ANNAWA:
EDERA: ja budu mimo tema, presto se zeptam - co tak Vasi maturanti delaji? Nas jako nedela nic. Tez na zadny kurz chodit nebude, o narodnich srov. zkouskach toho moc nevim (a on asi taky ne, rozhodne se nikam nechysta). Na jeho vybranou skolu berou bez prijimacek a v prvaku to vyhazej na matice a chemii. Furt rika, ze jeho prece nevyhodej, tak proc by na nejakou matiku jako nekam chodil..
Ze by se treba staral o to, jak dolozit FCE (jak pise EDERA) , aby nemusel z te anglictiny maturovat..nic. Prihlaseni k maturitnim predmetum? Pochybuji, ze vubec vi, ze se neco takovyho dela. On jednoduse nedela nic. Od patku se mu valel na stole a tak ruzne jinde dopis z matfyzu, neotevreny. Pak to tedy dnes otevrel a na muj dotaz, co mu pisi, odpovedel, ze nevi, ze to necetl, ze to jen vybalil. Ja uz fakt nevim. Tak jsem se podivala na materialy, co mu pisi, zaujal mne mezi mnoha letaky odkaz na matikamailem.cz - prave pro maturanty, posilaji zdarma ulohy a druhy den je vyhodnoti. Rekl, ze to stejne delat nebude.
V patek se ulil cely den ze skoly, byl na logicke olympiade. Prvni tri hodiny by byval mohl ve skole byt, nesel tam, zatahl to. Logicka zacinala ve 12 hodin. Jeho trida psala v patek ctvrtletku z M. Rikame - zjistil sis, co tam bylo? Ne. Zjistovat to nebudu. Nejak to dopisu, nic zjistovat nebudu. Logicka je uplne k nicemu, vzdy postoupil do tohoto kola a tam skoncil. proste zabity den, uteklo mu vyucovani, pisemka a jeste si nic nezjisti. Predminuly tyden - jak byl svatek, presne to stejne - omluvili jsme mu dva dny pred svatkem. Zase byl na nejake akci a utekla mu skola. Dcera byla na te akci s nim, ta si predem domluvila, ze ji spoluzacky (stejna skola jako syn), poslou, co si ma dopsat, co je za ukoly, co se ve skole delo atd.
Saty na jeho maturitni ples resi akorat dcera, ale ples je nekdy v dubnu, ona jeste docela roste, takze jsem dnes opet rikala, ze saty maji cas a ona, ze plesova sezona uz zacala a pak nebudou nic mit.