• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    ALWA
    ALWA --- ---
    VYHULENY_UFO: proč smutný? jestli máš jasno, nemůže Tě to přece štvát, jestli netrpíš Mesiáškým syndromem. Si představ, že by byliá všichni chytrý.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ALWA: ani ne, je spis smutny, ze furt existujou lidi, kteri veri ocividnym hovadinam. astrologie, ezoterika, ....
    ALWA
    ALWA --- ---
    VYHULENY_UFO: musí bejt otrava bejt furt tak chytrej, ne?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ALWA: telepatie je picovina pro lidi, kteri to kurevsky prehaneji s drogami (nezavisi na psychedelickym smazeni).
    ALWA
    ALWA --- ---
    P.S. telepatiemi přijde prostě jen jako vyšší "evoluční" level něčeho, co nazýváme komunikací. samozřejmě založená na stejným nebo všeobecně ustáleným vjemu z komunikovanýho.
    ALWA
    ALWA --- ---
    JAZZZ: ale právě v jiný vztažný soustavě to může bejt třeba telepatie, stačila by třeba jen vyšší rychlost. dostáváme se do terminologie.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    POOWL: no fyzikalni zakony plati stejne v kazdem meritku. z naseho pohledu by se sice lisily treba v cerne dire a podobne extremnich prostredich, ale to by se asi dalo pripodobnit k tomu, ze jizdni vlastnosti auta na mokre silnici zavisi na jeho rychlosti, ale fyzikalni zakony jsou tam porad stejne.
    souhlasim ale ze to meritko tam prakticky svou roli ma. treba kapka vody muze byt diky povrchovemu napeti pro brouka neproniknutelny povrch. nevim ale jak to smyslupne aplikovat na terorie o kolektivnim vedomi. docela oblibeny je jev "quantum entanglement" , ale vetsinou na nej narazim v dost pofidernim kontextu. prikladem kvantoveho bullshitu je treba tanhle podvodnice
    Ceník služeb :: Kvantová astrologie®
    https://www.kvantova-astrologie.cz/sluzby-konzultace/cenik-sluzeb/

    ja si ten mechanismus kolektivniho vedomi predstavuju spis takhle. kdyz se s manzelkou divas na film, tak aniz byste telepaticky komunikovali, tak pri nejake scene se na sebe podivate, protoze vam to obema pripomene nejaky zazitek nebo treba vasi oblibenou scenu z jineho filmu. oba mate v hlave neco jako zamek do ktereho informace zapadne jako klic a vyvola podobny sled dalsich asociaci. a kdyz se na to podivam z pohledu systemu, ktery vznika podobne jako ten model game of life, tzn. sada jednoduchych pravidel tvori komplexni vzory, ktere jsou sice unikatni ale stejne jako fraktalni tvary jsou si nejak podobne, tak by se dalo rict, ze s temi potencialnimi mimozemstany miliardy svetelnych let od nas mame neco spolecneho. k temtatu tohoto klubu se to vztahuje tim "jsou ty entity co vidi clovek na DMT skutecne nebo je to projekce nasi mysli?" ja myslim, ze kvuli tem fyzikalnim zakonum to musi byt projekce nasi mysli, ale to jeste neznamena, ze svym zpusobem ty entity nejsou skutecne :)
    Stephen Hawkings The Meaning of Life (John Conway's Game of Life segment)
    https://www.youtube.com/watch?v=CgOcEZinQ2I
    E2E4
    E2E4 --- ---
    bufotenin

    Ondřej Kyselý - Názory Aktuálně
    http://blog.aktualne.cz/blogy/ondrej-kysely.php?itemid=33022
    POOWL
    POOWL --- ---
    JAZZZ: jako jo respektovat fyzikalni zakony to musi ale je otazka jestli jsou fyzikalni zakony platne absolutne v kazdem meritku stejne.(Jestli je zname dokonale aby jsme je mohli aplikovat i v tomhle - viz kvantova mechanika nez byla objevena/poznana)
    Zaujal me nedavno dokument o nanomaterialech a tam uvadeli ze chovani tech materialu nami chapany fyzikalni zakony popira (ma je jinak staveny?)
    ALWA
    ALWA --- ---
    VYHULENY_UFO: VYHULENY_UFO: obávám se, že to mi splývá
    ALWA
    ALWA --- ---
    VYHULENY_UFO: obávám se, že to mi splývá
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ALWA: nahoda neexistuje, existuje nahodny jev.

    Náhodný jev – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1hodn%C3%BD_jev
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    POOWL: jo je to silne zjednoduseny, ale hodne veci se da na analogii bunek v organismu a jedincu ve spolecnosti vysvetlit. je tam spousta slozitych vazeb a urcite jeste nezname vsechny, ale da se rict, ze vzdy to musi respektovat fyzikalni zakony. informace se nemuze prenest bez existence nejakeho media-nositele a stoji to energii, takze opravdu telepatie a cteni myslenek nefunguje. na druhou stranu urcite existuje intuice, empatie, vliv kulturniho prostredi kdy treba stejnou vec vynalezne vic lidi nezavisle v podobny cas, placebo .. to jsou zajimave a funkcni vlastnosti lidskeho vedomi, ale nemeli bychom pri jejich zkoumani sklouzavat k libivym hokuspokusum, protoze to pak celou debatu zbytecne shazuje a takzvani "skeptici" co si zas honej ego na boji proti ezoterikum pak vylivaj s vanickou i dite a provolavaji to za jedinou pravdu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ALWA: Kolikrat si na nekoho vzpomenes a nepotkas ho? To si tezko zapamatujes :)

    ALWA: asi bys mi musel vysvetlit blizsi vztah, kterym ty pojmy spojujes
    POOWL
    POOWL --- ---
    JAZZZ: zamysleni na tu ilustraci s bunkama..prijde mi ze se jedna o ruzne hladiny vedomi. Bunky jako jednotlivci versus slozity system bunek nemusi to fungovat stejne-projevovat v externich jevech mimo bunky (vytvoreni puchyre)
    Ale prijde mi ze bunky by mohli byt schopny ucit se odolavat/prizpusobovat se urcitym jevum teorii 100opic.
    Napr stane se neco jinak..prvni bunka se prizpusobi atd atd nez se to polomi tou hranici 100ks(nemusi to byt absolutni hodnota) prizpusobenych a pak tradaa najednou to umwj vsechny bunky
    VEX
    VEX --- ---
    ALWA: tzv synchronicita? Nahody jsou v prirode standard
    ALWA
    ALWA --- ---
    JAZZZ: co takový to jak si na někoho vzpomeneš a pak ho "náhodou?" potkáš....
    ALWA
    ALWA --- ---
    PALEONTOLOG: jinak o telepatii moc nevim.
    ALWA
    ALWA --- ---
    PALEONTOLOG:
    JAZZZ: když existuje chimérismus, dává mi stá opice jako protipól smysl, asi zjednodušeně a samozřejmě imho
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ALWA: to je otázka, jestli s pojmem morfogenetická pole pracuješ tak, jak ho vnímá evoluční biologie, jako diskrétní oblast s morfologickými změnami, ovlivněnou nějakým vzruchem, nebo jako telepatickej bazén. to druhý je blbost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam