• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"


    Diskuse o DMT - Dimethyltryptaminu a s ním úzce souvisejících jevech

    - teoretické poznatky
    - prameny (knihy, dokumenty)
    - praktické zkušenosti
    - souvislosti a návaznosti na další substance
    - spirituální pohledy
    - vědecké pohledy a poznatky
    - asociace
    - vlastní názory a zamyšlení- výtvarná tvorba
    - zážitky podobné stavu na DMT a s ním související
    - historie
    - ayahuaska

    Jde mi o ucelení informací o této látce a s ní úzce souvisejících jevů.
    DMT jako univerzální jazyk...


    http://www.rickstrassman.com/
    http://wiki.dmt-nexus.me/Main_Page
    https://www.dmt-nexus.me/forum/
    http://www.dmt.20m.com/

    http://www.erowid.org/chemicals/dmt/ - rozcestník

    bylinky
    http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3rpsv.html

     

    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEA: jo, neco v tom smyslu jsem mel na mysli :P
    MEA
    MEA --- ---
    VYHULENY_UFO: tos mi připomněl můj literární pokus, kdy jsem byla dost mimo ego, ale občas na mne něco zkusilo, jakože abych vytvořila.. a tak jsem na ruličku od toaletního papíru začala zkoušet popisovat, co se vlastně právě děje mezi těmi fraktály.. obrovský souvětí, no moh to bejt elaborát na x stránek.. a tužka furt jakoby nemohla psát ty složitý věty, kterými jsem se snažila vystihnout situaci.. až jsme se s tužkou a mozkem rozhodli a napsali jsme celý jedno slovo! a to slovo bylo "všechno" nebo "teď"- už si přesně nepamatuju :))
    MEA
    MEA --- ---
    E2E4: osobně si málokdy pamatuju příběhy, který jedou na čemkoliv, protože tam jedou spíš vizuály jakoby bez informací a když, tak těm informacím někdy nedávám důležitost.. aby tam právě to ego moc nemlelo, no :).. když se zadaří..
    MEA
    MEA --- ---
    VYHULENY_UFO: no hele, to je tvůj náhled a přístup, já to takhle neřešim, ale vnímám a až posléze vytvářím třeba nějaký "hodnoty" ;)), dávám si jednoduše čas na usazení mysli, informací, vim, že funguje dlouhodobá paměť a ta mi zatim stačí na určitý věci.. na druhou stranu, jaxem již psala, někdy mne to taky mrzí, že tím pádem třeba neudělám přesně ten film, kterej mi tam jede.. to by bylo.. člověk by měl napojený nějaký vstupy a výstupy, co by snímaly, co mu jede na té látce v mozku za obrazy a příběhy.. ale to už by nebyl zase film jako klasický film.. a k tomu mam pocit, že už něco takovýho existuje.. no prostě.. takový otázky budou pro mne postatný až časem..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    E2E4: no dobre, ale vzdycky si musis neco pomatovat, kor kdyz vytahujes jaky skladas pribehy a buhvico.
    //ja mam teda podstatnejsi zkusenost s literarni tvorbou pod vlivem LSD a muzu rici, ze vysledek stal vzdycky za hovno. po navratu do normalni reality jsem zjistoval, ze se vetsinou jedna o konstrukty, ktery jaksi nedavaji smysl, bytze pod vlivem ta slova rikala jak funguje celej vesmir.
    //no a snaha zaznamenat co se delo behem tripo po tripu, byla marna, protoze vsechno se jaksi nejak z ty hlavy vykourilo :P
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VYHULENY_UFO: Zazitek s DMT je obtizne zapamatovatelny, mnohem vic nez u ostatnich halucinogenu.. Je to vlastnost DMT.
    CZECH23EKTOUR
    CZECH23EKTOUR --- ---
    to tvoje ego je straštně unuděný koukám, měl bys mu něco koupit :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEA: to je dost podstatny. protoze pak samozrejme vyvstane otazka, jestli to, ze si nepomatujes pribeh neni proste jen dano tim, ze mozek byl jen zblblej uzitou chemii.
    ale z druhy strany, mit vymazany mozek patri k uzivani drog. ja si taky par let zivota pomatuju jen diky tomu, ze sem si psal denik. (a i tak ty zapisky jsou takovy sfetovany :P)
    MEA
    MEA --- ---
    VYHULENY_UFO: to jsou momentálně nepodstatný otázky
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEA: a ma to tedy pak smysl, kdyz si nepomatujes pribeh? vyvodila jsi z toho nejaky dusledky, premyslela jsi proc si ty pribehy nepomatujes?
    MEA
    MEA --- ---
    KARLOS: jj, ty první zážitky jsem měla odproštěný od sebe naprosto, sebe jsem neidentifikovala ani jako entitu, protože bez ega to imho nejde.. prostě existuje jenom čistý bytí a vize nebo vizuály, člověk sám o sobě jakoby není identifikovatelný, ale přitom vnímá, že je, bez rozumu, jen citem, nevim, jak to líp popsat, zatim.. během takovýhleho stavu třeba nejsem schopna vysvětlit nebo popsat, jak ty obrazy vypadají, často jsou fraktálovitý nebo jax psal, tak mandalovitý, ale blíž mi to zatim popsat nejde, co se detailů, barev, tvarů týče..
    další dny už jsem takový naprosto odproštěný stavy vnímala míň, už jsem v nich věděla a cítila, že existuju a prožívám řekněme určitý typ vyvrcholení nebo kontinální pocit naprostýho blaha, spokojenosti a slasti, který se drží hodně dlouho a v něm probíhá příběh, kterej jsem tu psala někdy před dvěma lety circa, byl o indiánech a sázení peyotlu, myslim..



