• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    Moje děti, tvoje děti, naše děti. Jaké je to v rodinách, kde se sešli partneři s dětmi z minulých vztahů? Jedno, zda spolu všichni žijete neustále nebo se vídáte jen občas. Problémy, možnosti, zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: on je urcite v AJ skvelej a udela rovnou to CAE.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: No, Jr. se rozhodl zariskovat. Uvidíme. FCE v nejhorším taky ještě stihne.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    FIFI: normálně mu to poslali na jeho účet, řekla bych, domlouval si to s nimi sám.
    FIFI
    FIFI --- ---
    FIFI: jako on se na CAE pripravuje na tom doucku, kam chodi. Loni ho pripravila na FCE, byl rad, ze ma tohle, mel za B. CAE prave rikala pristi leto / podzim - podle terminu.
    Dcera byla letos na PET, holt nas ty zkousky stojej vic penez, nez kdyby sli rovnou na CAE.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: nas CAE az za rok nebo kdy, rozhodne az po maturite.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Jr. jde na CAE teď v pátek a v sobotu. Step by step.:-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    SINSEMILLA: moje deti berou nacerno u mne v praci. Dceri bylo pred 3 dny 15 a je to tak, ze brigadu smi az po 15 roce veku a musi mit odchozenych 9 let skoly. Nekdy jsem jim vozila praci domu a v praci nahlasila hodiny, proplatili to. Jindy deti byly primo u nas.
    Jak to platili synovi ANNYWA si uz nepamatuji, nejak to slo, ale byly to tak 2 dny asi? nejake pomahani pri stehovani jedne nasi pobocky.
    EDERA: dnes byly tr. schuzky maturitni predmety se u nas hlasi do 1.12. Aspon tedy uz ma overeny certifikat na FCE, to dnes byl na poste manzel :) Ostatni jeste certifikaty budou delat, asi je staci dodat pozdeji a tim mit anglinu z krku.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    EDERA: to je pravda, to je taky děs
    EDERA
    EDERA --- ---
    IDENTITY: Družební spolupráci s Michelskými pekárnami měly snad všechny školy v Praze. Na mistra Rudolfa Zelenku jsme tuhle vzpomínali se slzou v oku.

SINSEMILLA: Mýdlo je ještě dobrý, ale ty indický vonný tyčinky! Zhebla bych tam na migrénu do tří dnů.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TRISSIE: já zas nikdy nechápala, jak někdo může pracovat v těch obchodem s mýdlem
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SINSEMILLA: Přes známý je to nejlepší, to platí pořád, ať už je to manuální práce, hlídání, nějaký krmení počítačů, cokoliv. Pro mě mj. pocit, že neprůbojka není úplně mezi cizíma (i když ty pralinky právě přes znánou byly, takže...). Ale teď v září třeba dělala pro MČ průzkum, kterej našla na fb. Za měsíc a 50 odevzdaných dotazníků to hodilo asi 2,5 k.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TRISSIE: EDERA: Gymnázium Ohradní za totáče myslím jasně indikuje družební spolupráci s Michelskými pekárnami. Tak v rámci toho jsem zažila věci... Mj. mi bylo špatně z vůně při pečení sladkýho kynutýho těsta. Třetí den už mě z toho nosohltan pálil tak, že se mi chtělo brečet. (A sorry za OT.)
    EDERA
    EDERA --- ---
    IDENTITY: Dyť říkám - znám M., takže chápu, v čem byl problém. Ona je taková něžná víla.:-)
    TRISSIE: Já vím. Dělala jsem na brigádě u Metro-dezertu.:-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: A vlastne jsem jeste prodavala ve skejtackym obchode a majitel byl tatuv znamy. Ale to uz mi bylo pres dvacet
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: no... já bych asi tak trpěla, jednou jsem byla pracovně v Orionu (v kancelářské části, ne v čokoládovně) a ten smrad se mi zažral do kůže, do oblečení, asi měsíc jsem se nemohla na čokoládu ani podívat. Prostě čeho je moc, toho je příliš!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Moc diky za odpovedi, vlastne jsem si pritom cteni uvedomila, ze jsem na gymplu taky chodila hlidat dvouletyho kluka sousedum a pro spoluzacci u mamu jsme zadavala nejaky data ze souteze do pocitace, aby se to pak dalo vyhodnott. Vim, ze me tenkrat fakt mrzelo, ze nemam moznost pres rodice (mama doktorka a tata delal, co se dalo a niky nic moc stalyho).

A koukam, ze to nejvic porad frci pres znamy. A teda zajimavy, ze maji nedostatky brigadniku
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    EDERA: Hele, mladá, hezká, nezkušená, navíc příšerně neprůbojná, dril tam byl jako v Mekáči za pultem a kolem ní Ukrajinky 35+. Tak si to dovedeš představit.
    EDERA
    EDERA --- ---
    IDENTITY: Jak může někdo trpět v obchodě s belgickejma pralinkama!?!:-) (Ale jo, znám M., takže chápu).
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SINSEMILLA: Naše dítě šlo na první brigádu téměř až v sedmnácti, protože léto před 16. narozeninami, tj. v jejích patnácti, kdy už mohla pracovat, jsme začali shánět pozdě. Pak chodila i během školního roku a asi dva týdny o prázdninách do pralinek Leonidas, kde více méně trpěla. Takže jsme to přestali lámat přes koleno. Na minulý léto jí muž sehnal výpomoc v domě s pečovatelskou službou, kde byla 3 týdny a kde s ní počítají zase další léto. A teď během školního roku pracuje jeden večer týdně (15-21) v jednom sporovním klubu jako recepční a trochu výčepní (zejména to poslední je dovednost, kterou považuju za jednu z nejužitečnějších, který může brigádama získat :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: K (18) občas něco dělá pro dědečka na počítači, vlastní firmu na dopravní výzkum, M (17) v létě dělal ve fast foodu, ale to mu nešlo, takže pak dělal skladníka v Albertu, taky opravuje telefony, plus chodí do nějaké agentury, která pořádá detektivní hry, takže hraje v nějaké té scénce, on je dost činorodej, teda to má o víkendech. E (16) uklízí u výše zmíněného dědečka kanceláře, ale jen jedno dopoledne každých 14 dní, T (15) nemá nic, protože ho jednak kvůli věku nikde nechtějí, navíc chodí ze školy v osm a o víkendu bud něco má nebo je mrtvej. Ale v létě třeba za peníze hlídal mladšího bratra.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SINSEMILLA: Jr. byl na první letní brigádě v šestnácti. Za normálních okolností bych ho poslala i o rok dřív, ale to bylo lét bezprostředně po té, co mu umřel otec a měli jsme k řešení mraky jiných věcí.
    Tu první brigádu jsem mu sehnala já přes známé. Protože sehnat něco pro někoho pod 18 je celkem problém, ačkoliv ano, jsou jedinci kteří to umí dobře (třeba jeho kamarád Matěj je v tom fakt obdivuhodný borec - prostě se rozhodne, že chce dělat uvaděče v kině a jde a vnutí se jim:-). Od té doby tam byl každé léto a zrovna nedávno mi dával číst šéfův pochvalný e-mail za nějakou (anglickou) rešerši, kterou jim zpracovával (šéf psal, že se nejdřív zlobil, že je to moc krátký, ale pak zjistil, že to je přesně to, co potřebovali:-) V průběhu školního roku na brigádu nechodí. Jeho rozvrh to fakt neumožňuje (vloni i letos má dny, kdy končí v 18:15).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam