• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"


    Diskuse o DMT - Dimethyltryptaminu a s ním úzce souvisejících jevech

    - teoretické poznatky
    - prameny (knihy, dokumenty)
    - praktické zkušenosti
    - souvislosti a návaznosti na další substance
    - spirituální pohledy
    - vědecké pohledy a poznatky
    - asociace
    - vlastní názory a zamyšlení- výtvarná tvorba
    - zážitky podobné stavu na DMT a s ním související
    - historie
    - ayahuaska

    Jde mi o ucelení informací o této látce a s ní úzce souvisejících jevů.
    DMT jako univerzální jazyk...


    http://www.rickstrassman.com/
    http://wiki.dmt-nexus.me/Main_Page
    https://www.dmt-nexus.me/forum/
    http://www.dmt.20m.com/

    http://www.erowid.org/chemicals/dmt/ - rozcestník

    bylinky
    http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3rpsv.html

     

    rozbalit záhlaví
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    TADEAS: dat si 4-fosforyloxy-dmt na NUDZ s holkama musi byt bajecne :) resp. je tam zajisteno ze se tam jen tak sproste nezfetujes jako nekde na psy akci :)

    Jinak to DMT v UK pro Robina je mozne v soucasnosti jenom kvuli jedne osobe: prof. David Nutt.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    MICHAL_R: to je samozrejme jeden cil a myslim ze to je celkem jasne, zaroven ale podle me clovek potrebuje nejak psychedelii rozumet zevnitr, z toho "prozitku", coz podle me vedecky mysleni tohoto typu neumozni, proto uchylovani se ke zdrojum ruznejch samanismu, spiritualit, psychologii etc., zaroven ale my (spolecenstvi, kultura) imho potrebujeme toto chapat a promyslet z vlastnich vnitrnich zdroju, coz cinime treba temahle neuro vyzkumama, protoze to je jeden z nejakejch tech dominantnejsich vyssich diskurzu. zaroven i vidim moznost, ze z toho prozitku, z psychedelie vychazejici mysleni muze do sebe zahrnout a ze sveho mista pak reinterpretovat (to jsem tim myslel) tyhle vyzkumy. protoze i ony nakonec respektuji a odhaluji nejakou krajinu, topologii, a tam se to setkava.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    TADEAS: Je jasny, ze snaha narvat psychedelickou zkusenost do nejakeho rigidniho vedeckeho jazyka nebude nikdy zcela uspesna. Ja ale tyto vyzkumy vnimam dost pragmaticky, totiz ze jejich efektem muze byt (znovu)uvedeni psychedelik do odborneho diskurzu, a ze mohou prispet k jejich destigmatizaci. Takze za mne dobry :-)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    David Nichols - DMT And The Pineal Gland: Facts vs Fantasy.
    https://www.youtube.com/watch?v=YeeqHUiC8Io
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    KOCOURMIKES: jo jasne, ta fenomenologie je skutecne jednoducha :D obvykle se tim zastitej lidi, co si myslej, ze diky tomu nebudou muset uz moc dal premejslet.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    TADEAS: ale vubec, co se tyce dmt prozitku, pouzije se jednoduse fenomenologie. Ale asi bych pro jistotu pichnul poradnou injekci i Robinovi :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    PURPUREAL: souhlasim a nevim :) ... pro me jsou ty neuro vyzkumy zajimavy, ale myslim ze se to bude muset reinterpretovat v jinym paradigmatu nez co ted operujeme a na to vedecky mysleni nestaci.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    The brain on DMT: mapping the psychedelic drug's effects | WIRED UK
    http://www.wired.co.uk/article/mapping-brain-dmt-psychedelic-drugs

    “Perhaps [entity encounters] relate to the fact that, certainly throughout our lives, but especially early on in our lives, we’re surrounded by entities – as in people,” says Carhart-Harris, who has a background in psychoanalytic and psychodynamic psychology.

    “The first thing that we manage to focus our gaze on are people, and their eyes, usually. So it just follows that this will be a major part of the human psyche, and likely a major part of the unconscious.”

    Carhart-Harris hopes to show that an encounter with an entity may show a similar pattern of brain activity to an encounter with a person.

    “It’s not a bulletproof approach,” he says. “But we’re working on the hypothesis that the experience of entity encounters rests on brain activity. And if it does, then why don’t we look at the neural correlates of some elements of encounters [with] entities off the drug, and get a sense of where people’s brains are sensitive.”

    The researchers will also be paying close attention to the transcendental qualities of the DMT experience. By asking participants to rate the intensity of experience, they hope “to capture, potentially, that leap” into another world which characterises a trip.

    ...

    “It’s hard to find other tools out there that can alter consciousness so dramatically and so reliably,” says Carhart-Harris.

    The dosage the researchers have settled on is 20mg – a quantity that is significantly more potent than it would be if smoked (the usual route of administration) due to its intravenous administration.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    TADEAS: bry....
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    kontaktoval me nejakej clovek, jeho produkci jsem zatim neprochazel, nicmene sdilim

    Dick Khan - Academia.edu
    https://independent.academia.edu/DMTResearcher
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MEA: Jojo, bylo to OKO:

    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: jo, vlastně jsem myslela kino OKO :))
    MIRALORO1
    MIRALORO1 --- ---
    Vážená paní, vážený pane,

    s radostí Vám sdělujeme, že jsme spustili českou verzi Globálního průzkumu o užívání ayahuascy. Tento průzkum je zaměřen na užívání ayahuascy v různých kontextech po celém světě, včetně souvisejících postupů a názorů, individuální motivace a zaznamenaných účinků na zdraví a životní pohodu. Průzkum zjišťuje i případné negativní dopady, které můžete užívání ayahuascy připisovat.

    Zveme Vás k účasti na největším průzkumu o užívání ayahuascy v historii! Odborně ho pod záštitou University of Melbourne vedou výzkumníci z Austrálie, Brazílie, České republiky, Španělska, Švýcarska a Itálie. O výsledcích tohoto průzkumu publikovaných ve vědeckých časopisech Vás budeme informovat.

    Průzkum je anonymní. Vaše účast bude mít velký přínos v oblasti vědeckého poznání o ayahuasce a může též přispět k dalším vhledům do Vašich zkušeností.
    Pokud se máte zájem průzkumu zúčastnit, klikněte, prosím, na následující odkaz:

    Globální výzkum o užívání ayahuasky - Global Ayahuasca Project
    https://www.globalayahuascaproject.org/cz/

    Předem děkujeme za Váš čas a odhodlání podělit se o Vaše zkušenosti! Budeme vděční, pokud budete tuto zprávu šířit ve svých sociálních sítích.

    Za český výzkumný tým srdečně zdraví,
    Mgr. et Mgr. Miroslav Horák, Ph.D. a Mgr. Hana Simonová

    Mgr. et Mgr. Miroslav Horák, Ph.D.
    MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ
    Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií
    Ústav jazykových a kulturních studií
    Zemědělská 1/1665, 613 00 Brno, Česká republika
    Tel.: +420 545 136 253
    E-mail: miroslav.horak.ujks@mendelu.cz
    URL: http://jazyky.frrms.mendelu.cz/
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MEA: Buď, anebo multikino Galaxie, teď si úplně nevzpomínám :-) Kino Pilotů to ale, myslím, nebylo...
    MEA
    MEA --- ---
    MICHAL_R: kino aero?
    MEA
    MEA --- ---
    ELDA: třeba to chtělo uvařit dohromady jako směs nebo min. žvýkat společně, i s tim džusem - nějak, nevim :D.. ale tam bych si řikala, že ta možnost posrání, pozvracení, by mohla být reálná, i když, co já vim.. chce to zkusit :)
    MEA
    MEA --- ---
    FEXIST: jojo, je to zajímavý.. tos mi připomněla..

    i když to není vůbec objektivní, tak například, když jsem měla zkušenost s vyšší hladinou harmalinu než údajně bývá obvyklý v poměru k jiným směsím, viděla jsem spíš tunely a různá zrození, hranatý mapy na těle lidí ala shipibo tetování (na což jsem přišla nedávno při psaní práce, do tý doby jsem netušila, že kmen shipibo používá mapový tetování) poměrně špatně jsem si ty vize pamatovala a spíš si je pomalu vybavuju s odstupem času, ale vizuály rostlin a pocity, že s nimi komunikuji, jsem skoro neměla.. ale asi taky záleží trochu na prostředí, protože jsem byla většinou mimo přírodu..
    i když se tvrdí, že prostředí nemá vliv, věřím přesto, že má, i když minimální..

    stejně jako je otázka, jestli množství harminu, harmalinu a celkově se různící poměry, může způsobit jiný druh vizí.. osobně by mi to nepřišlo nepravděpodobný, protože když se to vezme z poměru "vše souvisí se vším", tak záleží vzdycky na souhře okolností a návazností, ale to už je moc filozoficky zavánějící a chtělo by to velký množství výzkumných vzorků, no.. :)

    jinak..

    jaký poměry směsi byly od maďarů, se kterýma mám častější zkušenost, netuším, nicméně vize byly spíš rostlině-antropologický, tedy, že jsem viděla příběhy o lidech sběru peyoutlu a sazby rostlin a bylin, různá políčka a tak, případně se mnou divoký rostliny komunikovaly a např. mne někam lákaly, koukaly na mne z čaje a podobně :), jen nevim, jestli tam byly právě ty víc "dívčí" rostliny..

    zkusím poptat složení :)
    MEA
    MEA --- ---
    paráda! spuštěn výzkum ohledně kontextu užívání ayahuasky po celým světě, k zájemcům se určitě dostane :)

    jinak výborná kniha od strassmana, luny a dalších, pěkný kolígium :) -

    https://www.kosmas.cz/knihy/145400/vnitrni-cesty-do-vnejsiho-vesmiru/,

    možná už tu někdy proběhlo, ale jsem z ní nadšená, takže prostě post :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam