• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    2733
    2733 --- ---
    MIDORI: Drevak v Modrave.. ale koukam, ze je momentalne v rekonstrukci(
    UBYTOVÁNÍ DŘEVÁK | DŘEVÁK MODRAVA
    http://www.ncd.sumavanet.cz/drevak/ubytovani.asp
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIDORI: Kubova Hut, cerstva zkusenost (nakonec jeli kamaradi sami, my byli vsichni na atb, ale byli nadseni a chteji tam jet znovu) http://www.boubin.cz/klose/
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nemate nekdo doporuceni na penzion na Sumave, kam by se dalo jet s 1,5 r batoletem?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    2733: dopadlo to samozrejme stylem, kterej je mi podobnej. Vyrazili jsme bez detskyho pasu a po ceste jsem si uvedomila, ze jsem doma nechala i jeho rodnej list a jakejkoliv jinej papir :D v mailu jsme meli potvrzeni o zaplaceni jeho cestovniho pojisteni, ale kupodivu jsme si to zapomeli vytisknout.. kazdopadne samozrejme zadna kontrola se nekonala a ani jsme kvuli tomu nebyli nijak nervozni
    CROSS
    CROSS --- ---
    K těm pasům, já teďka žádám o pas pro šestiměsíčního syna a fotku si normálně přinesu sám (žádám teda na konzulátu), takže žádný biometrický údaje... V sobotu ho jdem fotit, to bude legrace.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZABITULKA: my loni na podzim uspěli s pasem ze 7m (tmavovlase dite) na letišti v Hamburku s triapulletym blondakem, ale teď už mu dam udělat novy.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    2733: byli jsme v lete s pasem porizenym ve 2 mesicich decka, ale decku uz byl rok a ctvrt, na dovce v recku, letecky. nikdo to nastesti neresil. takze podle me to je fakt hodne o lidech.
    2733
    2733 --- ---
    ALI_EN: sorac, ctu to tu az ted.. jak to dopadlo?? expres pas stejne trva myslim tyden, to byste nestihli..)

    pas jsem nechavala delat ted na podzim, kdyz mu bylo pet mesicu.. rozhodne zadnou duhovku neskenovali, prcek na ty fotce ani nekouka poradne do kamery) takze jedou jen a pouze na vzhled.. kdyz jsem se ptala, za jak dlouho mam prijit udelat novej, tak v zime na hory jeste ok, ale v lete, tj. treba uz za pul roku, by doporucila uz udelat novej.. v tu chvili pak vsechno zalezi na konkretnim celnikovi, co z ty jediny spatny cernobily fotky posoudi.. verim, ze zas tak moc to neresej, ale nahoda je blbec..;))
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    My kluky fotili na pas ve dvou měsících a teď, ve dvou letech jsme měli strašný problém s rakouskou celní správou, která nás stavěla vůbecnevímproč. Telefonovali někam půl hodiny a rozčílili mě tak, že klukům ty nové pasy taky už půjdu zařídit.
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    ANNAWA: odtlačky prstov jednoznačne ! :)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ANNAWA: no obecne se trend nutnosti razitek a a pairovych dokladu minimaplne po eu a shengenu ustupuje, ale tohle z nejakyho duvodu pribylo. jak to prokazes doma, ze je to tvy dite? proc to potrebujes prokazovat? v pripade unosu, nic jinyho me ted nenapada. a kdyz se snazim vymyslet, jaky je pas s neprukaznou fotkou opatreni, vzdycky dojdu k zaveru, ze naprosto zadny. takze za me bych to nechala tak, jak ro bylo driv, nez tohele nejaka hlava nekde pri srani na zachode vymyslela
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ALI_EN: dobre, opruz chápu, taky mě to nebaví. Ale jak jinak na cestách prokazes, co je to za dite?
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    RYBKA: my si chodíme vybavovať na ambasádu slovenskú pre deti pas každé dva roky (a že to je lahodka na dva mesiace :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    RYBKA: Na smysluplny obrazek duhovky je potreba specialni fotak, resp. makrofotka z par centimetru.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ANNAWA: mit doklad na dite, ktery vypada i na dvou fotkach z jednoho dne uplne jinak. prudit rodice, ze musi litat na urady, jeste za to platit, nebo se dohadovat pri kontroach, ze to je skutecne doklad toho ditete. anebo to nikdo nekontroluje a pak je to cely naprosto bytecny. absurdni je na tom naprosto vsechno.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: biometrické pasy mají i děti. nám rozhodně tu změnu doporučili. fakt nevím, jaká je praxe na letišti - nechci riskovat.
    RYBKA: proč by nemohli? ty změny nemusí být tak rychlé a markantní a tohle ti dává víc prostoru to řešit. a je asi jednodušší to udělat takhle než to mít nějak odstupňované (jako do roku, do dvou atp.).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: nade dítě má pas od mimina, jdou mu tři a půl, a na letišti to nikdo nikdy neresil. Stejně mu tedy dam udělat pas nový.

    RYBKA: biometricke pasy mají jen dospělí.

    ALI_EN: co je na tom absurdniho?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Tak v tom případě fakt nechápu, jak se můžou vydávat dětem pasy na 5 let... I když... v ČR už mě to snad ani nepřekvapuje :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    LAURA: jj, souhlasím s tebou.
    LAURA
    LAURA --- ---
    KATIA: no vsak nejsme ve pri :) vzhled je jedine kriterium a proto poslusne predelavam pasy kazdou chvili. vtipne je, ze nase deti maji i pasy usa a u tech je to jedno, plati po dobu platnosti a zmenu vzhledu nikdo neresi.
    LAURA
    LAURA --- ---
    RYBKA: podle me se u nas duhovka neskenuje.
    KATIA
    KATIA --- ---
    RYBKA: bych neřekla, že je to tak pokročilé. z tohoto rozumím, že je tam prostě podoba obličeje: http://www.mvcr.cz/clanek/cestovni-doklady-s-biometrickymi-prvky-cdbp.aspx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam