MICHAL_R: Díky za uznání, ale patentovat to nebudu :-D. Mě to tak postupně donutilo něco vymyslet... Nejdřív jsem zkoušel klasickou skleněnku, ale po prvním potáhnutí už jsem nebyl schopnej ji plamenem zahřívat přiměřeně, takže připálenej matroš, v hubě peklo a stejně jsem toho do sebe nedostal tolik, kolik by bylo potřeba :). Těch pokusů pár bylo, ale nikdy to nedopadlo moc uspokojivě.
První "cross-over" se mi povedl s butanovým hořákem a skleněnou trubičkou, která má na vstupu zátku ze smotané mřížky, průchodnou pro vzduch. Bohužel ten hořák bylo nutné zapalovat samostatným zapalovačem a nevypínal se pouhým puštěním, ale bylo nutné ho jednou rukou podržet a druhou otočit koncem. Zkrátka když jsem hořákem nažhavil tu kovovou zátku a potáhl, tak se z minerální vlny za ní začal valit tak hustej dým, jakej jsem do té doby neviděl, a sotva jsem stihnul vypnout ten hořák, než se mi v hlavě ozvalo bzučení - jediným potáhnutím. To mě trochu vyděsilo, tak jsem přemejšlel o systému, kterej by byl bezpečnej jak z hlediska manipulace tak i bez rizika spálení matroše.