• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANCICEOPICETajemství života, duše, proudu energie, životního nadhledu, moudrosti a vyrovnanosti
    JANCICEOPICE
    JANCICEOPICE --- ---
    Dalajláma: Má-li problém řešení, nemá smysl dělat si starosti, když řešení nemá, starosti nepomohou........jak se tedy oprostit od starostí? :-))
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JANCICEOPICE:
    GAF:
    Podle mého ten vnitřní hlas slyší téměř všichni z nás. Každý z nás ví, jak by měl žít, jak by to mohlo (mělo) vypadat, ale....pak přijdou konkrétní rozhodnutí, které člověk udělá v tom běžném životě a často je to úplný opak toho, co cítí v nějakém odosobněném rozpoložení. Je to dáno i historií, společensko-náboženským utvářením naší "západní" společnosti, kdy jedinec ve společnosti je veden celkem nějak. A jakékoli vybočení či nestandartní jednání není až tak moc tolerováno okolím. Chce to hodně osobní statečnosti a odvahy. A tyto vlastnosti bychom imho měli v sobě pěstovat.
    JANCICEOPICE
    JANCICEOPICE --- ---
    Děkuji za příspěvek....on asi mozek má sám o sobě tendence posouvat líné o někdy i unavené lidské tělo dál...to jsou takové ty situace, kdy si člověk lehne a je totálně vyřízený, ale mysl ne a ne ustanout a šrotuje všechno....jen občas si říkám, jestli vážně nepřemýšlíme nad něčím až zbytečně moc. Takový méně myslící lidé mi přijdou často šťastnější :-)

    Například já se cítím daleko spokojenější a vyrovnanější, když na uplné hloubání se sáma v sobě a esoterickému sebepoznávání či karmickému osobnímu rozvoji prostě nemám čas :-) Když není čas nebo si člověk prostě nemůže dovolit se takhle zaseknout...to si ovšem někdy stěžuji, že nic nestíhám, ale ve výsledku jsem vlastně štastná, jelikož neřeším takové ty přemyslené tužby.

    Každopádně důvodem této diskuze je jakási taková touha ventilace a výměny životních poznání, takže na to si ráda čas udělám a trochu si úchylně zahloubám. (abych si neprotiřečila)

    S tím dozvěděním se něčeho užitečného, no často shledávám, že hodně moudrých rad mám vlastně sama v sobě, jen je asi potřebuju slyšet od jiných a až pak jsem ochotna je akceptovat :-) jde o jakýsi způsob ujištění, jestli třeba nejsem uplně blázen :-)))

    GAF
    GAF --- ---
    Hele tak já se přidám: je docela rozdíl v možnostech, který poskytuje přemýšlení, když si vnitřním hlasem položím otázku a při první odpovědi (která většinou nebývá moc užitečná) si řeknu: "Ok, a dál?" místo abych si řekl: "Ale to neni ono." a přestal přemýšlet, jakože jsem nic nevymyslel. Což se právě pak stane. Kdežto když si uvnitř řeknu to ok a dál, tak ono mi to tam i dál přemýšlí.

    Taková maličkost, blbost pro někoho možná, ale pro mě má velkej dopad, protože se z myšlení "stejně mi to nejde a frustrace a záseku" stalo něco jako taková zábava, poslouchat co mi to mozek nabízí a kolikrát se třeba na čtvrtý pokus dozvědět sám od sebe něco, co najednou užitečný už být docela může.

    Dodávám, že na panáku slivovice nebo na skleničce vína se to dělá ještě líp.
    JANCICEOPICE
    JANCICEOPICE --- ---
    no jo...krajan můj promluvíííl :-) Na počátku byla štamprla :-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    štamprlu slivovice a svět je hned veselejší :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam