• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KATIA: ANNAWA: SUCUBIS: Díky za odpovědi :-)
    TETA_JELENA: Naše loni tříletá byla schopná ujít za den tak 5-6, ale brali jsme s sebou odrážedlo a v případě velké krize ji muž poponesl na koni.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: nám se osvědčil šátek...je to skladná věc, která se dá v pohodě složit do batohu a nepřekáží na zádech furt....a když bylo dítko unavené, tak šlo do šátku na záda. pravda je, že s druhou dcerou jsme to tak už nedělali, je řádově větší a těžší než ta mladší a hlavně jsme prostě pěší výlety omezili....spíš jezdíme na kolech....a tam může být dítě na sedačce docela dlouho


    RYBKA: kdo mluvil o tom, že JÁ se koupu v bazénu. kdyby to byla moje volba, tak do bazénu nevlezu...ale naše děti bazény naprosto milujou...moře jako snesou, ale vadí jim, že to je slaný, že jsou tam různý živočichové (fuj), že jim písek leze všude, že je píchají kameny, že jsou moc velké vlny, že to je studený atd atp....takže jako jo, vlezou tam na chvíli, ale že by se hodiny rochnily v moři, tak to ani náhodou. a ne nemáme úplně divné děti...takových znám mraky. v bazénu jsou spokojené, řádí tam hodiny a já se jdu sem tam smočit a jinak si čtu na lehátku na břehu...dle mého ideální :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ANNAWA: já mám taky něco kde se zatáčení kola nijak nedrkotají a ani 15cm sněhu si nevšimnu a přes to mě to tlačení okolečkované věci v lese ser..., lesní cestou fakt myslím něco kde by odrážedlo či motorka neobstály.
    ale bude to nějakou mojí pohodlností. kabelky nevlastním a nosím jen batoh. vadí mi co mi svazuje ruce.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VERONIKA22: my máme do lesa věc na třech kolech :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TETA_JELENA: psa do croozru :o) prodávají něco spešl myslim i pro psy :o) a dítě taky tam nebo do cyklosedačky.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TETA_JELENA: pokud jde o dospělácký výšlap tak dítě prostě silami nebude stačit asi hooodně dlouho ne? ( věkově ). my teď kvůli malému sourozenci ty výšlapy snad totálně zrušili ale mít jedináčka tak si nechám ušít manducu na tříletý a víc letý a chodim aspoň 10km jakkýmkoliv terénem.
    P.S. kočár jsme vlastně do lesa nikdy nebrali, mě ta věc na 4kolech prostě omezuje. takže jedině manduca na záda.
    nosítka co je vyztuženo kovovými tyčkami mi přijde neskutečně humpolácký a zatím ani po osobní zkušenosti netoužím
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    TETA_JELENA: já od synových 3 let nenosila krosnu, ale lehké plastové odrážedlo. KDyž už nemohl(do kopce) jsem to na tom táhla(provaz s sebou), když chtěl jít sám, tak jsem odrážedlo normálně nesla v ruce, je lehké. Takhle jsme v pohodě ušli i 10km, on sám po svých tak polovinu, polovinu na motorce:), dělala jsem to tak ještě vloni(4roky), on je teda dost velkej lenoch
    N_I
    N_I --- ---
    prosim nejake dalsi tipy na vetsi detske arealy typu farma blanik?

    Úvodní stránka - FARMA BLANÍK
    http://www.farmablanik.cz/

    nebo nevite napr. o nejakem dalsim western mestecku podobnemu siklovu mlynu?
    LEF
    LEF --- ---
    nejaky tip na par dni s deckem do 4 let v ceskem raji? spise nejaky punk (pekne v prirode pobliz auta). ikdyz nejakou noc bych dal v nejakem normalnim kempu kde maj i detske hriste. diky
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TETA_JELENA: my teda když šli na výlet,tak někam,kde je pevná cesta a malý tam mohl jet na motorce/odrazedle,jinak si nedovedu představit delší cesty,ani teď když je mu 3,5 roku.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TETA_JELENA: Ale já vím, jen sem to blbě napsala, měla jsem na mysli že ujde příští rok 7km za den...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    TORUVIEL: ne za rok, ale za den:). je to pro nas zatim jedno velky planovani. chteli jsme si udelat leto na kole, ale tim, ze mame novyho psa, musime tomu uzbusobit leto. takze kola padaji a bude se slapat i se psem:).
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TETA_JELENA: Taky mě to zajímá, tak jsem zvědavá. Asi záleží, jak je děcko zvyklé a jestli zrovna nemá nějaké vzdorné batolecí období a tak. Já si teda nedovedu představit, že by moje dcera za rok ušla 7 km v kuse (asi teda ano, ale šli bychom to celý den. Nedávno jsme byli na procházce s přáteli, kteří mají zhruba takhle staré dítě (myslim 2 roky a 8 měsíců) a každých 500 metrů byl zásek, vztekala se že chce to a tamto,...no žádná velká turistka to nebyla zatím :-)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    TORUVIEL: diky. mam 2.5 lete dite, druhe nebude, investice me nijak moc nepali. takze bych rada slysela ty nazory od maminek, jestli to v tomhle veku pouzivaji nebo uz ne. kamaradky stejne stara dcerka ujde 7km za den, to by zuzi neusla. tak nevim, jestli je to tim, ze neni trenovana.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TETA_JELENA: My plánujeme v létě chodit na kratší výlety, pořídila jsem za tímto účelem nosítko Bluebear. Ale Baruš je 1,5 roku, to ještě moc neujde, počítám teda, že většinu cesty ji poneseme a když bude chtít na zem, tak ji budeme vyndávat. Ale je to docela velká investice, ať už nosítko, nebo krosna. Tak jestli plánuješ další dítko, tak si myslím, že by se vyplatilo pořídit batolecí nosítko i pro 2,5 letou, jinak asi ne (jestli nebude další potomek, pak bych volila asi opravdu krátké výlety, ale to posoudí lépe lidi, co s tím už mají zkušenost, kolik takové batole ujde).
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    damy s detmi mezi 2-3 roky, co chodite v lete na delsi vylety. nosite dite v nejaky krosnicce nebo nositku jeste v tomhle veku? premyslim, jestli 2.5leta dcera zvladne ujit nektery trasy, nechci uz brat kocarek, ale ani zbytecne kupovat nositko. premyslim nad variantami.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    ANNAWA: ja nevim, treba bulharsky more je pro me hnusny, jelikoz se hodne potapim, tak kdyz k mori, tak nejen kvuli vzduchu a atmosfere.....ale kvuli tomu, ze v nem je neco, co muu videt.
    jinak kazdy ma rad neco jinyho, at cestovat po vlastni ose, tak se placnout u hotelu. ja mam za sebou oboje a oboje se mi libi, takze chapu oboje....

    SUCUBIS: tak, tak....
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    RYBKA: do bazenu chodis aby jsi si odpocinula, mas ho hned u hotelu, nejsi zaprasena od pisku a voda je cistejsi
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TETA_JELENA: co je na něm ošklivýho? Ale já taky nechápu klasické zájezdy k moři, to nemám ráda, ale jet s dětmi k moři po vlastní ose a vybrat si místo, kde se nám líbí a dělat si tam, co chceme, proč ne? Moře se mi ale líbí jako celek, kdekoli, ne jen v těch přímořských destinacích, byla jsem spokojená i v listopadu na břehu Dublinského zálivu třeba. Stačí mi se dívat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam