• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ILLUZE: to u nás není třeba, máme plus minus stejné příjmy.
    jinak jasně vidím, že soužití může ještě fungovat, pokud jsou oba sami, jak tam vstoupí další partneři a případně další děti, tak to začíná být teprve složité.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNAWA: tak navrhni - všechny děti rovným dílem, a fakt bez ohledu na věk, ať nedochází zase k možnosti výčitek...
    dáš-li jeden měsíc na jedno více, o to méně pak v následujícím...

nebo to prostě takhle nastavit kvartálně...

a uvidíš, jak se k tomuto návrhu postaví

P.S.
    ale asi se vám tam fakt nasbíralo víc akcí, ze kterých je frustrovaný...
    společný účet hodně zpřehlední, jak se věci ve skutečnosti mají
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VALENTINA: u rozvedených je to jednodušší - tam je výživné vyměřeno dle příjmů obou partnerů, takže i když jde o střídavku, tak ten s vyššími příjmy přispívá třeba o pět deset tisíc víc...
    i tahle forma je u vás ke zvážení...

jinak co jsem zaregistrovala v okolí - založili si společný účet, stovkové záležitosti neřeší, mají dohodu, že co jde nad pětistovku nebo tisícovku, to společně proberou - kolikrát to šli i koupit společně

jen pozor - i když je to vyladěné do detailu, jakmile do tohoto systému vstoupí někdo cizí (nový partner/ka), i tohle dokáže najednou padnout
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ILLUZE: jj, střílí, a vždycky se tahle debata otočí do toho, že mi vadí jeho děti, přitom já fakt chodím po špičkách, aby to tak ani náznakem nevypadalo.

Tady nešlo o dárky, ale o běžné výdaje, u dárků se držíme dohodnutého. Že jim ex přidává a pak teda jeho děti dostanou víc, to bohužel neovlivním, to mi může být tak akorát líto (navíc, aby to teda bylo jo složitý, můj ex na moje děti už rok neplatí, čili by se dalo říct, že mám máslo na hlavě, ale zase jsem dlouhodobě vydělávala víc.. no prostě jsou chvíle, kdy ty debaty o penězích fakt nenávidím).

Ale když jeho syn dostává víc peněz, než skoro všechny ostatní velké děti dohromady, tak mě to prostě sere, s prominutím. Má kapesné, platíme mu mobil, dostává peníze na posilovnu, na táborové srazy, několik tisíc měsíčně od dědy (ex otce) za jakože brigádu, která tak náročná není (hledá mu něco na PC z domova) a ještě si řekne o peníze na to, že jede s kamarády na víkend?

A když se ozvu, manžel mi řekne, že mi jeho děti vadí a že on dal mému dítěti stovku na lístky na vlak? Grr. Fakt jsem naštvaná ještě teď. On teda zjevně taky, protože mi píše maily, v nichž to řeší, což obvykle nedělá. a vyčítá mi, že jen kritizuju a nechám ho v tom, aniž bych navrhla řešení.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNAWA: Omlouvám se, že ti do toho kecám - společný účet, ze kterého půjdou peníze na dárky pro děti, by to nevyřešil?
    Aby se mu rozsvítilo...

P.S.
    Nejsi hamižný vúl, jen neví, kudy kam a střílí na toho, kdo je mu nejblíž.

Asi bych mu v reakci na tohle oznámila, že na dárky se vyčleňuje konkrétní částka, děleno počtem dětí. A ten rozpočet (i když to bude bolet) dodržet, ani o stovku neuhnout - dáš ty navíc tohle, dám já tohle.
    Bez ohledu na věk dětí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VALENTINA: jinak, manžel a jeho ex mají sdílenou tabulku na výdaje, které se tím pádem půlí, ale to nic nemění na tom, když jedno dítě furt něco chce a matka mu to dává a pak chce půlku a my absolutně nevíme, zda to tak skutečně je, například.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ANNAWA: 14 dní je moc, to bychom asi ze začátku nedali...teda myslím já ani děti. Začala bych asi na tom týdnu s tím,že časem to určitě bude těch 14 dnů.
    Vím, že střídavá péče není žádná výhra, ale v naší situaci asi to nejlepší, co vymyslíme...manžel o děti velmi stojí,což je fajn a já jsem si našla byt co nejblíž k našemu současnému. Už proto, že kdyby něco zapomněly nebo se jim stýskalo, tak kdykoli můžou za tím druhým zajít.
    Já bych samozřejmě nejradši chtěla děti do péče, ale tahat děti po soudech kvůli tomu nebudu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VALENTINA: uff, tedy. Manzelovy děti se od těch 8 a 10 let, co se rozešli, stridaji po dvou tydnech. S tím, že ale každé úterý jsou u mámy a každý čtvrtek u táty.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    no a peníze, když to tak čtu, to asi taky bude problém...jak všechny výdaje napůlit a pak si to navzájem účtovat?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    můžu sem, i když patchworková rodina se nás zatím netýká?
    máte někdo zkušenosti se střídavou péčí? zdá se, že tak od jara to bude u nás aktuální, a vím, že některé z vás to už delší dobu praktikují...byty budeme mít tak minutu od sebe, takže tam problém nevidím, spíš jak nastavit to střídání? u menších dětí asi po týdnu? rozvádět se zatím nebudeme, takže co si domluvíme, to bude. Komunikovat zatím spolu můžeme, i když to není vždycky snadné. Ani na jedné straně nebudou doma zatím žádní partneři.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Ráno jsme se kvůli tomu chytli, přičemž jsem se navdavkem dozvěděla, že řeším jen peníze a cosi jako ze jdu proti jeho dětem. Bingo. Jistě. Hlavně, že jsem jim nakoupila dárky k vánocům a podobně. Připadám si tím pádem jako vůl, a ještě navíc hamizny.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Nechtěla bych vás chtěla unavovat popisem moc velkých podrobnosti, ale klepu se vzteky a bezmoci, jak z nas manželova ex taha víc a víc peněz, s takovou samozřejmostí, a jejich starší skoro 18 lety he v tomhle bohužel vážně ucenlivym synem svoji matky. Oba přidávají na obrátkách se samozřejmostí, která mě fascinuje, a manžel s nimi nechce jít do konfliktu.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Ohledně dárků jsem řekla, že chci přesně a dopředu vědět, co jí J. s sebou dá, co máme koupit my, a že to rozhodně budu ladit na počet, takže případné nadbytečné dárky ať jí dá pak maminka doma.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    EDERA: Všechno můžu brát jako různé důvody, spíš teda zdůvodnění, ale pořád mi připadá prostě neomluvitelný, nevidět se s ní PĚT dní během Vánoc a po nich...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: třeba ne... spíš bych se bála scének kvůli dárkům, jak tak Brunetu znám.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: A samozřejmě v tom teda taky vidím nebezpečí, že by vina mohla spadnout na nás (takhle to chtěl táta...). Uvidíme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: taky si myslím.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Asi taky hodně záleží na tom, jak jí to matka podá. Předpokládám, že spíš vyzdvihne přednosti Vánoc s tátou, než by jí věšela na nos, že sama chce jet pryč.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: já si taky nemyslím, že je celkově chudák, jen ve vztahu k tomu, na jaké Vánoce je zvyklá. Tady bude mít navíc pocit, že se ocitla na druhé koleji kvůli nějakému chlapovi.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: nemyslím chudák ve smyslu, že o ní maminka nedbá. Spíš kvůli tomu žárlení, nejen na nového přítele (a teď vlastně celé Vánoce bez maminky), ale i na blondýnku a tak.

Jinak my na Vánoce pravidelně chodili do rodiny babiččina bratra, milovala jsem to tam a nedovedla si jiné Vánoce představit. Tak si osobně myslím, že Vánoce nemusí být nutně jen doma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam