• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Ve spolupráci s Českou psychedelickou společností jsme v poslední době pracovali na webu https://www.kauza-ayahuasca.cz/ , abychom vyvolali veřejnou diskuzi o právním a společenském postavení Ayahuascy v naší zemi. Součástí stránek je i odkaz na “Výzvu k dekriminalizaci trestní drogové politiky a ukončení války proti drogám v ČR” obsahující petici, kterou můžete okomentovat a podepsat. Budeme vděční za případné sdílení stránek i petice. Na webu najdete také názory vědců, lékařů, chemiků, antropologů, vysokoškolských profesorů, jiných odborníků a osobností, které průběžně doplňujeme.

    Koncem ledna 2022 vyvolal značnou pozornost odborné i široké veřejnosti rozsudek Krajského soudu v Ostravě týkající se údajné trestné činnosti tří mladých lidí, polských státních občanů, z nichž dva – Jaroslaw a Karolina Kordysovi – se měli v souvislosti s pořádáním ceremonií s Ayahuascou dopustit zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Krajským soudem v Ostravě byl obžalovanému Jaroslawu Kordysovi odsuzujícím rozsudkem uložen trest odnětí svobody v délce 8 let a 6 měsíců, propadnutí části majetku, vyhoštění z území ČR, a obžalované Karolině Kordys trest odnětí svobody v délce 5 let a 6 měsíců, propadnutí věci, vyhoštění z ČR, a obžalovanému Piotru Kanawkovi trest odnětí svobody v délce trvání 1 roku a 6 měsíců, s podmíněným odkladem na dobu 3 let, propadnutí věci a vyhoštění z ČR.

    Ayahuasca je celosvětově rozšířený fenomén. Královna rostlin Amazonie, liána z rodu Banisteriopsis, je základem nápoje, do nějž mohou, ale nemusí, být přidávány další rostliny. Některé mohou obsahovat Dimethyltriptamin (DMT). Ayahuasca byla a je předmětem řady vědeckých studií, které naznačují, že dokáže léčit závislosti, psychické poruchy i jiné nemoci, rozvíjí prosociální chování, empatii, kognitivní flexibilitu, kreativitu, osobnostní faktory jako otevřenost, hodnotovou orientaci, vztah k přírodě apod. Neexistují důkazy o tom, že by požívání takového nápoje způsobovalo závislosti. Přesto v ČR (i v řadě dalších států) je DMT zařazeno na vládních seznamech návykových látek. Objevuje se však stále více hlasů odborníků, dle kterých je zákonná, především trestní, regulace v ČR v tomto směru zastaralá a nerespektuje aktuální poznatky o pozitivech této látky a naopak o její prakticky nulové škodlivosti.
    Cílem těchto stránek není polemika o tom, zda soud nashromáždil dostatek důkazů o vině Jarka a Karoliny, zda tito mladí lidé skutečně podávali účastníkům svých ceremonií zakázanou látku či zda soud měl oba zprostit obžaloby pro nedostatek důkazů a uvěřit verzi, že na ceremoniích žádné zakázané látky podávané nebyly.

    Aniž bychom chtěli rozhodnutí soudu přijmout či proti němu brojit, na těchto stránkách chceme publikovat názory a stanoviska zejména odborné veřejnosti na to, zda Ayahuasca s DMT je opravdu drogou, která si „zaslouží“ být uvedena na seznamu návykových látek, a to dokonce na srovnatelné úrovni např. s heroinem, pervitinem či kokainem. Chceme diskutovat o tom, zda je Ayahuasca obsahující DMT životu nebezpečná či zdraví škodlivá nebo zda naopak má léčebný potenciál. Zda způsobuje závislosti či naopak tyto léčí. Chceme zjistit, jak vnímají prospěšnost či škodlivost Ayahuascy odborníci, zda tomu odpovídají uložené mimořádně přísné tresty. A to i v případě, pokud by se Jarek a Karolina trestné činnosti skutečně dopustili.

    Vedle názorů vědců, lékařů, chemiků, antropologů, vysokoškolských profesorů a jiných odborníků chceme uvádět informace o tom, kdo vlastně jsou odsouzení Jarek, Karolina a Piotr. Pokusíme se zjišťovat názory osobností, které měly možnost Jarka a Karolinu poznat. Chceme Vám přiblížit názory médií, týkající se kauzy Kordysových. A rádi bychom zveřejnili rovněž zkušenosti přímých účastníků ceremonií. Na našich stránkách najdete bližší informace o Ayahuasce i o možných změnách v české legislativě.

    Všechny, kterým nejsou lhostejné osudy Karoliny a Jarka, naléhavě prosíme o pomoc oběma jmenovaným, prosíme Vás všechny v České republice, v Polsku i kdekoliv jinde ve světě, kdo si myslíte, že jste schopni po odborné stránce jakkoliv podpořit české vědce, lékaře a další odborníky, ale také politiky, umělce i další osobnosti.

    Prosíme každého, kdo je zorientován v problematice Ayahuascy či psychedelických látek, každého, komu není lhostejné, že Karolina a Jarek mají za svou projevenou lásku k lidem, dobro, nezištnou pomoc jiným vykonávat mnohaleté tresty mezi nejhoršími zločinci, ty všechny prosíme o vyjádření svých názorů na věc. Názorů, které by mohly přesvědčit soud, jak hluboce se mýlí ti, kdo tvrdí, jak je Ayahuasca nebezpečná, jak nebezpečnými zločinci jsou Jarek s Karolinou a jak krutý trest si oba zaslouží. Své názory, posouzení, analýzy či podněty posílejte prosím na mailovou adresu info@kauza-ayahuasca.cz. Rádi je zveřejníme na stránkách www.kauza-ayahuasca.cz
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    BUDDHAMIND
    BUDDHAMIND --- ---
    dokončuji svůj osobní výzkum v oblasti halucinogenů :-) má někdo prosím zkušenosti s tímto zdrojem DMT ? [Buy DMT online | Powder | Crystal | From a Trusted vendor In the USA](https://stealthbaymeds.com/product/buy-dmt-online/) ... nebo to už smrdí přespříliš a bude lepší najít jiný zdroj ? případně prosím pm, díky
    EIBEEE
    EIBEEE --- ---
    Zdravím, kolega hledá respondenty pro výzkum Rozhovor o zkušenosti s 5-MeO-DMT
    Informace: Rozhovor o 5-MeO-DMT v kontextu duševního zdraví, květen-červen 2022, délka 40-60 minut, v Praze nebo online
    Kritéria zařazení: Alespoň jedna zkušenost s 5-MeO-DMT, bez psychiatrické diagnózy, věk 18+, ČJ nebo SJ
    V případě zájmu a pro bližší info pište na
    psychedelika2022@gmail.com
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    Podělil by se někdo prosím o info, odkud teď koupit mhrb? Pm. Díky
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    YUUKI_23: samana nebo sittera urcite ano. jinak to neni moc bezpecne. ted jsem o tom vydal knihu od Metznera, kde se cistemu 5-MeO hodne venuje: https://sarava.cz/eshop/ostatni/ralph-metzner-ropucha-a-jaguar/
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    AMBIENTIUM: to je poprvý co čtu, že to někdo dával intranasálně
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    AMBIENTIUM: Dekuju, peknej report
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    Ahoj, mate nekdo zkusenost s 5meo-dmt? S Dmt a changu zkusenosti mam, ale pred timhle klicem mam respekt. Nasel jsem v poste pul gramu syntetickyho vzorku z labu a rad bych ho vyzkousel, ale rikam si jestli neni lepsi mit u tohohle zkusenyho sittery nebo samana, protoze je to asi docela jina liga...
    RICK
    RICK --- ---
    Psychedelic drug DMT to be trialled in UK to treat depression | Drugs | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...?fbclid=IwAR0a_3Z8ZvtJ_qcEa9yKVP3F_JE3UrRT07vnjvatoNwCGgf9X6x7FXEK1Jo
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Ohlašujeme premiéru Bufo Alvarius - Reloaded

    V sobotu 12.12. 2020 20.00 buďte online

    Bufo Alvarius Reloaded - Czech version
    https://www.youtube.com/watch?v=GaF3Q8NM5F8


    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Konečně vydáváme dlouho slibovanou knížku Ralpha Metznera “Ropucha a Jaguár – terénní zpráva o neoficiálním výzkumu vizionářské medicíny Bufo alvarius a 5-MeO-DMT”. Rozhodli jsme se pro crowdfundingovou kampaň, kterou ode dneška najdete tady:

    Hithit - Ropucha a jaguár - kniha o výzkumu Bufo Alvarius a 5-MeO-DMT
    https://www.hithit.com/cs/project/8987/ropucha-a-jaguar-kniha-o-vyzkumu-bufo-alvarius-a-5-meo-dmt

    Kromě knížky si můžete vybrat ze spousty zajímavých dárků. Budeme vděční za každou vaši podporu a sdílení s přáteli.

    A příští týden se můžete těšit na bonusový film "Bufo Alvarius - Reloaded". Více se dozvíte v novém rozhovoru:

    Máme hotový nový film a vydáváme knížku | Bufo Alvarius: The Underground Secret
    http://www.bufoalvarius.com/clanky/mame-hotovy-novy-film-a-vydavame-knizku/

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    YUUKI_23: tak to dekuji a preji pekny den :D
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak kdyz se tak pekne ptas, tak jsem te chtel upozornit na jednu zjevnou tvoji charakteristiku. Co s tim udelas, je na tobe.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    YUUKI_23: mas tam jeste neco, nebo jen na sebe upozornujes?
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    VYHULENY_UFO: Ty sam jsi spam
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    POOWL: a jak dopadla psychedelicka seance pro dementy z nyxu? nevidel jsem zadnej report, takze se ocividne jednalo o stary dobry spam cileny na ezodementy :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FAKEQUAKE: mimosa je celkem oblibena zahradni kvetina, durmany aka datury taky, kazdy dudchodkyni se libi jeji kvety. babka, kdyz byla jeste ziva, tak mela plnou zahradu durmanu a ja ji jednou rikal, ze je to droga, ze to berou dementi a babka si tenkrat klepala na hlavu... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam