• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    Moje děti, tvoje děti, naše děti. Jaké je to v rodinách, kde se sešli partneři s dětmi z minulých vztahů? Jedno, zda spolu všichni žijete neustále nebo se vídáte jen občas. Problémy, možnosti, zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Dyť píše, že to naštěstí pokryla pojistka.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FIFI: A to mu nesejmete z kapesného nebo netrváte na tom, že vám škodu uhradí z brigády?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Bych asi vyrobila tabulku, jako cenu považuju za maximální akceptovatelnou pro boty, džíny, bundu, svetr, triko etc. A pak už je to jen otázka jednoho mailu.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: přesně tak to vidím taky. Jen přesvědčit Ondřeje, že se do toho dohadování musí pustit.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: penize... hm. vsechno je mu jedno. auto naboril, skoda 56 tisic. Mesic v opravne, nastesti slo vse z havarijniho (dali mu stare dily, jinak by to bylo mnihem vic). Nic. Ze by pochopil, ze tedy mame problemy je do skoly vozit a aspon se snazil nekde jinde, kdyz on je bez auta.. nula.
    FIFI
    FIFI --- ---
    No ja v klidu nejsem:) Manzel take ne. Je mu 20, ja se v jeho veku vdavala. No nic.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Aha. Tak v tom případě bych ohledně oblečení jednostranně nastavila, co považuju za normální sumu a na co jsem ochotna přispět polovinou. Ať si jim klidně kupuje i něco dražšího, ale já dám max polovinu z X.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Jestli je takhle laxní i váš vzorný chlapec, začínám být v klidu.:-) Jinak je to jak přes kopírák. Někdy mám pocit, že nikdy není pozdě začít je tlouct.:-)
    Ilustrace z minulého týdne kvůli autoškole. Někdy v polovině října ho kvůli špatně vyplněným papírům (zvoral to instruktor) nepustili ani k testům. OK, náhradní termín nakonec teda ve čtvrtek a pátek. Jenže mezitím proběhl 1. listopad a s ním nějaké změny v pravidlech a v tom, co se (zejména u praktických zkoušek vyžaduje). Navrhovala jsem, ať z instruktora za tu chybu vyrazí jednu kondiční jízdu navíc. Ne, neví, čemu by to mohlo pomoct. Navrhovala jsem, ať teda zavolá kamarádce, která ty zkoušky dělala den před ním a kterou její instruktor na poslední chvíli o všech novinkách poučil. Ne, je to zbytečné, stejně by se jí nedovolal.
    Jak říkal můj táta, musej si tu držku nabít sami. Blbý akorát je, že nás to pak bude stát nějaký peníze.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LISTICKA: tak ta je skvělá :-(

EDERA: my platíme provoz jednoho dítěte, tedy kapesné, mobil, OC, jidlo... oblečení se právě puli.

FIFI: asi mě to svým způsobem uklidňuje.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ANNAWA:
    EDERA: ja budu mimo tema, presto se zeptam - co tak Vasi maturanti delaji? Nas jako nedela nic. Tez na zadny kurz chodit nebude, o narodnich srov. zkouskach toho moc nevim (a on asi taky ne, rozhodne se nikam nechysta). Na jeho vybranou skolu berou bez prijimacek a v prvaku to vyhazej na matice a chemii. Furt rika, ze jeho prece nevyhodej, tak proc by na nejakou matiku jako nekam chodil..
    Ze by se treba staral o to, jak dolozit FCE (jak pise EDERA) , aby nemusel z te anglictiny maturovat..nic. Prihlaseni k maturitnim predmetum? Pochybuji, ze vubec vi, ze se neco takovyho dela. On jednoduse nedela nic. Od patku se mu valel na stole a tak ruzne jinde dopis z matfyzu, neotevreny. Pak to tedy dnes otevrel a na muj dotaz, co mu pisi, odpovedel, ze nevi, ze to necetl, ze to jen vybalil. Ja uz fakt nevim. Tak jsem se podivala na materialy, co mu pisi, zaujal mne mezi mnoha letaky odkaz na matikamailem.cz - prave pro maturanty, posilaji zdarma ulohy a druhy den je vyhodnoti. Rekl, ze to stejne delat nebude.
    V patek se ulil cely den ze skoly, byl na logicke olympiade. Prvni tri hodiny by byval mohl ve skole byt, nesel tam, zatahl to. Logicka zacinala ve 12 hodin. Jeho trida psala v patek ctvrtletku z M. Rikame - zjistil sis, co tam bylo? Ne. Zjistovat to nebudu. Nejak to dopisu, nic zjistovat nebudu. Logicka je uplne k nicemu, vzdy postoupil do tohoto kola a tam skoncil. proste zabity den, uteklo mu vyucovani, pisemka a jeste si nic nezjisti. Predminuly tyden - jak byl svatek, presne to stejne - omluvili jsme mu dva dny pred svatkem. Zase byl na nejake akci a utekla mu skola. Dcera byla na te akci s nim, ta si predem domluvila, ze ji spoluzacky (stejna skola jako syn), poslou, co si ma dopsat, co je za ukoly, co se ve skole delo atd.
    Saty na jeho maturitni ples resi akorat dcera, ale ples je nekdy v dubnu, ona jeste docela roste, takze jsem dnes opet rikala, ze saty maji cas a ona, ze plesova sezona uz zacala a pak nebudou nic mit.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    ANNAWA: U nás zase přichází znovu situace, kdy ex zjišťuje, že ji současná práce příliš vyčerpává, takže chce opět odejít. Vyčerpává ji každá práce, protože ona není k práci stvořena, je (dle svých představ) umělkyně. To znamená, že bude zase bědovat u tchýně (tedy své extchýně a mé současné tchýně), že je na tom finančně zle a nemá peníze na lyžák, nájem... A ona ji bude dotovat, protože to dělá pro vnučku.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Aha! Dík z připomenutí, že existuje něco takového jako národní srovnávací zkoušky. My teda zatím taky řešili jen ten oblek a šatičky, botičky a kabelku, v kterých by mu matička na plese neudělala ostudu.:-) Ono taky těžko řešit, na jaké předměty by v NSZ měl jít, když ještě nemá úplně jasno, na jaké školy se bude hlásit. A vůbec teda postupujeme metodou step by step. Tento týden se řešil řidičák, za týden bude CAE, pak přihlášení k maturitním předmětům...
    S nákupem drahého oblečení je to ale zrada. Zkoušeli jste nastavit nějaký strop? Taky jsem myslela, že vy platíte ošatné na jedno dítě a ex na druhé.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Zdá se, že manželova ex má novou taktiku, jak z nás vytáhnout více peněz. Aneb bez konzultace kupuje poměrně drahé oblečení a obutí, sází to do sdílené tabulky výdajů a my jsme tak trvale ve skluzu ;-) Respektive musíme zaplatit odpovídající sumu. Budiž.
    Ale vtipné na tom je, že chlapec bude tenhle školní rok maturovat, chce jít na školu, na kterou je dost těžké se dostat, ale nehnul pro to ještě prstem (krom toho, že si věří, ehm) a nereflektuje ani ni pokyn, že by měl jít už v prosinci na národní srovnávací zkoušky (protože tam berou na základě nich), ať ví, jak na tom je, stejně jako nechce chodit na žádné kursy či tak něco, nechce ani on line kurz. Zato s matkou řeší nový oblek na ples, nové boty na ples... jako jo, ale jen to?
    EDERA
    EDERA --- ---
    V neděli jsme si byli vyzdvihnout brunetu a obhlídnout při té příležitosti jejich nové koťátko a trochu povyrostlé štěňátko. Dostali jsme tam kafe a koláč. Včera přes den jsme po mailu s brunetinou matkou dohodly přihlášení holek na krátký tábor o podzimních prázdninách, večer, když si pro malou přijela, tady podepsala všechny papíry, které jsou k tomu potřeba. Nemohlo by to takhle fungovat už pořád? Ježíšku, prosím, byla jsem moc hodná.:-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    EDERA: uf... :/
    EDERA
    EDERA --- ---
    "Mám tě moc ráda a moje máma si myslí, že si táta dobře vybral!"
    Stačilo koupit gelový fixky v Lidlu za 129 Kč.:-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_ANDRACKA: Pardon, ja nejak mela dojem, ze je to devce. Drzim palce!
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    SINSEMILLA: ma syna 4,5let. Vidaji se tak jednou za mesic na cca.tyden
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_ANDRACKA: A ma malou v peci? To je podle me taky rozdil - byt s ditetem denne nebo jen obcas. U nas jsou spolu denne a to by proste neslo provozne, abych vychovavala jen ja a muz se drzel zpatky a nezasahoval
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    ANNAWA: dik i za tuhle reakci:) ja jsem prave takovej trochu prehnane staraci typ zensky od prirody (moje mama taky tak), takze by se to teoreticky stat mohlo. ale muj chlapek je hodnej a ma dobrej usudek/nazory/chovani a prece jen otec je on (nakej ten patek), tak snad to nak zkoriguje ve prospech vsech.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DA_ANDRACKA: ale zase si včas uvědomit, kdyby se to vyvíjelo tak nějak špatně.... k tomu mě napadá třeba to, že jsem zažila v širším okolí, kdy muž dával přednost dětem natolik, že z nové partnerky udělal služku, která musela, příklad, sedět v autě vzadu, aby dcerka mohla jet vepředu, jak si přála.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam