Lukášova evangelia ve verzi Bible kralické.
    Bude to logisticky náročnější, než se na první pohled zdálo.
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANNAWA: myslela jsem matce a sestře. A PROMLUVILA bych, určitě
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: komu? Dal jen své sestře (ovšem Bartovi ne...) a matce, ano. Nevím, jak na to reagovala, podle toho, co říkala O, to taky nehodnotila kladně.
    Neshodneme se na tom úplně, já považuju za vhodné o tom s dětmi mluvit předem, nechci to zažít znova, O ne. Ale spíš si prosadím, že jo.
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANNAWA: a jim dal? Docela si dovedu představt, že se jeho matka škodolibě usmívala :-( i když je to taky její vizitka...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: jábyla běsná, O to řekl Joh, ale víc z toho nic moc nebylo, což považuju za chybu.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tý jo, to teda K. fakt přestřelil těžce. Jak jste reagovali? Odnesl to nějak?

My se snažíme dětem vštěpovat, že domov je místo, kde má být všem dobře. Ale že se o to taky všichni musíme nějakým způsobem přičinit. A pokud oni nechtěj a chtěj bejt hnusný, tak pro nás není problém předvést, že to umíme taky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ILLUZE: taky nemám ambici cokoliv vyřešit definitivně, ale ne, že by mě při pomyšlení na střídavé vánoce občas nechytal bolehlav. Loni například přítelovy děti byly u své matky, což vypadalo hladce, my dodali dárky (dohoda vždy je, jednomu z jeho dětí kupujeme my, jednomu matka, čistě kvůli organizaci), také moje děti jim dárky koupily s tím, že jim je dávaly na společném obědě u babičky a dědy.

Avšak ukázalo se , že přítelův syn nikomu z naší rodiny, včetně svého otce, nedal NIC... což podle mě dost přestřelil. Je mu 17 a peníze má, navíc nešlo o to., aby někomu dával megadar. Prostě to nějak generuje komplikace samo o sobě.
    WERKA
    WERKA --- ---
    ILLUZE: Ono je to hlavně otravné...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: brala bych to jako její osobnostní rys a je velmi pravděpodobné, že ji v tomhle očkuje její matka... nemáte šanci "vyhrát"...
    takže těžko tohle vyřešíte a jen se tím trápíte...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Já neříkám, že je nenormální ty dárky počítat. Ale za vyčerpávající považuju, že nás furt podezírá, že ji chceme ošidit, ačkoliv se to nestalo ani jednou.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: To přepočítávání dárků je asi normální, naše starší také "kontroluje". Ale i když nás to potajnu stojí nervy, navenek se to snažíme nedávat najevo a zdůrazňujeme jí, že každá z nich měla přece jiné přání.
    Protože popravdě řečeno - a je jedno, jestli to jsou vlastní či nevlastní sourozenci - i když koupíš naprosto totožné věci, nakonec se pohádají třeba o takovou pitomost, že chtějí tu panenku, která nemá ten divný puntík na levém uchu :)
    Myslím, že ve "spravedlnosti" u dárků se my rodiče zalamujeme víc, než je zdrávo...
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: no to uz je opravdu na serial! Dallas hadr!:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: nevím, jestli by nám to někdo uvěřil :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam