• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    Moje děti, tvoje děti, naše děti. Jaké je to v rodinách, kde se sešli partneři s dětmi z minulých vztahů? Jedno, zda spolu všichni žijete neustále nebo se vídáte jen občas. Problémy, možnosti, zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    HANELA
    HANELA --- ---
    LISTICKA: a že vás je :-)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    HANELA: synové jsou naší společní, dcera je manželova :-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    LISTICKA: se v tom ztrácím :-D synové jsou Tvoji/vaši?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    ANNAWA: U nás Vánoce většinou probíhají tak, že mužova dcera je na Štědrý večer se svojí matkou, babičkou a s jedním či oběma strýci plus je tam matky partner. My jsme s mými rodiči a často ještě mužovými rodiči dohromady. A pak na Boží hod se sejdeme já, muž, syn (synové) u mužových rodičů doma s mužovou dcerou, její matkou a jejím partnerem. Loni přišla i matka exmanželky se svou matkou a bratrem, ale to už bylo trochu moc a hlavně jsme se do toho malého bytu skoro nevešli :-)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    EDERA: Jo, mně se takhle svěřovala mužova dcera. Dokud ona nebyla moc dospělá a já neměla vlastní děti. Teď už jsem taky v kategorii "matka" :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tak si zas vezmi tužku.
    V. mi teď ráno líčil, jak včera vezl autem brunetu a dceru partnera její matky (dále pro zjednodušení K.). K. (13) se prý svěřovala, že se jí líbí jeden kluk, ale že od nich ze školy odešel na gympl a ona teď neví, jak ho kontaktovat. Tak to s ní nějak rozebíral. Říkala jsem, že tohle je vlastně fajn, že v tom množství dospělých najdou děti někoho, kdo... "Je jim míň odpornej než rodiče.", dořekl V.:-) Jsem teda chtěla říct, že je jim ještě pořád dost blízký, ale zas ne tak moc, aby před ním měly zábrany, ale jo, v podstatě má pravdu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to nebyla výtka, je to vtipný, právě.

    Ad článek - hodilo, my jsme vlastně taky celkem fádní, tak proč to nenapsat?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: :-) No, a jak jinak jsem to měla napsat?

    Pokud jde o Vánoce, tak s výjimkou toho jednoho zmateného roku, kdy se plány měnily za prosinec asi tak čtrnáctkrát, jsme strašně fádní. To by se Ti do článku asi ani nehodilo, ne?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: u třetí věty jsem měla nutkavou tendenci začít si to kreslit.

    A propos, píšu článek na téma patchworkové rodiny a vánoce, tak kdyby se vám sem chtělo s postřehy? Jmenovat nebudu. Díky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Naše telenovela - bruneta je nemocná. Pečuje o ni otec. V domě patřícím partnerovi matky.:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jo, a nakonec to dopadlo tak, že bruneta teda má stan a blondýna nové kolečkové brusle (fialový, těm nešlo odolat:-). A nožík dostane ještě od bratra k svátku. Že prý teda Opinel, špičatý a blankytně modrý.
    EDERA
    EDERA --- ---
    WERKA: No jo, ale jde o nůž pro blondýnu, která je zručná po matce chuděra.:-) Ale stejně - chce nějakej vícefunkční, takže nejspíš bude červený. Úkolu vybrat se ujal překvapivě bratr.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    WERKA: asi máš pravdu, sama jsem dětem taky kupovala rovnou špičaté. A taky jsem o tom uvažovala poté, co jsem to odeslala.
    Čili lze myslím i fialový :-)

    WERKA
    WERKA --- ---
    ANNAWA: Trochu OT, ale mně kapesní nůž, který kulatou špičkou připomíná nůž na máslo, přijde na nic i pro dítě. Nějak jsem to měla tak, že když je dítě dost velké abych mu koupila nůž, tak by to měl být nůž plnohotnotný, byť v přiměřené velikosti. Nakonec já měla klasikou rybičku, která je samozřejmě špičatá, v první třídě...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to mají taky, ale mně tentokrát více sedl červený.
    Dětské zde,tam tedy jen červený nebo fuschsiový https://www.4camping.cz/p/nuz-opinel-vr-no-07-my-first-opinel/#28982
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Fialový by byl lepší, ale červený nejspíš taky vyhoví.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: Nožíky mají taky! Vybrali jsme si tam letos nový rodinný stan a já jsem si koupila nůž. Červený ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    A jen na dokreslení toho, jak moc bruneta ten stan fakt chce - po týdnu dovolené s námi odmítla jet na neděli k matce, protože přece potřebuje s tátou na výstavu stanů do Letňan. Z mateřské solidarity mi přišlo líto, že by J. měla být vyměněna za stan. Nasadila jsem vyjednávací skills a přesvědčila dítě, že teď pojede s mámou, aby jí povyprávěla, jak jsme se měli, předala dárečky a tak a my ji vyzvedneme ve tři a všechno stihneme. Blondýna prý chce kapesní nožík, tak doufám, že ten tam budou mít taky a bude to win-win.:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Právě. A ještě mi to přijde, že až tak moc neustoupím ze svých představ.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: a vzhledem k cenám lístků, to bude dost adekvátní - a přitom něco, co bude extra zážitek pro vás dvě :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Přesně to už jsem udělala.:-) Takže přemýšlí, jestli vlastně něco chce. Ale je fakt, že zážitky mě nenapadly. Mohla bych nabídnout, že spolu půjdeme na muzikál nebo na operu. To ona ráda.
    No, vida, Nyx to vždycky vyřeší!:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam