PETATA: Já to tam právě neznám, Vltavu jsem jela až od Vyššího Brodu dál, horní tok nikdy. Podle map a popisů je tam voda klidná, hodně meandruje a rozlévá se do bahnisek, žádné jezy, kameny ani peřeje by tam být neměly.
Je jasné, že budeme muset mít kanoe, na kajak si nikdo z nás netroufne a větší lodě do té první zóny nesmí. Ale právě řešíme, jestli klasickou nebo nafukovací. Nafukovací je samozřejmě poněkud mastňácká, ale zas pro dítě asi lepší z hlediska pohodlí i bezpečnosti a stability. Akorát to znamená, že se i jeden dospělý bude muset vézt jako porcelán, ne? Nemůžeme přece rok a půl staré dítě nechat uprostřed lodi plácat samotné a oba pádlovat... Bude nás dospělých šest, takže by to vycházelo na dvě kanoe po třech s tím, že bychom se střídali.
Spíš přemýšlím, jak batole cestou zabavit, aby se nesnažilo z lodi vystoupit, a jaká další bezpečnostní opatření jsou vhodná. Někde jsem třeba četla připnout si dítě lanem s karabinou ke svojí vestě, aby ho memohl proud zanést pryč, když se cvakneš.