    VYHULENY_UFO: to je právě to, co si nepamatuju, a to je trochu škoda, jak jsem psala, chtěla jsem si to zrekapitulovat a nešlo to, jediný, co jsem si pamatovala byla ta realita, příběhy zmizely brzo..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MEA: a jaky zajimavy pribeh si stvorila naposledy?
    KARLOS
    KARLOS --- ---
    MEA: Snad neurazim mojim 'filmem'... ;)
    Moje zkusenosti s touhle substanci jsou zatim o hodne silnejsi nez co popisujes. Krom pokrouceni reality se mi hned pri prvni davce podarilo naprosto opustit me telo a nejspis i ego. Vedel jsem, ze existuji jako entita bez tela, ale vic jsem si neuvedomoval v kaleidoskopu pestrobarevnych mandal, vosovite vypadajicich entit a v podstate horske draze vizualnich vemu pri otevrenych i zavrenych ocich. Byl to velmi intezivni zazitek, hlavne pri najezdu kdy jsem odkladal fajfku a jedine co jsem si pri vydechu koure uvedomil a sam si to rekl, bylo "just let go". Ta slova jsem pak mohl opakovane slyset, jakoby z dalky a znely velmi rozdrncene, jako by je nekdo prohnal pres sintetizator. Dalsi experimenty byli o hodne slabsi. Kazdopadne hra s barvami me na dmt opravdu bavi. Jednou se stalo, ze moje kuze vypadala uplne rude, jako bych byl rak. Osobne si myslim, ze se jedna o opravdu ojedinely zazitek a ze zkusenosti z dmt cerpam velmi casto. Ta prvni zkusenost mi dala asi nejvic. Nejdriv naprdel a pak samotnym, jakoby znovuzrozenim, kdyz si opet zacnes uvedomovat svou schranku a treba i to, jak se dycha. Prvni nadech po nejsilnejsim pusobeni si pamatuji do dnes - bylo jako bych se znovu narodil. Do tela, o ktere se od pouziti teto substance staram o hodne vic... :)
    MEA
    MEA --- ---
    ..co mne hodně baví, jsou ty zajímavý příběhy..
    krásnej animovanej film, kterej díky tomu můžu vidět, zatím nikdo nenatočil, nezfilmoval, a ani takový vnímání věcí, co mozek vyplodí, nebylo zachyceno na žádným obrázku..

    těžko odhaduju stupeň (nebo něco v tom smyslu) působení určitýho množství na hloubku stavu, ale (zatím) nemívám pocit naprostýho odosobnění jako je tomu třeba u tripa, kdy se většinou mluví o odpoutání se od ega u vyšší dávky.. a přesto tuším, cítím nebo vnímám, že jsem odpoutaná od ega nebo že ego mlčí, spočívá se mnou a je možná taky spokojený - ale těžko říct :)))

    vidím často věci kolem sebe jakoby byly prostě normálně - jako při běžným stavu, s tím, že jsou obohaceny o krásný vizuály, ale zároveň cítím, že jsem spojená jakoby se vším a je to o dost rozdílnější stav spojení než u meditace, zdá se mi..

    do toho jede další rovina příběhů někde v mysli a v prožívání (čehož jsem si v určitých stavech v meditaci taky všimla, pokud jsem zrovna nebyla naprosto v tichu a uvědomila si ten proces, stejně jako po houbách, kde jsem si toto taky uvědomila - jednoduše prostě jede x rovin souběžnýho myšlení).. a ta rovina, kterou většinou ještě vnímám nebo pozoruju se často týká naprosto jiných věcí než těch, které jsou kolem nebo jsou materiální, spíší se týká stavů duchovních, nehmatatelných, často tam mívám zvláštní vize..

    tyhle stavy jedou buď současně a nebo se střídají, záleží na chtíči nebo spočívání bez chtění.. a tak se tvoří zajímavý příběhy v hlavě.. občas je doplní právě hmatatelná realita, která se hodně zostří a intenzivně zbarví svý původní barvy, lehce se zavlní a když se tam nacházejí lidi, tak na jejich obličejích se vytvoří tetování v podobě hranatý "sinusovky" a tenhle tvar pokryje celek těch lidí, vypadají jako tribalově potetovaní a animovaní.. a většinou jsou fakt krásní, zintezviní se i přirozená krása a vše vypadá dokonale..a v tu chvíli to tak i je.. dokonalost.. co víc si přát..

    nevim, jestli to píšu srozumitelně, snažila jsem se, ale něco se popisuje hodně složitě, tak snad to bude srozumitelný aspoň trochu..

    zrovna včera jsme si s jednou holčinou zašly na louku u pole.. po chvíli jsem věděla, že tu holčinu znám mnohem dýl, než jsem si myslela, že jsem ji v tom stavu poznala z dřívějška, možná z nějakýho snu a věděla jsem, že je to moje stará známá, ač jsem ji viděla tento víkend poprvé :).. neprožívala jsem dejavu, to ne, ale nějaký souznění duší a najednou mi bylo hodně věcí jasných, přestože si je nyní nevybavim a na moc z toho se nepamatuju.. což je právě to, co někdy trochu zamrzí, nicméně stav, který doznívá ještě hodně dnů i měsíců, za to stojí i bez detailnějšího pamatování..
    MEA
    MEA --- ---
    E2E4: isis ti dává křídla! tak trochu dmt homeopatie
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: já bych to napatlala na obličej a přestavovala bych si fraktály :), jinak nevim.. prostě fantasy relax do říše snůůůů.. z obličeje to jde pak rychlejc do mozku než z rukou, takže bych to na ruce vůbec nedávala.. chichichi
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MICHAL_R: he? DMT treshold dosage = 2-5 mg, tj potreboval bys radove 20 baleni. ale pochybuju, ze v tom je 5% extraktu, spis 0.5-1%, takze pocitej 100-200 baleni :)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    E2E4: Takže najednou vykouřit takové minimálně 3 balení...to se už snad ani nevyplatí :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MICHAL_R: no, on ten vytazek asi nebude z korenu a ve stvolu je 0.03% DMT, a i kdyby vytazek tvoril 5% objemu (obavam se ze v kosmetice jsou vytazky z rostlin spise ve stopovem mnozstvi), tak v celem jednom baleni je 0.15 mg DMT. :)

    A taky je vtipné, že to je ISIS. :)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MEA: Akorát mě nenapadá, jak efektivně kouřit (nebo pít velké množství) krému na ruce...
    MEA
    MEA --- ---
    VYHULENY_UFO: je její součástí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam