• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MARUU: pekny :-) diky
    MARUU
    MARUU --- ---
    MIDORI: hotel Oludeniz resort
    http://www.firotour.cz/zajezdy/turecko/egejska-riviera/oludeniz/oludeniz-resort-tol287/
    Místo je to nádherný. Určitě se tam chci jednou vrátit a skočit si. Doteď lituju, že jsem neměla odvahu. Musí to být zážitek. https://www.youtube.com/watch?v=vVXyeyPgWYQ
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MARUU: diky, ten Oludeniz vypada moc pekne. V jakem hotelu jste byli?
    MARUU
    MARUU --- ---
    Už pomalu kutím letošní dovolenou a zjišťuju, že není uplně jednoduchý sehnat zájezd dva dospělí plus tři děti. Chtěla jsem zase do Turecka, případně zkusit i něco nového, ale když dávám počet lidí, tak mi to moc nabídek nenajde. Děti hlavně budou ve věku 12, 3 a infant, takže by to neměl být problém, ale vyhledavače cestovek to berou jako tři děti, které se do žádného pokoje už najednou nevejdou.
    Máte s tím někdo zkušenost? Mám to jít řešit rovnou do cestovky? Přijde mi padlý na hlavu platit za dva pokoje, když vím, že se krásně vejdeme jako dříve (létali jsme dva dospělí, dítě a infant, který měl k dispozici dětskou postýlku, ale spal s námi). Teď by nám stačil stejně velký pokoj, mimino bude spát s námi a tříleťačka se přesune do postýlky.
    Paradoxně jsme ještě měli v hotelu pokoj, kde byly dvě manželské postele a postýlka, takže jsme se každý dospělý roztahovali s dítětem na velké posteli a do postýlky jsem dceru odkládala jen přes den, aby nikam nezdrhala :-)
    Taky by mě zajímalo, jestli máte někdo zkušenost s lastminute v téhle sestavě? To mě taky trochu děsí. Když jsme letěli jen dva s miminem, tak nebyl LM žádný problém a vždy se něco našlo. Minulý rok jsem už radši kupovala First minute, protože nás bylo víc o neteř a taky byly cenově zajímavý nabídky, když člověk koupil půl roku dopředu. Tentokrát ale potřebuju opět LM a bojím se, aby bylo vůbec něco na výběr.
    MARUU
    MARUU --- ---
    MIDORI: Já určitě doporučuju Turecko. S dcerou jsme tam byli už dvakrát a vždy absolutní spokojenost. Turci mají moc rádi děti, nebyl žádný problém, na dceru se usmívali, personál vždy pozitivně naladěn v porovnání s jinými národnostmi.
    Poprvé ji bylo přes rok, to jsme byli v Oludeniz (Egejská riviera), krásné místo s náhernou lagunou. Pro menší děti ideální. Na hlavní pláži kamínky, ještě nechodila, takže ji moc bavilo tam vysedávat a hrát si s nima. Na pláži u laguny potom písek a mělká voda bez vln. Idealní pro cachtání. Jen se na obě pláže musel člověk dopravit, což ale byla super procházka a člověk aspoň vypadnul z hotelu. To místo je hlavně fakt krásný, místní pláž je snad i někde ohodnocena jako jedna z dvaceti nejhezčích pláží světa. Je tam taky hlavní středisko pro Paragliding, tak vám pořád někdo lítá nad hlavou (to malou strašně bavilo :-)
    Podruhé jsme byli v Okurcalar (Turecká riviera) a to jí byly necelé dva roky, takže už jsme jeli do hotelu zaměřeného více na děti (Meryan) a to bylo taky super. Vlastní pláž hned u hotelu, dětský bazén, tobogány... Celkově hodně chválený hotel pro rodiny s dětmi.
    Jinak v obou hotelech super animační programy, bavila se dcera i dvanáctiletá neteř. Jídla vždy dostatek, ovoce, zelenina, dětský bufet. Nic nebyl problém. Lety kolem dvou hodin (Dalaman, Alanya). V obou případech s CK Firo. Nikdy žádná pruda v letadle (kočárek až k letadlu, pití ani jídlo nám nikdo nevzal, ani jsem nemusela ochutnávat).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HABRENKA: tys to rozsekla! :-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNAWA: nechte dite babicce a jdete na pivo... majitel te nadrazky je vyborny magor :-) (v dobrem...)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: Tak babička a děda jsou určitě lepší cíl, než hospoda ;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: my máme v Mnichovicich babičku a dědu, takže hospodu asi nevyzkoušíme, ale ta procházka ze Strancic je taky fajn.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNAWA:
    BONEMINA: holky super, uplně jste mě nadchly
    kdyby jezdil ten přívoz (dle webu někdy v průběhu dubna), razíme tam hned v sobotu

    díky za nápady všem a jen tak dál :) , ráda se tu inspiruju

    zítra vyrážíme směr Karlštejn do té domácí ZOO, s manželem brouzdáme lesníma cestama a s kamarádkama si s dětma užíváme výlety po okolí :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    V jiném směru mě napadá trasa Strančice-Mnichovice, celou cestu se jde po zelené značce, skoro pořád lesem (jestli si to teda dobře pamatuju), po cestě je studánka u sv. Anny, nad Mnichovicema jsme našli hřiště, v Mnichovicích u nádraží je hospoda, která nevypadá nic moc, ale na zahrádce je pískoviště a pár hraček, a hlavně tam měli výborný jídlo, řízek a bramborový salát jak od maminky! (Domácí, made by pan majitel.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: ty Senohraby? Ty úplně v pohodě :-) Kočárek jsme nechali dole, neměli jsme zrovna extra terénní, napodruhé už jo a šlo to s ním až na hrad :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: to Ústí? Jj, pokud máš terénní, my tam taky byli s kočárkem. Jen na jednom místě jsou takové schody, pokud si pamatuju, tam jsme ho vynesli.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    PETATA: Hned pod hradem je občerstvení Baštírna. Jsou tam celkem milí, myslím, že by se s nimi dalo domluvit, že kočár na chvíli pohlídají.
    plovárna sázava senohraby
    http://www.plovarna-sazava.cz/
    PETATA
    PETATA --- ---
    BONEMINA: mám tříkolku s velkýma kolama, docela to zvládá
    kdyžtak ho před výšlapem můžeme schovat do lesa, jak to někdy děláme :)
    díky za info
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    PETATA: A jestli máš terénní kočár a pořádné odhodlání, vyškrábeš se s ním i nahoru na hrad :) (já to ale už znovu zkoušet nebudu, příště půjdou děti nahoru po vlastních)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    PETATA: Do přívozu se s kočárkem dá, převozník pomůže. Ta cesta po stejném břehu je na jednom místě přes potok lehce nepohodlná, ale jinak bez problémů.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNAWA: ten druhý tip se mi líbí a od nás se tam vlakem také rozumně přes Hlavák dostaneme
    je ta cesta sjízdná pro kočárek? bez něj to zatím absolutně nedáváme a na krosnu už je velká
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    TETA_JELENA: Ta trasa se dá i operativně zkrátit, kousíček od Zlenic jsou Čtyřkoly, kde ten vlak taky staví, případně se dá přejít na druhou stranu řeky do Lštění, tam zas jezdí Posázavský Pacifik, takže se dá jet jednu vlakovou trasu tam a druhou zpět. Pod mostem mezi Čtyřkoly a Lštěním žije navíc stádo moc přítulných a roztomilých nutrií (nebo co je to za velký krysy), rozhodně doporučuju vzít s sebou rohlík.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TETA_JELENA: a ještě jeden úplně rovinatý výlet. Vlakem do Čelákovic, přes koupaliště Grado (zanikle), směr Karany, Bysicky, Lysá, zmrzlina a vlakem zpět.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TETA_JELENA: jo a různě dlouhé výlety se dají i na Kokorínsku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam