• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNAWA: jasne, porad jsem doufala, ze objevim nejakou cestu podel vody
    vrchem do Srbska jsme sli v zime a tesne pres Kubrichtovkou, v tom krpalu dolu, nam vyjelo spici dite v tom klouzavem fusaku ven :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PETATA: Horem, těsně před odbočkou na hrad uhybá značka na druhou stranu (doprava) do kopce, teď z hlavy nevím, jestli žlutá nebo červená, vyleze se na kopec, tam je pomníček, lavička a stůl se stříškou, dá se tam dát pauza, a pak už se jde z kopce, skoro celý to je polní cesta, až v Třebáni se napojíš na silnici.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: taky jsme párkrát do z T do Karlstejna vrchem, to jde i s kočárem, stejně jako z Karlstejna do Srbska, to je naše hodně oblíbená trasa.
    PETATA
    PETATA --- ---
    RYBKA: kudy chodis z Karlstejna do Trebane? Vrchem?
    Premyslela jsem, kudy tam jit, na kole jezdime vzdy po silnici, takze jine cesty neznam a chtela jsem spojit vylet s navstevou restaurace Mlyn (u jezu), kde maji spoustu zviratek (velbloudy, osliky, pavy, ovce, kozy, cuniky aj), cestou k tomu je pekne hriste, ale chtela jsem to spojit i s prochazkou
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TETA_JELENA: Docela hezká cesta je i z Karlštejna do Třebáně, ne moc dlouhá, ušli to v pohodě i tříleťačky, navíc v Třebáni je (trochu mimo přímou trasu na nádraží, ale ne daleko) výborná restaurace U Máni, ceny slušné, porce velké (z jednoho jídla jsem se najedla já i dcery), jídlo skvělé.
    A taky se dá jít z Karlštejna do Srbska, my tam šly kdysi s kamarádkama s kočárama, a to bylo teda docela náročný, ale bez kočárů bych řekla, že je to pěkná procházka. Navíc v Srbsku je ta zmiňovaná hospoda s dětským koutkem/hřištěm, fajn cíl :-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    TETA_JELENA: vlakem po Prokopskem udoli, pripadne stejna/podobna trasa do Hostivic, tam jsou hezke trasy kolem rybniku.
    PETATA
    PETATA --- ---
    TETA_JELENA: ac je to kousek, jeste je oblibena minizoo v Chuchli. Sice od vlaku trosku vetsi kopec, ale je to tam fajn
    ja se orientuji pouze tady na teto strane, tak treba nekdo poradi i neco jineho :)
    HANELA
    HANELA --- ---
    TETA_JELENA: naše byly oblíbené výlety na druhou stranu - vlakem Roztoky, pochodit okolo Vltavy, dobře se tam jezdí i na kole a pak zase odjinud vlakem zpátky, různé kombinace.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    PETATA: diky moc. to je oblibena destnace myho manzela, tam se s kamoskou a detma nevydame. on to planuje na za mesic! ale je dobry slyset, ze se tam libi. mame radi berounsko.

    HUJERKA: taky diky. do mirakula az tak nejdriv za rok. manzel tam byl s dcerkou pred par mesici a ona si to ve 4 letech jeste neuzila na maximum.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Byl jste nekdo v pohadkove vesnicce? Stoji to za navstevu?
    Pohádková vesnička | Dovolená s dětmi na Vysočině | Hotel Podlesí
    http://www.pohadkova-vesnicka.cz/
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNAWA: jj i na nem, ale myslim, ze ma Monika uz starsi holcicku, tak proto jsem to nakonec smazala :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: a na odrazedle. Jen, jak je hezky, je tam o víkendu dost lidi. Ale jinak taky můj oblíbený vylet, včetně medvedaria.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    PETATA
    PETATA --- ---
    TETA_JELENA: muj oblibeny, vlakem kamkoliv podel Berounky
    nejcasteji chodime trasu Srbsko-Beroun ci naopak
    v Srbsku je prima restaurace, s malym detskym koutkem uvnitr a dvemi venku a v Beroune medvedarium, u ktereho je take obcerstveni, velke hriste aj (tam bych asi zacala)
    cesta podel vody je zpevnena, takze se tam da jet i na kole
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    damy, doporucite mi nejaky zajimavy vylet s detmi vlakem z prahy? diky, monika
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MIDORI: my jezdime s detmi (ted 1 a 4 let, od deviti mesicu starsi) do Recka (jednou Kos, trikrat Kreta - pokazde jinam, je velka). Vzdy mimo sezonu, nejvic se osvedcil prvni tyden v rijnu. Sezenu na Invii zajezd AI, coz vyjde na posledni chvili a mimo sezonu cenove velmi priznive a pak jedeme model pujcit auto na cely pobyt a cestovat. Na Kosu a na Krete u Rhetimna a u Heraklionu jsme byli v hodne babyfriendly hotelu, muzu dohledat nazvy (v letovisku na Kosu bylo ale desne komaru). Jen je potreba si dat pozor na dobu transferu z letiste a podle toho vybirat lokalitu. A jeste me napada, ze jidelni zidlicky maji sice vsude, ale dost casto bez tyce mezi nohama (da se resit treba ksirama).
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    PETATA: jj, pamatuju si, ze jsi psala o ty Menorce, ale nenasla jsem to. Na mobilu to filtrovani jde blbe :/
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIDORI: my byli v apartmány v caorle, je to tam hodně na děti zaměřené, za mě super, ale byli jsme až v září po sezoně, davy bych asi nedala... jeli jsme autem a pak dělali výlety po okolí...
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIDORI: uz jsem to tu psala (kdyztak filtruj), byli jsme v jejich 8m autem v Chorvatsku (v apartmanu) na Krku a v 1r6m na Menorce (all in). To byla nejvetsi pohoda! Nadherna dovolena
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    REONA: Našli jsme to přes Invii a zajišťoval to Fischer. Let byl cca 2,5 hod a zvládla to až na jednu krizovku skvěle. Letadlo bylo plné dětí a naštěstí cestou tam měla před sebou asi 4letou holčičku, tak to jí zabavilo, pak jsme měli pár knížek a hraček. Ona je dost živá a neposedí, takže vzhledem k tomu to zvládla perfektně. Docela i spala, ale při přistávání se probudila a plakala - to ta krizovka, ale to téměř všechny ty menší děti. A cesta zpět byla později, takže tu prospala skoro celou.
    Měli jsme golfky a nic se za ně neplatilo.
    Takže let bych klidně riskla znovu, ale do delšího než 3 hoďky by se mi nechtělo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam