• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANNAWA: ale tu přece znám :-) tu nemusíš :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: nechceš vyjmenovat naši rodinu, že ne?
    HANELA
    HANELA --- ---
    LISTICKA: a že vás je :-)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    HANELA: synové jsou naší společní, dcera je manželova :-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    LISTICKA: se v tom ztrácím :-D synové jsou Tvoji/vaši?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    ANNAWA: U nás Vánoce většinou probíhají tak, že mužova dcera je na Štědrý večer se svojí matkou, babičkou a s jedním či oběma strýci plus je tam matky partner. My jsme s mými rodiči a často ještě mužovými rodiči dohromady. A pak na Boží hod se sejdeme já, muž, syn (synové) u mužových rodičů doma s mužovou dcerou, její matkou a jejím partnerem. Loni přišla i matka exmanželky se svou matkou a bratrem, ale to už bylo trochu moc a hlavně jsme se do toho malého bytu skoro nevešli :-)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    EDERA: Jo, mně se takhle svěřovala mužova dcera. Dokud ona nebyla moc dospělá a já neměla vlastní děti. Teď už jsem taky v kategorii "matka" :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tak si zas vezmi tužku.
    V. mi teď ráno líčil, jak včera vezl autem brunetu a dceru partnera její matky (dále pro zjednodušení K.). K. (13) se prý svěřovala, že se jí líbí jeden kluk, ale že od nich ze školy odešel na gympl a ona teď neví, jak ho kontaktovat. Tak to s ní nějak rozebíral. Říkala jsem, že tohle je vlastně fajn, že v tom množství dospělých najdou děti někoho, kdo... "Je jim míň odpornej než rodiče.", dořekl V.:-) Jsem teda chtěla říct, že je jim ještě pořád dost blízký, ale zas ne tak moc, aby před ním měly zábrany, ale jo, v podstatě má pravdu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to nebyla výtka, je to vtipný, právě.

    Ad článek - hodilo, my jsme vlastně taky celkem fádní, tak proč to nenapsat?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: :-) No, a jak jinak jsem to měla napsat?

    Pokud jde o Vánoce, tak s výjimkou toho jednoho zmateného roku, kdy se plány měnily za prosinec asi tak čtrnáctkrát, jsme strašně fádní. To by se Ti do článku asi ani nehodilo, ne?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: u třetí věty jsem měla nutkavou tendenci začít si to kreslit.

    A propos, píšu článek na téma patchworkové rodiny a vánoce, tak kdyby se vám sem chtělo s postřehy? Jmenovat nebudu. Díky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Naše telenovela - bruneta je nemocná. Pečuje o ni otec. V domě patřícím partnerovi matky.:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jo, a nakonec to dopadlo tak, že bruneta teda má stan a blondýna nové kolečkové brusle (fialový, těm nešlo odolat:-). A nožík dostane ještě od bratra k svátku. Že prý teda Opinel, špičatý a blankytně modrý.
    EDERA
    EDERA --- ---
    WERKA: No jo, ale jde o nůž pro blondýnu, která je zručná po matce chuděra.:-) Ale stejně - chce nějakej vícefunkční, takže nejspíš bude červený. Úkolu vybrat se ujal překvapivě bratr.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    WERKA: asi máš pravdu, sama jsem dětem taky kupovala rovnou špičaté. A taky jsem o tom uvažovala poté, co jsem to odeslala.
    Čili lze myslím i fialový :-)

    WERKA
    WERKA --- ---
    ANNAWA: Trochu OT, ale mně kapesní nůž, který kulatou špičkou připomíná nůž na máslo, přijde na nic i pro dítě. Nějak jsem to měla tak, že když je dítě dost velké abych mu koupila nůž, tak by to měl být nůž plnohotnotný, byť v přiměřené velikosti. Nakonec já měla klasikou rybičku, která je samozřejmě špičatá, v první třídě...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to mají taky, ale mně tentokrát více sedl červený.
    Dětské zde,tam tedy jen červený nebo fuschsiový https://www.4camping.cz/p/nuz-opinel-vr-no-07-my-first-opinel/#28982
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Fialový by byl lepší, ale červený nejspíš taky vyhoví.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: Nožíky mají taky! Vybrali jsme si tam letos nový rodinný stan a já jsem si koupila nůž. Červený ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    A jen na dokreslení toho, jak moc bruneta ten stan fakt chce - po týdnu dovolené s námi odmítla jet na neděli k matce, protože přece potřebuje s tátou na výstavu stanů do Letňan. Z mateřské solidarity mi přišlo líto, že by J. měla být vyměněna za stan. Nasadila jsem vyjednávací skills a přesvědčila dítě, že teď pojede s mámou, aby jí povyprávěla, jak jsme se měli, předala dárečky a tak a my ji vyzvedneme ve tři a všechno stihneme. Blondýna prý chce kapesní nožík, tak doufám, že ten tam budou mít taky a bude to win-win.:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam