• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    LEF
    LEF --- ---
    GREVE: co třeba zemědělské muzemum v Čáslavi? tam jsou převážně různé stroje (no mašinky to nejsou, ale myslim že tam tenkrát převezli parni oraci lokomotivy Přemysla a Libuši (byvali na Kačině), a vlakem z phy do čáslavi se da jet i 1 spojem (lehce pres 1 h), muzete spojit s navstevou Kutné Hory, napr. na námesti v Sankturinaku je vystava Lego (ale to je myslim i v Praglu)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GREVE: a to přespání je tam jako zážitek, chápu dobře? Vlakem je to taky zážitek :-)

    Hezká a komorní je ZOO v Plzni, tam jsem třeba byla s dítětem plus minus dvouletým, dost lidí chválí ZOO Chleby, ale nebyla jsem tam http://www.zoochleby.cz/. Mám taky technikou nadšené malé dítě, ale je fakt, že v zimě jsou tyhle věci spíš zavřené, protože vesměs jde o venkovní expozice.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANNAWA: Radši bych jel autem, ale i vlakem by se teoreticky dalo. Zajímají ho hlavně vláčky, technika, ale i zvířátka a tak :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GREVE: a co ho zajímá a jak daleko od Prahy by to mělo být? Jet vlakem?
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nazdar, máte někdo tip? Chtěl bych jet na začátku prosince se svým dvouletým synem někam na výlet. V pátek bychom vyjeli z Prahy, někde přespali a v sobotu šli na výlet. Chtěl jsem původně jet do železničního muzea v Lužné, ale koukám, že už mají zavřeno. Napadá vás něco jiného?
    TAIRA
    TAIRA --- ---
    MONI: Jojo, tenhle typ jsme brali, nechali jsme si ji na letišti obalit tím igelitem, nakládali ji mimo kufry do nadrozměrných zavazadel a přežila to úplně v pohodě..
    MONI
    MONI --- ---
    TAIRA: Vy jste letadlem přepravovali sedačku větší než vajíčko? Naše sedačka kategorie 9-18kg váží přes 12kg a moc si nedovedu představit tahat ji s sebou na dovolenou, i tak je těch věcí vždycky hromada:( A jak jste ji zabalili, aby vám ji mezi zavazadly nezničili?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAIRA: bacha ale, low costy často dělají jasnou hranici mezi dětmi do dvou let a staršími, i když to není tenhle případ.
    2733
    2733 --- ---
    TAIRA: Supr zprava, tak to by melo klapnout)
    TAIRA
    TAIRA --- ---
    2733: My jsme tak letěli několikrát a nebyl problém...autosedačku vajíčko jsme měli na palubě a dokonce nám nabídli volný místo navíc, aby v ní malá mohla sedět...a to to byl nějaký low cost...větší autosedačku nám pak vzali do zavazadlovýho prostoru, bez příplatku...kočárek je samozřejmost si myslím. obecně mi přijde že jsou aerolinky k tomu dětskýmu vybavení hodně vstřícný (posledně jsem koukala, že přepravovali grátis i dětský postýlky, taky low cost)
    2733
    2733 --- ---
    ALI_EN: Pujceni do auta tam by bylo urcite v pohode, ale ten transfer z letiste - tam ji prave neposkytujou. Vezmem ji proste a uvidime)
    2733
    2733 --- ---
    KATIA: Trojkombinaci prave nemame. Nicmene zjistovala jsem u Fischera.. slecna se dusovala, ze do letadla vzit jak kocar tak sedacku nebude problem.. tak v patek uvidime, dam pak vedet;)) Diky
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: My jezdíme do Jizerek, kousek od Hrabětic (kousek od Bedřichova) a s prostředím jsme spokojeni, dá se tam i lyžovat i na procházky. Ale s ubytováním neporadím, bydlíme u známých na chalupě.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TRISSIE: v téhle konstelaci bych se skoro vykašlala na hory, protože tam je to na procházky dycky blbý....obvykle jedna silnice zasekaná autama a okolo sjezdovky nebo běžkařské trasy, kam nemůžeš ani pěšky natož s kočárkem. uvažovala bych o místech typu vysočina, kde se připadně nějaký vlek taky najde, ale je to tam a priori spíš na ty vycházky....my takhle byli jednou kousek od Jihlavy a bylo to fajn...v Jihlavě je ZOO, která je otevřená celoročně (nebo aspoň byla) , slušný bazén když je počasí na pytel a vůbec to bylo takové milé nenáročné.....
    nebo jsme jako první lyžování byli na Lipně, tam je super, když Lipno zamrzne...můžeš courat nebo bruslit široko daleko a pro děti je tam super výuka, navíc se na děti velmi silně zaměřují, takže se snadno najdou vnitřní herny, skoro každá hospoda měla nějaký koutek....ale ty ceny, ty ceny...my tam byli s tříletou a roční a ta starší se tam naučila lyžovat velmi slušně
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: byli jsme v lete http://umysaka.cz/zima/u-mysaka-zima.php ale je to vetsi chata (bylo nas sest familii, slusnej bugr :-) ) a spokojeni, jen nevim, jak to tam letos je s lyzovanim, byly pry nejake spory kvuli vlekum, ale nikde nic nepisou
    je tam dobre vybavena kuchyn, jidelna a herna (parada...)
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: my se letos chystame taky s detma a zatim jsou v nejuzsim vyberu Paseky nad Jizerou
    nejakou zimu nazpet jsme tam meli pronajatou chatu primo u sjezdovky, takze na lyzich si se dostala az k chate
    prislo mi idealni, ze se deti muzou batolit a stavet snehulaky u chaty (pres ni sjezdovka nevedla), muzeme se lehce stridat v lyzovani atd
    HANELA
    HANELA --- ---
    TRISSIE: my na Boží Dar hodně jezdili, nám se tam líbilo, ale přišlo mi, že je tam velmi omezená možnost procházek, protože mimo město to hodně fouká. Zato sníh je tam skoro pořád.

    Jinak ideální mi pro vaši věkovou kategorii přijde Harrachov.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Kam po Čechách na zimní dovolenou s hodně malými dětmi (3r4m, 2x 20m, 2r8m) - pojedeme dvě rodiny, děti určitě lyžovat nebudou, ale my rodiče bychom se teoreticky mohli vystřídat a třeba se na tu sjezdovku i dostat. Primárně by tam ale mělo být hezky na vycházky (s kočárem a chodícími dětmi, takže žádný extrém).
    Ideálně chceme pronajmout celou chalupu.

    Dívala jsem se na Boží dar, který by se mi jako lokalita líbil asi nejvíc (Ježíškova stezka je tak asi optimální na ty procházky), ale ubytování je tam dost drahé. Nepotřebujeme zázemí typu restaurací a wellness parků, na výlety případně pojedeme autem. Takže, kde jinde?
    KATIA
    KATIA --- ---
    2733: u pojistky jsem řešila výši pojistné částky, pokud máte nějakou hodně nízkou, tak bych zvážila lepší pojistku. s autosedačkou neporadím. kočár nám nechali ke vchodu do letadla a po příletu jsme ho vyzvedávali v oversized. kombinaci si vzít nemůžete? jako bez korby, jenom s autosedačkou? to by vám podle mě odbavili na stejno. jestli odbaví kočár i navíc k tomu autosedačku, to nevím, takže jak píše ALI_EN:
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    2733: no jestli aerolinky to nejak nemaji popsany na svejch strankach, tak jim posli mail.. anebo se zeptejte pujcovny, odkud budete mit auto, jestli je taky nepujcujou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam