• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    LINY
    LINY --- ---
    LORAIN: tak standartně nejlepší je Mrtvé moře, ale holt je trošku z ruky.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Jezdíte někdo s dětmi k moři "léčit" jejich atop? Zajímalo by mě, které moře je na to dobré. Sama ho nemám, tak jsem netušila, že to není léčivé všude stejně.
    Zrovna letos jsem s ani ne ročními dvojkami k moři nechtěla ani za nic, ale zasáhla vyšší moc a staršímu se synovi atop zhoršil tak, že je to asi nutnost. Tak bych ráda, aby to aspoň pomohlo co nejvíc, když už to bude vykoupeno takovým (mým) strádáním ;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TETA_JELENA: já bych se zrovna u sinic bála, že se dítě naloká, protože sinice nevadí jen alergikům, ale jsou toxické a to ne v tom smyslu, že by člověk dostal třeba průjem nebo yvrážku, ale jsou to i toxiny ukládající se v játrech a proč to zkoušet, že ano. Jinak nejsem okresní hygenik, koupeme se i v Berounce.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    tak v tomhle zastavam nazor, ze pokud dite neni alergik ci neni vylozene zakaz koupani, ale hlasi jen doporuceni se nekoupat, tak proc se nekoupat?....loni jsem se na orliku na konci cervence zhrozila, ze je to jeden velkej zelenej puding a bylo tak vedro, ze sme se nakonec koupali vsichni. rodina, co tam jezdi leta a za kterou tam jezdime nam vysvetlili, ze kdyz zrovna nemame nejaky kozni potize a nehlasi zakaz, ze se nemame ceho bat. zuzi prvni dva dny plakaly oci z te vody, ale pak nic. pry to tam deti maji kazdy rok prvni dva, tri dny a pak se to ustali.
    vzpomnela jsem si, v jakym hnusu jsme se koupavali mi, kdyz jsme byli malicky decka a ze se ted ze spinavy vody hrozne nadela. pak si ty deti tu imunitu proti vsem takovym sajrajtum neudelaji a jsou sama alergie.


    ja jeste dulezite delala pokus s vodou ve flasce, jestli tam ty sinice jsou a byly......a nikomu nic nebylo. vecer sme se osprchovali mydlem a druhej den tam naskakali znova.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KEIKIN: není to tak hrozný: http://www.khscb.cz/view.php?cisloclanku=2008050012
    rozhodně to chce se podívat dopředu a sledovat to, to je jasný, křišťálové alpské jezero to není, to ne...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KATIA: na Lipně se imho moc koupat nedá. Kvůli sinicím.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: tak ty se chystáme taky prozkoumat a na lipno se snad dostaneme v červenci přes ty svátky :-)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KATIA: jasny, kazdy covek ma rad neco jinyho. me v tom pripade staci jezer v rakousku a lipno:).

    (chtela jsem napsat i Balaton, ale pak jsem si vzpomnela na scenu z Pupenda a Balaton po sezone, ktery jsme taky zazili a rozmyslela jsem si to:))))
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: tak to je myslím hlavně pro nadšence, co si užijou potápění a šnorchl a tak vůbec, mně baví i nekoupatelný severský moře ;-)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    EVIANAIVE:
    KATIA: kdo pozna jednou karibik, uz nikdy nehce jinak....rika muj kolega a ma pravdu. :))). to je to pravy more.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EVIANAIVE: tak to nikdo neříkal a jezdí tam opakovaně, možná je to tím obdobím. ale on písek je vždycky zakalený, takové to průzračné moře, to chce něco jiného...
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KATIA: jojo, to som si prečitala, ale bolo mi tvrdené, že v tej oblasti je špinavé more, a ja neviem, v italii som ešte nebola :)


    TETA_JELENA: ano ano, a my sa chystame maximalne do polovice června, podľa počasia teda, takže ak je to takto, super
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: červenec a srpen by mě s děckem ani moc nenapadl, naši byli loni v červnu, letos jedeme až v září, tak uvidíme... kdyžtak to jistí bazén a dlouhé procházky po pláži :-)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KATIA: kamaradka tam jezdi s partou rodin uz nekolik let, ale jezdi vzdycky cerven, pry uz to tam je v cervenci spinavejsi a more osklivy. pristi rok mozna pojedeme s nimi.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EVIANAIVE: já už jsem to tady psala, jedeme do itálie do caorle, dvě rodiny z naší blízkosti tam s dětma pravidelně jezdí a jsou spokojení. celé letovisko je prý hodně zamířené na rodiny s dětmi, přitom je tam docela pěkné historické centrum a dá se lodí udělat výlet do benátek... pláž je písečná, akorát tedy právě kvůli vlnám letos zkoušíme jiné apartmány, kde je i bazén, aby se to dalo střídat...
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    hm, my chceme v lete autom do itálie ALEBO chorvátska, ALE chceme hlavne čisté pekné more s pozvoľným vstupom, radšej piesok, ale kamene ma nezabijú (ste tu spomínali nejaký ostrov?), aby to nestálo majlant, aby bolo poblíž nejaké detské ihrisko nie uplne zdemolované, pri ubytku bazen atd.....hľadám, ale bez referencií nemám šancu, minulý rok sme to pokašľali gréckom, kde sme žili 10 dní v izbe 6x5 m2 snáď traja atd, proste hruza...... diky :) a sorry zas za spam
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    N_I: taky bych rada vedela o necem takovym. uz jste byli na Blaniku?
    me by stacili samostatny farmy, ani tam nemusi byt tolik moc veci pro deti. Ten blanik je dost luxus. uvidime, jak se nam tam bude libit.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    ZEMINO: VALENTINA: diky, mam ten stejny pocit, ze to tak udelam. letos to bude lehci zkouska, zadny nositko nosit nebudu.

    VERONIKA22: my mame psy dva a ja jsem si 100% jista, ze ta vetsi utulkova by v tom nebyla. uz jsem na to koukala:))). budeme slapat po svych...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    MEDVED007: ja planuju jet k mori tak, ze ja budu cely den hltat knizky u bazenu a sem tam se smocim, manzel bude prez den delat chuvu a vecer se vymenime, ja budu hlidat spici dite a on si muze jit radit kam chce s kamaradem ktereho bych mu chtela zablit s nama ... proste moje dovolena :D kazde rano se upinam k tehle krasne predstave, minimalne tenhle rok se jeste nikam nejede :(
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: Tak jasný :-) Každej si to udělá tak, jak to nejvíc vyhovuje jemu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam