• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_ANDRACKA: Pardon, ja nejak mela dojem, ze je to devce. Drzim palce!
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    SINSEMILLA: ma syna 4,5let. Vidaji se tak jednou za mesic na cca.tyden
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_ANDRACKA: A ma malou v peci? To je podle me taky rozdil - byt s ditetem denne nebo jen obcas. U nas jsou spolu denne a to by proste neslo provozne, abych vychovavala jen ja a muz se drzel zpatky a nezasahoval
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    ANNAWA: dik i za tuhle reakci:) ja jsem prave takovej trochu prehnane staraci typ zensky od prirody (moje mama taky tak), takze by se to teoreticky stat mohlo. ale muj chlapek je hodnej a ma dobrej usudek/nazory/chovani a prece jen otec je on (nakej ten patek), tak snad to nak zkoriguje ve prospech vsech.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DA_ANDRACKA: ale zase si včas uvědomit, kdyby se to vyvíjelo tak nějak špatně.... k tomu mě napadá třeba to, že jsem zažila v širším okolí, kdy muž dával přednost dětem natolik, že z nové partnerky udělal služku, která musela, příklad, sedět v autě vzadu, aby dcerka mohla jet vepředu, jak si přála.
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    No ctu mezi radky, ze to jednoduchy nebude...a ze se o tom ma s partnerem hodne mluvit a neocekavat, ze se to vyvine tak a tak. Proste se to nejak vyvine:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to mi povídej! Muž je navíc ohledně svých dětí a mého názoru na ně cca jednou za půl roku extrémně startovací, jindy se naštěstí v klidu shodneme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: však jo, proto jsme obecně psala něco jiného, každá zkušenost je pak ojedinělá v něčem jiném, ale na to už si každý musí přijít sám podle konkrétního nastavení.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EDERA: U nas, mozna paradoxne, pomohlo v tomhle spolecne bydleni. Pak tech trecich ploch vyrazne ubylo. Jsem tim chtela rict, ze to je treci plocha, ale presto myslim, ze to je dulezity to delat, i kdyz je to nekdy fakt neprijemny
    EDERA
    EDERA --- ---
    SINSEMILLA: To Ti tady taky asi podepíšeme všechny, že debaty o výchově nespolečných dětí jsou vždycky pohybem po velmi křehkém ledě a vyžadují velkou dávku diplomacie, aby to neskončilo hádkou.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EDERA: To byt sam sebou je fakt dulezity, hlavne k tomu proste pristoupit tak nejak pocitove a nemit presne dany plan, co presne pro dite budu znamenat a jet podle nejakeho vymysleneho mustru. Ono se to navic fakt hodne vyviji. A myslim, ze na erika zabralo, ze s novym muzem byla proste legrace, ze jsme podnikali spolecne veci. Ja treba strasne ocenovala, ze kdyz jsme meli rande, tak on myslel na to, ze si ma erik taky prijit na sve. Takze planoval spolecnou schuzku tak, ze pujdeme nejdriv na vystavu a pak navrhl blizke hriste, at ma taky erik zabavu (on teda rad i muzea). A zvlast na ty male deti ta legrace podle me fakt zabira, ze pak se ten vztah tvori lip.

A hodne hodne hodne jsme o tom mluvili. Treba i o tom, jak on se k erikovi choval, co se mi libilo/nelibilo, co by treba on udelal byt mnou jinak. Nerikam, ze to vzdy bylo harmonicke, zvlast kdyz vyjadroval nejaky nesouhlas s mym pristupem, ale myslim, ze to bylo dulezity, ze jsme si takhle vyladovali nase postoje. Snazila jsem se nebrat to, ze jim to jde jako samozrejmost a snazila jsem se respektovat, ze on kolem toho musi mit milion pocitu, ktere jsme sdileli spolu. To je teda asi spis pro da_andracky partnera tohle...
    EDERA
    EDERA --- ---
    SINSEMILLA: Přijde mi pěkné, že na tom "nepodlézat" jako na nejdůležitějším jsme se shodly všechny:-) Jsem to teda označila jako "být sama sebou", ale v podstatě jsem mělana mysli totéž.
    Ana partnerovi teda taky oceňuju, že je schopen zavrčet a podpořit mě v těch nepopulárních výchovných opatřeních.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    No jasne, ono to pokazde bude trochu jinak, protoze realita a akteri jsou u kazdeho odlisne. Jen jsem chtela napsat, kam se to u nas za tu dobu posunulo a rozhodne jsme to tak na zacatku nezamysleli. Nicmene ja si treba hrozne vazila u partnera toho, ze nechce erikovi podlezat a byt s nim za dobre, ale byl schopny hranice, ktere mame, i vyzadovat, tzn. nekdy proste zavrcel a vychovava stejne jako ja
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tak ono ty původní "rady" byly pro holku, která žije s otcem dítěte a maminka tam pravděpodobně úplně normálně funguje. Ale třeba u nás doma je taky něco úplně jiného vztah moje dcera + můj přítel a jeho dcera + já, a to přesto, že jsou holky stejně staré. Blondýna vlastního otce nemá a V. je v jejím domově přítomný už téměr tři roky furt, takže celkem přirozeně se na její výchově podílí mnohem víc a mají spolu i mnohem bližší vztah než já s brunetou, která je tu jeden den v týdnu a ob víkend. Kdyby přišel chlap s dotazem, co dělat, když začal žít s ženskou, která má dítě z předchozího vztahu, viděla bych jako podstatné úplně jiné věci, než to, co jsem psala tady EDERA.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA:
    EDERA: u nás je to ještě jiná kombinace. Moje děti jsou velké a mého druhého muže za svého otce ani kamaráda nepovažují. Na druhou stranu, už s ním - zvláště to mladší, žijí delší dobu než se svým biologickým otcem, který se navíc poslední dva roky vytratil úplně. Takže můj druhý muž se podílí i na jejich výchově a oni, když o nás někde mluví, mluví o nás jako o rodičích, pro zjednodušení situace ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SINSEMILLA: Tak ono půjde o kombinaci faktorů, proč je to ve vašem případě úplně jinak. Dítě je mladší, žije převážnou většinu času v domácnosti s Tvým novým partnerem, biologický otec moc nefunguje a hlavně - je to vztah chlap + dítě. Takže fakt naprosto jiná situace než vztah k ženské v domácnosti, kde dítě trvale není doma, když jinak je s milující a normálně fungující maminkou.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_ANDRACKA: Nevim, jak daleko ve vztahu jste, ale nam se fakt osvedcilo jit na to pomalu. Vidat se nejdriv obcas a na neutralni pude, pak treba navsteva u nas, ale bez prespani a proste pomalu dite zvykat na to, ze je tady nekdo dalsi. A to same v byte toho druheho, pokud spolu tedy uz nebydlite.

Naopak byvaly manzel predstavil svou partnerku synovi tak, ze u ni se synem rovnou prespali a navic erik nemel u sebe ani pyzamo, zadne sve veci, dedikovane misto u ni v byte a tak. Dopadlo to tak, ze se erik zase zacal pocuravat v noci a byl z toho fakt tyden spatny a docela trvalo, nez zase nasel rovnovahu. On ho obecne ten vikend tahal jak kocku kotata
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EDERA: Erik teda meho partnera za rodice povazuje, rika mu jmenem, ale kdyz mluvi o nas obou, tak jsme rodice. Jsme spolu od jeho 20 mesicu, od jeho 2,5 let spolu zijeme. A me by teda ani nenapadlo resit nejake vychovne veci s jeho otcem, neb ten se nijak zasadne nestara.

Ale je fakt, ze byl o dost mladsi nez zminovane ctyrlete dite a je to tak, ze vetsinu zivota je s mym novym muzem a ne s tatou
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    :) dik za rady. Tak nak jsem si to myslela, ze bych k tomu chtela pristupovat. Palacinky 3x za vikend by me nenapadly, ale zni to logicky:))
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: A na druhou stranu se taky nesnažit hrát roli rodiče, kterým nejsem. Vlastně jsem v podobné roli jako vedoucí na táboře.:-) Někdo, kdo je s dítětem celé dny, potřebuje s ním nějak vyjít, společně se zabavit, zajistit, že si dítě neublíží ani neublíží jiným, že budu mít nějaké výchovné páky, aby mě poslechlo, když to bude třeba, ale ty hlavní věci, ty ať si řeší rodiče.:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam