• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANCICEOPICETajemství života, duše, proudu energie, životního nadhledu, moudrosti a vyrovnanosti
    Všichni moudří lidé, ti,jež to o sobě ví, i ti, kteří to o sobě netuší nechť jsou zlákáni k tvorbě cenných příspěvků do této diskuze. Vítáme všechny životní postřehy, zajímavé asociace, rady, ponaučení, jak dosáhnout stavu alespoň mírné životní blaženosti :-) Cokoliv, co Vás napadne, co jste zažili během dne a myslíte si, že z toho plyne nějaké všeobecné moudro, rada, pravidlo, Murphyho zákon, zajímavost či poznatek, se kterým se chcete podělit...sem s ním.
    rozbalit záhlaví
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    Surfers Paradise Tarot visual introduction, Dos Nagas Oasis La Palma
    https://www.youtube.com/watch?v=sMqFehaxruc
    ERUVEO
    ERUVEO --- ---
    nevedomemu rika neprojevene psyche....ale ono je vlastne projevene, i kdyz mi sami to poznavame a moc tomu nerozumime;) a necitime se v tom moc dobre ..:))
    ERUVEO
    ERUVEO --- ---
    Čtení v knize života: projekce a vhled | magazín Psychologie.cz [Vztahy a sex: sebepoznání, psychosomatika, láska, partner, duševní rozvoj, nevědomí]
    http://psychologie.cz/cteni-v-knize-zivota-projekce-vhled/
    jung to ma zmaknute;)
    ERUVEO
    ERUVEO --- ---
    JANCICEOPICE: a jak jinak by se mel poznat nez skrze toho druheho? :) sam se nekde pozorovat v zrcadle a prehravat si situace..ve vztahu se dbre poznas....i to nevedome..
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JANCICEOPICE: no spíš poznává sám sebe v situacích, které by jinak člověk nezažil. Další dimenze jsou pak děti, to už je pak poznávání sebe sama ve vztahu k třetímu, čtvrtému....:-)))
    JANCICEOPICE
    JANCICEOPICE --- ---
    tak přemýšlím, zda lze dále poznávat sám sebe, když člověk začíná žít bok po boku toho druhého milovaného a začínají dělat téměř všechny věci spolu... je možné, že to poznání sám sebe se posouvá do další dimenze poznávání sám sebe ve vztahu k tomu druhému...
    CUZMAN
    CUZMAN --- ---
    KEIKIN: Mozna nechtej, aby si jich nekdo vsimal :-)
    CUZMAN
    CUZMAN --- ---
    DOLORES: Jo todle je super, to videjko :-) uz sem ho kdysi videl, chytlo me to...
    CUZMAN
    CUZMAN --- ---
    KEIKIN: Pekne napsany, tak sem zase aspon neco pochopil, diky :-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CUZMAN: ne každý má tu čest poznat sám sebe během svého života. To, že je nebezpečné přecházet dálnici, si nemusím ověřit zkušeností. Já si většinou něco přečtu nebo se něco nového dovím až pak si to třeba ověřím nějakou zkušeností. Tím že nežijeme např. v pralese jsou naše nabité zkušenosti většinou zprostředkované (nepřímé) od někoho a my spíše trénujeme zkušenost komu a čemu věřit, jak si přebrat miliony informací z různých zdrojů apod.
    CUZMAN
    CUZMAN --- ---
    Tady ten klub se mi libi :-) pekne prispevky ...

    Abych osvetlil, proc sem si ho zaradil, mam rad toto tema a rad se neco dozvim z teto sfery :-)

    Jinak...
    777PLAY: pomahat jeden druhemu to je jasny :-)

    KEIKIN: podstatu sveho ja kazdy nakonec stejne zjisti v prubehu zivota, sbiranim zkusenosti :-)


    Muzete cist stokrat Eckharta Tolleho, ale nejste Eckhart Tolle, kazdy je jedinecny, kazdy ma v sobe silu i slabost, pokud jedno presahuje nad to druhe, neni to uplne idealni, nejdulezitejsi je harmonie, ted ctete me a rikate si neco na tom je (treba:-)), jenze nejste ja a vsechno zjistite az z vlastnich zkusenosti, nerikam, ze precist si neco moudreho je chyba, ba naopak muze vas to trochu popostrcit, ale stejne na to zapomenete rutinim (akcnim) zivotem... Takze vlastne nejvetsi tajemstvi zivota podle me je sbirat zkusenosti...

    Zivot vas provede, parkrat slapnete vedle, nekdy se to strasne posere, ale pokud pote jeste dejchate, je stale nadeje...
    GAF
    GAF --- ---
    Nevím, jestli to zrovna patří mezi velké moudrosti a tak, ale zkusím to. Přišel jsem na to, že když přestanu s nějakou činností, když mám zrovna ještě chuť, tak se pak na ni těším napříště. A chce se mi pokračovat tam, kde jsem minule přestal.

    Což se možná nehodí třeba u sexu :), ale je to dobrý, když se třeba člověk něco učí nebo ho něco bavilo jenom trochu a zrovna začalo bavit víc a chtěl by pokračovat, ale jindy by si už nevzpomněl a takový.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DOLORES: oni nechybějí, ale media a lidé co rozhodují si jich nevšímají.
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    V naší společnosti chybí mužské vzory. Autentičtí, milující, odvážní muži. Skuteční a vědomí lídři.
    Chlapi, kteří mají SÍLU a směřují ji správným směrem...
    Cesta pravého muže
    http://cestapravehomuze.cz/?a_box=bak76wm7
    JANCICEOPICE
    JANCICEOPICE --- ---
    KEIKIN: jj, myslím, že tys to řekl moc hezky, o tom jediném to bude...bo zbytek nám může být ukradený....já jsem třeba včera hrála blbý bedminton a zjistila jsem, jak neskutečně jsem se u toho uvolnila, zabavila, vrátila se do dětství, zahulákala si, zavztekala se i se radovala, hráli jsme čtyřhru, zpočátku si každý z těch ostatních třicátníků říkal, že jaká to bude nuda...no nakonec jsme se dostali do takového víru, že jsme to každý po svém prožívali, nehledě na to, co si myslí kolemjdoucí, ostatní nebo spoluhráči.... takový fest fajný okamžik po delší době, kdy mi přišlo, že jsem uplně sama sebou a na nic si nemusím hrát.....asi je to celé o tom, umět se fakt pro věci nadchnout, najít svou osobitost, ikdyby měla byt opravdu divná...nepřizpůsobovat se za každou cenu (morálně ano) ale neměnit své postoje v zájmu jiných, které nám přijdou víc cool...ale taky to chce dost odvahu no, ne všem to jde...já se třeba pořád učím.
    GAF
    GAF --- ---
    MILUCH: ano. Takovou tu tamtu sovu. A naprosto s tím souhlasím.
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    Myslis takovou tu sovu?
    GAF
    GAF --- ---
    777PLAY: jedno z takovejch tajemství podle mně je mít svoji vlastní víru. A to tak, aby fakt byla člověku vlastní a vybral (vybíral) si ji rád. Tj. žádný povrchnosti, žádný zaslepení, něco z čeho dotyčnýmu plyne klid, síla a takový ty věci jenom když si na to vzpomene, natožpak když v to věří.

    To už je pak jedno, jestli to je víra v Krista nebo v přátelství nebo v moc barev nebo cokoliv jinýho prostě...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    777PLAY: no podle mně je to tajemství, co je v každém z nás. Tedy poznej pravou podstatu svého Já. Možná to zní jako klišé, ale já to tak vnímám.
    777PLAY
    777PLAY --- ---
    Co je vůbec důležité podle Vás , nejdůležitější teda v tajemství života????? Co stojí za to poznat, aby jsme dělali jen to nejefektivnější a nejpřínosnější pro nás . . . . .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam