• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    TAIRA
    TAIRA --- ---
    ALI_EN: Vzala bych kdyztak aspon jeste rodnej list..
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    ALI_EN: cestovali sme s 3mesačným synom do talianska autom iba s papierom poistenca (potvrdenie o poistení, nemal ešte kartičku ofc) a s rodným listom. cestovali sme tak 14 dní, všetko bolo ok, ale tiež nás ani raz nezastavili policajti tak neviem :)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TAIRA: vletim na urad a zeptam se, ale jestli budou chtit 15 stovek, tak se na to asi vykaslem.. jo no nahoda je blbec, ale snad si to tentokrat nevyzerem
    TAIRA
    TAIRA --- ---
    ALI_EN: A nestihli byste mu vyřídit takovej ten express pas? Jinak my jsme jezdili s miminem docela dlouho ČR-SK a nemeli jsme nikdy žádnej problém...ale tak náhoda je blbec
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    zaridili jsme si dovolenou na par dni v Budapesti od pondelka a samozrejme az ted nas napadlo resit, ze vlastne nevime, jestli 7m syn potrebuje pas nebo neco. Jedinej doklad na nej mam ockovak, vzp s vydatnou podporou CP nam do dnesniho dne nebyla schopna dorucit evropskou karticku pojistence.

    Chcem jet autem. Mate nekdo zkusenost dat to na punk bez dokladu ditete? Skocim do VZP a opet si vyzvednu uz ctvrty nahradni doklad, vic ale nestihame.

    dik za tipy
    EMKO
    EMKO --- ---
    neporadite prosim nejaku chatu/penzion?

    podmienky: mame dve male deti 1 rok a 3 a pol, takze ziadne vleky lyzovanie netreba, staci priroda, sneh by bol super, v okruhu tak do 150 km od prahy, netreba welness lebo nan aj tak nebudeme mat cas pri detoch, staci vana v izbe
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    dobry tipy tady
    Malý dobrodruh - Dovolená s dětmi
    http://www.malydobrodruh.cz/
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ANNAWA: díky, přesně takové tipy sháním!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: co muzeum hygieny, je tam expozice o smyslech právě pro děti. A v parku ne zase tak daleko od centra za novou továrnou Volkswagen bývalá pionýrská železnice, nevím ale, zda jezdí i v zimě, na podzim ano, dětem se to líbí.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    nějaké tipy co s 4 letými dětmi v Drážďanech? Znám technické muzeum.
    SHIVASANTI
    SHIVASANTI --- ---
    KATIA: děkuju za tip, určitě vyzkouším;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    SHIVASANTI: tady je koutek, ale nabídka jídla je poněkud specifická - http://www.lacreperie.cz/index.html

    ANNAWA: a je to dobrá hranice, bohatě mi stačilo teď mít téměř dvouletého na klíně spícího...
    SHIVASANTI
    SHIVASANTI --- ---
    Ahoj, neporadil by někdo místo s dětským koutkem, kam se dá zajít na polední meníčko na Praze 7, v blízkosti Holešovické tržnice? Předem díky:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    2733: a pak stejně povyroste a od dvou bude mít svou sedačku i letenku.
    2733
    2733 --- ---
    KATIA: Jojo obecne to bylo asi dost stigro a u plnyho letu je jina situace. Letusky taky byly perfektni a myslim, ze nejenom proto, ze je Alfred balil.. (hroznej socialni lepic je to;))
    Tady tech volnejch sedacek vyuzivali vsichni, holcicka za nama spala celou cestu pres tri sedacky a nikdo to samo neresil.. Takze nekdy priste, az bude letadlo narvany, to bude dalsi challenge..;))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: když je volno, místo ti povolí, proč by to neudělali, nakonec většinou to zaručuje větší klid. Pokud je plno, holt ho máš na klíně. Nám třeba i dali trojku s volnem na kojence uprostřed i u letu, kde byly sedačky na palubní vstupence číslované. Měla jsem ho u sebe jen na start a přistání.
    KATIA
    KATIA --- ---
    2733: zajímavý, že vám povolili to místo, předpokládala jsem, že za dítě se neplatí právě z toho důvodu, že místo nezabírá. asi by to bylo jinak, kdyby nebylo volno. my teď letěli s plným letadlem, takže volno ani náhodou. ale ve dvou letech, uplacen teda medvídkama, taky v pohodě, při vzletu/sestupu ani nekníkl.
    2733
    2733 --- ---
    Pardon za OT, jen slibenej report z letadla s petimesicnim prdolou, treba se bude nekomu hodit.

    Klaplo vsechno tak, jak slibovali.
    U odbaveni jsme se nahlasili a protoze nebylo letadlo plny, nechali nam volny sedadlo na trojce mezi nama. S autosedackou polozenou na kocaru jsme dojeli az ke dverim letadla, tam jsme kocar slozili a prevzal si ho personal k nalozeni jeste do zavazadlovyho prostoru. V letadle pak mimino v autosedacce na vlastnim sedadle.
    Po ceste tam letusky trochu resily, ze autosedacka nema spesl samolepku ohledne certifikace pro letadla (?), takze na tech par minut pri vzletu a pristani jsme ji uklidili nahoru a Alfred byl pripoutanej pridavnym pasem na me, coz nevadilo, stejne jsem kojila. Na zpatecni ceste certifikaci nikdo neresil a meli jsme ji pripoutanou mezi sebou po celou dobu.
    Jo a kocar vyjel u zavazadel, mezi poslednima kuframa, a na zpatecni ceste nam ho pripravili uz na runwayi k autobusu.

    Celkove to bylo uplne v pohode, pri vzletech trochu knoural, chvilema spal, ale spis byl vzhuru a hral si, a pristani cely prospal, tuhej jak medved;)) Starsi deti, co s nami letely, vrestely o poznani dramaticteji. Takze za me 5h let s 5m no problem.
    ..no a ocean se mu taky libil, klidne bysme tam jeste mesic byli;))
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    indoor varianta - bazen, coz?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam