• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PETATA: pokud máš hodně malé dítě a jde ti o písčitou pláž s velmi pozvolným vstupem, tak nám se na tohle velmi osvědčila pláž na ostrově Rab, tuším se jmenuje Lopar.
    bydleli jsme v tomhle hotelu a bylo to moc fajn
    Lopar.com | Island Rab | Lopar | Croatia | Paradise Beach | Beach | Veli Mel | Lopar | Rab | Sahara
    http://www.lopar.com/eng/tourist_offer/accommodation/san_marino_hotel_complex.php

    rezervovali jsme to napřímo v hotelu a bylo to o dost levnější než přes nějakou cestovku, ale jeli jsme teda až začátkem září
    PETATA
    PETATA --- ---
    Začínáme přemýšlet o letní dovolené. Ráda bych letecky, do hotelu, který je trošku baby friendly...
    Přemýšlela jsem nad nějakým řeckým ostrovem (krom Kréty) a nebo mě napadla ještě Mallorca (písčitá pláž, krásný čistý moře a opravdu hodně pozvolný)

    Máte prosím nějaký tip na zajímavou lokalitu či přímo hotel?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    INUSHKA: Poslední příspěvek k tomuto tématu, pro případ, že by někdo hledal refenrence a zkoušel filtrovat - cestovní postýlka Deryan Luxe
    Po víkendu můžu říct, že se investice vyplatila. Dítě proti ní neprostestovalo o nic víc než proti klasické (ergo, chtělo-li spát, otočilo se na bok a usnulo, nechtělo-li spát, sápalo se ven a řvalo :-D - ale to je vlastnost dítěte, nikoliv postýlky). Ke konci víkendu už do ní i sama lezla a hrála si v ní, vydržela ležet i v otevřené. Stabilita v pohodě, samonafukovací matrace je měkká dost a později půjde pravděpodobně využít i bez postýlky jako dětská karimatka.
    Každý to asi nevyžije, ale na akce, kde se spí na zemi s více lidmi v jedné místnosti (což byl tento případ - konkrétně Tolkiencon) a člověk chce mít jistotu, že mu dítě nikam nezdrhne nebo na něj někdo omylem nešlápne, podle mě ideální volba.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Tak hlásím, že jsem se nenechala odradit a postýlku Deryan objednala. Včera jsem ji vyzvedla, ještě večer proběhlo krátké seznámení, M. do ní několikrát tak napůl vlezla. Dneska ráno jsem ji nechala rozloženou v obýváku na zemi, M. si do ní natahala nějaké hračky a reklamní letáky, ale vlézt do ní sama moc nechtěla.
    Nicméně když začala být unavená a přišel čas na dopolední spánek, dala jsem postýlku do ložnice na naši postel, proběhla obvyklá ukládací procedůra a M. bez protestů usnula stejně jako obvykle, v zavřené postýlce. Tak jsem ráda, že to snad nebyla zbytečná investice. Po víkendu můžu poreferovat, jak se osvědčila na cestách :-)

    Jinak co se převržení týče, kdyby hodně řádila a snažila se, tak to asi zvládne, ale úplně jednoduché to nebude. Ta konstrukce je dost pružná a když se o ni opře, tak se spíš ohe a splácne, než že by se překlopila.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBERA: na druhou stranu, muj rok a ctvrt stary syn prevraci svůj hraci stan 3x denne a ma z toho obrovskou legraci, takze pokud dceru nebudes nechavat polozenou ve vyskach, nebo v sousedstvi nebezpečných predmetu, prevraceni není zas takova hruza :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: ciste teoreticky - jak muze něco, co vazi 2,2 kg a sklada se to ze sustaku a pruznych tycek, odolat necemu, co vazi 10 a vice kg a celou svoji vahou se polozi na stenu stanu? Tolik k prevrzeni...Podle me je to funkcni věc do letnich mesicu tak pro lezici, max. plazici se deti...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    INUSHKA: jasně jen jsem napsala svůj názor. No a neboť to vidím i poprvé v životě tak odhaduji, že to pro matky moc lákavé není a z nějakého důvodu je masivně kupovaná jen klasická cestovní postýlka
    CROSS
    CROSS --- ---
    Mě to docela zaujalo, i když syn by v tom nevydržel, ani stan jako takový (z Ikea ani normální) ho moc nenadchnul a v roce by to převrátil na bok úplně v pohodě. Na postel nebo zvýšený povrch jedině s nějakým jištěním proti převržení. Přijde mi, že záleží na dítěti, jak moc je pohyblivé a jak snáší pocitově uzavřený prostor.
    PETATA
    PETATA --- ---
    INUSHKA: mě to přesně, jak píšeš, evokuje malý stan
    pro nás by to mělo určitě využití i v létě, alespoň by ji venku nesežrali komáři

    jedině, jak píše ANNAWA, jestli v tom bude chtít být, jestli v tom usne, tak proč ne

    jinak je to super skladné, což se nedá říct o klasické cestovní postýlce, která je velká a těžká (alespoň ta naše)... tohle je složené na placičku

    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    INUSHKA: K praktičnosti nepřispěji, pardon, ale k děsivosti jen podotknu - ten náš zalézač pod stoly by v tom určitě pečenej vařenej, měli bychom to postavené v obývacím pokoji a rvali by se s kočkama o to, kdo tam v danou chvíli zaleze.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    VERONIKA22: Pořád nechápu, co je na tom děsivého? Myslíš, že z toho dítě bude mít nějaké trauma?
    Mně to ze všeho nejvíc připomíná malý stan, nic děsivého na tom nevidím.

    Každopádně, bez urážky, mě zajímala spíš praktická stránka věci a konkrétní zkušenosti, nechci zabřednout do diskuse na téma emočních dojmů, které postýlka vyvolává.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    INUSHKA: vypadá to jako kukaň. no nepřipomíná mí to nic by bylo funkčního a u dětí se osvědčilo
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    VERONIKA22: Co přesně tě na tom děsí?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ANNAWA: pravda neb než usne tak to chvíli trvá a tohle se mu asi nebude pozdávat. eventuelně bude ale jen v pidi věku a ten věk nevydrží dlouho
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: bála bych se, že v tom dítě nebude chtít být.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    INUSHKA: děsí mě to. ale souhlasím je to malinký. i tak bych si to nepořídila
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Nemáte tady někdo zkušenost s touhle nebo podobnou cestovní postýlkou?http://miminkaabatolata.mimishop.cz/detail/4097216/cestovni-postylka-deryan-baby-luxe

    Už nějakou dobu uvažuju o její koupi, na některých akcích by se nám velmi hodila menší postýlka, kterou lze případně položit i na normální postel, pod stůl nebo do menšího prostoru, ale pořád váhám. Hlavně mě zajímá, jak je to se stabilitou a bezpečností. Odolá pokusům ročního dítěte dostat se ven? Nemůže se postýlka převrátit, když se dítě opře o boční stěnu? Lze v ní dítě nechat na dospělácké posteli nebo pohovce bez rizika pádu?
    Internerty jsou u tohoto typu na uživatelské recenze poměrně skoupé, tak tentokrát beru i zprostředkované reference, máte-li nějaké. Díky.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    MEDVED007: Bezva, díky moc, podívám se na to.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: pro ježdění na kole včetně půjčení je naprosto ideální třeboňsko...i tam je x cyklopůjčoven....nemá cenu se vázat na jeden hotel/kemp, půjči to kdekoliv....a parádně se tam i jezdí....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam