• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KATIA: utiahnem, nemože byť veľa a veľkých kopcov, a nedám asi viac jak 15 kilometrov :) po rovinke, ideál
    KATIA
    KATIA --- ---
    EVIANAIVE: jsi dobrá, já vůbec nevěřím, že bych to utáhla na tom kole... to mě od vozíku úplně odradilo.
    KATIA
    KATIA --- ---
    DRIZZT: jsem zvědavá! bohužel, v poslední době jsem to fakt neviděla. z holandska si to taky pamatuju, ale tam většina lidí jezdí opravdu na klasickém kole, kde máš vysoko řidítka a jezdíš vzpřímeně, což podle mě dělá mnohem víc místa pro tu přední sedačku...
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    DRIZZT: no tak ja normálne vytiahnem croozer, zapnem na bajk a ideme - teda tak sa chystám voziť filipa do školky s obomi, martin je ešte troška na to malý, ale čoskoro ho tam posadím (my tu teda máme celkom hrozné cesty v dedine a okolí, takže vozík pohodlnejší ako dve sedačky)
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    KATIA: Pak poreferuji. Mám zkušenost s oběma typy sedaček, mám tedy dojem, že to půjde (jiným to šlo, proč ne mně :-))
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KATIA: to vyzerá perfektne
    HANELA
    HANELA --- ---
    KATIA: to je možné nějaké spešl kolo?
    Viděla jsem takhle kdysi jezdit na dovolené, ale přišlo mi, že je to těžké ns stabilitu?
    KATIA
    KATIA --- ---
    DRIZZT: jsem zvědavá, docela ráda bych viděla úspěšné řešení, ale přijde mi, že to nedáš, ono s tou přední sedačkou už se tak kroutíš, že ještě vyvažovat dítě vzadu...
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    KATIA: To je kámen úrazu. Mám Meridu crosway 100 a nové teď neplánuji. Takže potřebuju sedačku s uchcením na spodní rámovou trubku. Kdyby nekdo hledal, asi půjde Rabbit.
    KATIA
    KATIA --- ---
    DRIZZT: jinak dopředu se normálně dá koupit taková ta sedačka, to bývala za nás, jenom trochu vylepšená, to zabere méně místa. ale i tak je to teda náročný s tím jet, má to máma na kole, chce to spíš klasické kolo s řidítkama vysoko...
    KATIA
    KATIA --- ---
    DRIZZT: tak ještě vychytat zídku na hřišti ;-) jako jít to musí, u nás takhle fakt děti všichni vozili, ale skoro si fakt myslím, že vzadu dítě sedělo jen na nosiči :-))
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    KATIA: Ano, starší (a jen o 4 kg těžší) půjde dozadu a pak mám v plánu naložit syna. Ale on je takový maminčin koblížek zvědavý, že se nebojím, že by prchnul. Ale kdyby na to došlo, dcera si ze zídky u domu nastoupí i sama a zapne se taky sama.
    KATIA
    KATIA --- ---
    DRIZZT: jenže větší dítě budeš spíš dávat dozadu, ne? ... asi bych teda nejdřív dávala tam a pak dopředu...
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    KATIA: Tak dceři jsou 4, ta už je domluvitelná :-).
    KATIA
    KATIA --- ---
    DRIZZT: tenhle vozejček podle mě bude zvladatelnější než ten závěs za kolo, ale je to na rovinku, to je jasný. k nám je to ideál - děti, pes, nákup... a jedeš :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    DRIZZT: já vím, mám na tyči, ale podle mě se to dost náročně balancuje (obzvlášť, když máš dítě, které na tom rádo hopsá). jako hlavní zádrhel ale fakt vidím to kšírování... já mám teda co dělat, abych tam dítě cvakla. o tom, že úplně vidím, jak mi to druhé mezitím uteče... :-))
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    KATIA: Nosič na mém kole při nájezdu na drobnou nerovnost rozhodně neunese 18 kg, bez ztráty kytičky :-). Ty chycené za rám pruží a nedochází k prohnutí blatníku/nárazu na kolo.

    Krabice je fajn, ale ta váha navíc... Budu ráda, když uvezu ty děti :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    DRIZZT: když jsme byli malí, tak nás takhle mamky vozily, ale to se žádné dítě nekšírovalo atp...
    subjektivně bych chtěla dozadu sedačku, co sedí pevně na nosiči a ne tu, která je na tyči pod sedačkou, přijde mi, že to je mnohem těžší na balancování. jinak nevím, za mě je geniální tohle: http://farm3.static.flickr.com/2517/3845348735_a249313fd4.jpg, známí si to nechali dovézt, ale radši nechci vědět cenu...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    DRIZZT: Sama jsem to nezkoušela, ale v Holandsku jsem to viděla docela často, takže to asi zvládnout jde. Kolikrát takhle vozily děti i celkem subtilní maminky.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Zeptám se i tady: Máte někdo zkušenost s přepravou dvou dětí na jednom kole? Konkrétně na přední a zadní sedačce. Jsem si vědoma, že to bude dřina/snížená stabilita a tak - nechci to na dlouhé výlety, jen jako přibližovadlo mezi hřišti/po vesnici/na zmrzlinu.

    (kdyby tu byl nějaký vlastník kola Merida crossway 100 2013 a věděl, které přední sedátko se na to dá přidělat, byla bych velmi vděčná za tip)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam