• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    SHIVASANTI
    SHIVASANTI --- ---
    KATIA: děkuju za tip, určitě vyzkouším;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    SHIVASANTI: tady je koutek, ale nabídka jídla je poněkud specifická - http://www.lacreperie.cz/index.html

    ANNAWA: a je to dobrá hranice, bohatě mi stačilo teď mít téměř dvouletého na klíně spícího...
    SHIVASANTI
    SHIVASANTI --- ---
    Ahoj, neporadil by někdo místo s dětským koutkem, kam se dá zajít na polední meníčko na Praze 7, v blízkosti Holešovické tržnice? Předem díky:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    2733: a pak stejně povyroste a od dvou bude mít svou sedačku i letenku.
    2733
    2733 --- ---
    KATIA: Jojo obecne to bylo asi dost stigro a u plnyho letu je jina situace. Letusky taky byly perfektni a myslim, ze nejenom proto, ze je Alfred balil.. (hroznej socialni lepic je to;))
    Tady tech volnejch sedacek vyuzivali vsichni, holcicka za nama spala celou cestu pres tri sedacky a nikdo to samo neresil.. Takze nekdy priste, az bude letadlo narvany, to bude dalsi challenge..;))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: když je volno, místo ti povolí, proč by to neudělali, nakonec většinou to zaručuje větší klid. Pokud je plno, holt ho máš na klíně. Nám třeba i dali trojku s volnem na kojence uprostřed i u letu, kde byly sedačky na palubní vstupence číslované. Měla jsem ho u sebe jen na start a přistání.
    KATIA
    KATIA --- ---
    2733: zajímavý, že vám povolili to místo, předpokládala jsem, že za dítě se neplatí právě z toho důvodu, že místo nezabírá. asi by to bylo jinak, kdyby nebylo volno. my teď letěli s plným letadlem, takže volno ani náhodou. ale ve dvou letech, uplacen teda medvídkama, taky v pohodě, při vzletu/sestupu ani nekníkl.
    2733
    2733 --- ---
    Pardon za OT, jen slibenej report z letadla s petimesicnim prdolou, treba se bude nekomu hodit.

    Klaplo vsechno tak, jak slibovali.
    U odbaveni jsme se nahlasili a protoze nebylo letadlo plny, nechali nam volny sedadlo na trojce mezi nama. S autosedackou polozenou na kocaru jsme dojeli az ke dverim letadla, tam jsme kocar slozili a prevzal si ho personal k nalozeni jeste do zavazadlovyho prostoru. V letadle pak mimino v autosedacce na vlastnim sedadle.
    Po ceste tam letusky trochu resily, ze autosedacka nema spesl samolepku ohledne certifikace pro letadla (?), takze na tech par minut pri vzletu a pristani jsme ji uklidili nahoru a Alfred byl pripoutanej pridavnym pasem na me, coz nevadilo, stejne jsem kojila. Na zpatecni ceste certifikaci nikdo neresil a meli jsme ji pripoutanou mezi sebou po celou dobu.
    Jo a kocar vyjel u zavazadel, mezi poslednima kuframa, a na zpatecni ceste nam ho pripravili uz na runwayi k autobusu.

    Celkove to bylo uplne v pohode, pri vzletech trochu knoural, chvilema spal, ale spis byl vzhuru a hral si, a pristani cely prospal, tuhej jak medved;)) Starsi deti, co s nami letely, vrestely o poznani dramaticteji. Takze za me 5h let s 5m no problem.
    ..no a ocean se mu taky libil, klidne bysme tam jeste mesic byli;))
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    indoor varianta - bazen, coz?
    KATIA
    KATIA --- ---
    GREVE: v tomhle počasí je trochu těžký, že je celkem dobrý mít vnitřní i venkovní program pro případ, že se to venku fakt nedá.
    jinak u nás v poděbradech jezdí v sobotu výletní parník a kousek od vody je i velké venkovní hřiště...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LEF: ale jo, já to beru, asi máš pravdu, že to čáslavské bude lepší, nevěděla jsem to, ale pro dvouleté dítě je to stejně zbytečně složité.

    GREVE: fakt bych to nepřekombinovávala, když to bude pro větší děti, moc dlouhý a tak podobně, unaví ho to a rozhodně to neocení.
    Pokud chceš něco akčnějšího, můžeš se podívat na nějaké adventní akce pro nejmenší děti, ale bude tam lidí jak psů... protože tihle malí fakt ocení spíš něco komorního, kde se to řídí jejich tempem.
    Ale já mám dítě, které nadchne i pozorování vlaků.

    Kdybys chtěl parní vlak, pak třeba tady http://zeleznicka.bloudil.cz/stranka/12-jizdni-rad-cenik-a-trasa.html, je to u Kolína, není to tak megaakce, jako pražské parní jízdy.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Díky za dosavadní tipy. Je to dvouletý dítě, co sotva mluví a neujde delší vzdálenost, takže možnosti jsou fakt omezený. Kromě těch vláčků a zvířátek asi fakt nevím, co by ho mohlo vyloženě zaujmout.
    HANELA: Proč ne, možná to takhle skončí. Vlastně by ho to mohlo bavit víc než nějaká bombastická akce.

    Přivítám i tipy na nějaký dobrý ubytování, kde budou třeba atrakce pro děti (do hodiny autem z Prahy 10).
    LEF
    LEF --- ---
    ANNAWA: Tak on je celkem rozdil Prazske muzeum a to Caslavske. To Caslavske je celkem nove (oproti prazkemu). Je umisteno v byvalych vojenskych kasarnach coz je rozlouhou uplne nekde jinde nez to prazske.
    V pohode, nikomu to netlacim, byl to jen napad pro nekoho kdo se ptal. Snazil jsem se jen poradit. Treba to zaujme nekoho jineho, nebo v jinou dobu.

    HANELA
    HANELA --- ---
    Co procházka někde, kde se dají krmit zvířata (kačeny), krátké zastavení na hřišti, zakončení ohýnkem?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LEF: mam tři kluky a dost jasnou představu o tom, co může zaujmout malé i větší dite. I když přímo v Čáslavi jsem nebyla, prazske zemědělské muzeum považuju za tristní. A nemyslím si, že dvouleté dítě nutne potřebuje pecku typu Mirakula, protože nadsene může být i v lese, ale statickým muzeem bych ani jeho, ani sebe nemucila.
    LEF
    LEF --- ---
    ANNAWA: byla si tam? myslim, ze nemluvis uplne pravdu: http://www.nzm.cz/caslav/vystavy/?id=172
    V danem terminu to na outdoor asi mo cnebude, co se tyce indoor tak bych cekal v praze sirokou moznost, nicmene dotaz je na vylet. Netvrdim, ze je to buhvi jaka pecky, v lete konkurovat napr. Mirakulu v Milovicich asi blbost, o tom zadna.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LEF: pro dvouleté dítě? Zemědělské muzeum, v němž se nesmí na nic sahat ani po ničem lézt? To mi nepřijde jako nejlepší nápad.
    LEF
    LEF --- ---
    GREVE: co třeba zemědělské muzemum v Čáslavi? tam jsou převážně různé stroje (no mašinky to nejsou, ale myslim že tam tenkrát převezli parni oraci lokomotivy Přemysla a Libuši (byvali na Kačině), a vlakem z phy do čáslavi se da jet i 1 spojem (lehce pres 1 h), muzete spojit s navstevou Kutné Hory, napr. na námesti v Sankturinaku je vystava Lego (ale to je myslim i v Praglu)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GREVE: a to přespání je tam jako zážitek, chápu dobře? Vlakem je to taky zážitek :-)

    Hezká a komorní je ZOO v Plzni, tam jsem třeba byla s dítětem plus minus dvouletým, dost lidí chválí ZOO Chleby, ale nebyla jsem tam http://www.zoochleby.cz/. Mám taky technikou nadšené malé dítě, ale je fakt, že v zimě jsou tyhle věci spíš zavřené, protože vesměs jde o venkovní expozice.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANNAWA: Radši bych jel autem, ale i vlakem by se teoreticky dalo. Zajímají ho hlavně vláčky, technika, ale i zvířátka a tak :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam