• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    INUSHKA:
    IBERIA: Pardon, z nějakého důvodu se mi závorka přidala do odkazu na mapu. Zkopíruj si adresu a závorku smaž, pak to bude fungovat.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IBERIA: To se ti asi bude kombinovat blbě, aby to pětileté dítě ušlo. I nejkratší možný okruh, který zahrnuje aspoň jednu soutězku i Pravčickou bránu, má přes 15 km (http://www.mapy.cz/s/hNUt)
    Některé úseky (Mezná - Mezní louka, Tři prameny - Hřensko) se sice dají překonat autobusem, ale budeš vázaná na jízdní řád a ve výsledku ti to ušetří tak tři čtyři kilometry.
    Trochu kratší by bylo začít v Mezné (ale netuším, jak je to tam s parkováním), vzít to dolů k Divoké soutězce, svézt se na lodičkách, pak po modré na Mezní louku a po červené přes Pravčickou bránu do Hřenska, zpátky autobusem. Ale pořád to bude ke 12km, což nevím, jestli ti dítě ujde. Navíc, když už jen jednu soutězku, tak bych radši brala Edmundovu, podle mě je hezčí a plavba je delší.
    S malými dětmi by asi bylo lepší to rozdělit na dva výlety - samostatně si projít/proplout soutěsky, pak po modré na Mezní louku a autobusem zpátky do Hřenska (šlo by to i obráceně, ale tahle varianta obsahuje možnost v případě únavy nebo časové tísně vypustit Divokou soutězku a vzít to z Mezního můstku přímo na Meznou, ačkoli je to hnusný prudký krpál po kamenných schodech). A druhý den si dát trasu po červené z Mezní Louky přes Pravčickou bránu do Hřenska (nebo obráceně) a zpět opět autobusem.
    Lodičky v obou soutězkách jezdí oběma směry, takže je celkem jedno, kde začnete a kde skončíte.
    Jo a v Hřensku se o víkendech při pěkném počasí obvykle dost špatně parkuje, bývá tam hodně plno.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IBERIA: Byli jsme minulý víkend. Šli jsme s dětmi, naše (2x 2,5 a 1x 5 let), z Mezní Louky. Pětileťák byl úplně ve svém živlu, u těch menších byl největší problém v tom, že pořád zdržovali - chtěli skákat z každého většího kamene, vyšplhat na každou skalku, hledali klacky... vyskotačili to ale statečně. Dolů jsme šli kvůli počasí jen na Tři prameny. Základem byly dostatečné svačiny a pití. A v té Mezní louce je i velmi pěkné hřiště s prolézačkou, modelem Pravčické brány. Ve skupině bylo i miminko (7 měs) v nosítku a podle nálady po akci, myslím, že si to užilo taky parádně.

    Bydleli jsme v Chřibské - penzion Laura. A to mohu taky vřele doporučit! Vlastně jsem to sem chtěla postnout i bez dotazu. Dům má 5 apartmánů, největší sedmilůžkový, nejmenší snad tří nebo čtyř lůžkový. Každý má samostatný vchod (dokonce i z jiných částí domu), svoji vlastní vybavenou kuchyňku, koupelnu se sociálkou. K dispozici je i společenská místnost a velká zahrada s pergolou a grilem, ohištěm a i trampolínou apod. pro děti. Byli jsme tam ve velké skupině a obsadili celý objekt, mohli jsme být spolu i mít soukromí. A majitelé velmi příjemní a vstřícní.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Dotaz k Pravčické bráně. Byl tam někdo s dětmi (jedno za pár měsíců pětileté, druhé v nosítku)? Jakou trasu nejlépe zvolit, aby to dali všichni v klidu? Ráda bych to nakombinovala se soutěskami v Hřensku, ale teď narychlo sosám nějaké informace z webů a jsem z toho spíš zmatená.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ROMANICAK: nymbursko- zoo chleby, farma košík, detskym vlackem v poděbradech na soutok...jste-li teda mobilní autem
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    YELENKA:
    Tam jsme tak nejak byli nedavno, i kdyz to teda jeste nechodil. Ale dik, mam tam par nevyzvednutejch cachek :-)
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    ROMANICAK: To uz mate 16m prcka, jo? Teda to to leti, to je "starej" jak ta nase cacora ;)
    Anyway, Marianske Lazne :) (nedam na ne proste dopustit;) skvelej lesni park s milionem atrakci Hravy pramen, miniatur park, baby friendly bazen, vsude parky takze se da v poho vypustit aniz by byl pobliz aut, blizko do Frantovek kde je aquapark, vlakem se da prejet z hlavniho nadrazi na maly a jste vlastne porad ve meste, bude tam nejspis i nejakej mestskej festival o vikendu, docela to tam ted zije..
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Nejakej rychlej tip na tenhle prodlouzenej vikend pro rodice s velmi aktivnim a neposednym a vsezkoumajicim 16m klukem ? Rad vlacky, zviratka, lidi. Nerad delsi prochazky nebo sezeni bez koukani na neco co je zajimavy.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    LITTLE_SISTER: jj to je pochopitelny :)
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    ALI_EN: díky za reakci, nějak jsem zapomněla odepsat. už jsem tuhle variantu dovolený odsunula. kdyby dcera nebyla takovej divoch, tak snad, ale stejně by musela bejt pod nonstop dozorem... si chci taky trochu odfrknout a ne mít pořád oči na šťopkách :)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    2733: melo by to tak byt, mam to z vpodstate odborny literatury, ac zamereny na jachting a ne lekarsky. Dohledala jsem to, je tam doslova napsano, ze deti do dvou let jsou imunni. Ta nevolnost ma jednak velky puvod v mysli, pise se, ze ty priciny byly rozsahle zkoumany, ze dneska se nejcasteji razi teorize zmatenych senzorickych signalu.. citujuju "... je vysledkem aktivace umelych stimulu (neprirozeny pohyb), ktere maji svoji funkci (odstraneni otravnych latek ze zaludku). ... Je to zrejme proto, ze i nepatrne davky jedovatych neurotoxinu zpusobuji v mozkovych signalech jdoucich z oci , usi a koncetin tentyz nesoulad, ktery vznika i pri pohybu lodi. Mozek interpretuje tyto signaly jako prvni priznaky otravy a nuti zazivaci ustroji, aby se zbavilo v tomto pripade neexistujiciho jedu zvracenim...."

    kazdopadne maly mimina, ktery furt nekdo nekam v necem nejak nosi, jsou proti tomuhle asi odolnejsi..

    kazdopadne jinak zabira normalne kinedryl, ackoliv ten je zaroven tlumici, coz ne vzdycky je zadany a mimina ho asi nesmi, ruzny zazvory a tak.. a pak cela rada preventivnich opatreni, jako necist si, nebyt zalezlej v podpalubi, aledovat obzor, byt poradne najedeny a hlavne odpocaty atd..
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    EVIANAIVE: ted teda nemluvim uplne z vlastni zkusenosti, pac nasemu neni ani rok. ale uz vic nez rok procitam ruzna fora a hlavne osobne se bavim s lidma, co na lodi s detma jezdi, protoze samozrejme tohle je pro me momentalne tema cislo jedna.
    no ono na ty lodi s prckem to v podstate je o tom prepravit se z bodu A do B. Mimochodem ctyrlety uz muze vklidu kormidlovat (samozrejme z dozorem, ktery sedi za nim), coz nadchne kazdy dite. Muze se trenovat MOB, muz pres palubu, kdy si udelate improvizovanou bojku treba ze zluty igelitky a prcek ma pak nejdulezitejsi ukol nepusit behem celeho manevru bojku z oci a ukazovat, proste spousta tech veci je na lodi hodne akcnich a pro deti atraktivnich. Pocitani okolnich lodi, hlidani zabraneni srazce - samozrejme muzete jet tak, aby melo dite pocit, ze fakt jeho informace ted zabranila srazce s lodi, o ktery jste "vubec nevedeli"... pozorovbanim okoli dalekohledem.. najit kozy pasouci se na ostrove a tak dal.
    muze se z kadeta pres plavcika posouvat v hodnostech vys.. muze si vyslouzit pravy namornicky tricko.. ucit se uzly.. sledovat polohu na GPS.. mavat ostatnim lodim, vzhledem k tomu, ze stopro i oni zamavaji, to je pro deti idealni.. cokoliv
    Hlavni je dodat jim pocit dulezitosti a toho, ze jsou clenem tymu, coz zacne hned na prvni chuzce takovy ty obhlidce lodi, kdy se mu nerekne hele ted pockej tamhle, my si tu musime neco domluvit, ale uz tady se mu da najevo, ze bude potreba jeho pomoc a to se pak dejou divy... :]
    O celodennim plachteni to na zacatku opravdu neni, ale prepravite se nekam k ostrovu, tam obed, koupani, jezdeni na clunu s privesnym motorem, ktery je soucasti lodi... spousta casu se taky travi mimo lod a marinu ve meste, na hristich
    obecne mam zpravy, ze to deti na lodich hodne bavi.
    ostatne da se pujcit lod treba na Orloku na vikend a vse otestovat..

    2733
    2733 --- ---
    ALI_EN: hele tou odolnosti proti morsky nemoci ses si jista?? protoze ja mam ted cerstvou zkusenost z 3hod vejletu lodi ve Svedsku, kdy A. tam hodil silenou savlici a asi petkrat jsem ho prebalovala, pricemz prujem ho pak drzel jeste asi pet dni;(( Je mu 10m. Ale mozna to bylo zubem (po navratu do Cech mu vykoukl prvni horni), ale nahoda by to byla teda velika. Zato letadlo opet zvladnul jak nic, bude z nej tedy spis pilot, namornik nikoliv, budem vam mavat ze brehu;))
    Jinak kdyby nekdo nekdy shanel ubytovani ve Stockholmu, doporucuju tenhle hostel, i pro mimina super.
    Booking.com:Urban Hostel Gamla Stan,Stockholm,Švédsko - 778Hodnocení hostů.Rezervujte hotel hned!
    http://www.booking.com/hotel/se/urban-hostel-gamla-stan.cs.html
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    LITTLE_SISTER: toto by som si rada dala, akurát som si stopercentne istá, že náš takmer 4ročný by to určite nedal. neposedí chvíľu, všetko hrozne dlho trvá, chce behať objavovať, a teda na lodi by sme ho asi museli priviazať.... keby to mala byť preprava z bodu A do bodu B, a pár hodí, to by sme zvládli, ale ako ciel dovolenky by som si to teraz určite nevybrala.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: vim, ze to jsou mista od sebe vzdalena, myslim tim bud a nebo (doplneni na zaklade dvou reakci v poste:)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    sry za preklepy, mobil...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    LITTLE_SISTER: kdyz se dobre pripravite, urcite di to uzijete. zaklaad samozrejme vesta a poresit muzet i harnes, na kterej se popruhama pripne k lodi. zkuste vybrat lod, ktera ma kolem dokola site. vim o spouste rodin, ktere i dlouhodobe s detma cestujou. vek od nula do nactiletych.

    aby se nenudil, je potreba mu treba dat nejakou funkci, aktivne ho zapojit, at ma pocit, ze je dulezity a pridava ruku k dilu. jak u 3r nevim, ale minimalbe do dvou let jsou deti nejak zahadne odolne vuci morske nemoci. ale ty se da predejot pripadne i jinak, kdybys mela strach z tohodle, napisu ti v poste.

    urcite si umite zjistit a prizpusobit se pocasi, takze nekde v chorvatsku a tak by nemel byt problem vyhnout se potencialne nebezpecnemu pocasi. samozrejme cim zkusenejsi skipper, tim lip ale v podstate tohke jsou zaklady.

    my ted plachetnici opravujem a pristi rok vyrazime na delsi plavbu, to budou malymu dva roky. idealne vypadnem na par let...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Nějaké baby friendly ubytování na děčínsku/poblíž Kuksu, případně tipy na akce s předškolními dětmi tamtéž?
    PETATA
    PETATA --- ---
    TETA_JELENA: http://www.berounka.cz/O-rece/Kempy.aspx
    tady je hezky rozepsaná kilometráž i s kempama
    Klasická víkendovka, kterou jsme jezdili, je v pátek přespání v kempu Kobylka v Liblíně, v sobotu v kempu U Potůčku a v neděli kratší etapa a konec ve Zvíkovci. Když jsme pokračovali dál, tak jsem spali ve Skyjích
    Když jsme to jeli na víc dní, tak jsme dojeli až do Řevnic, ale ten vršek je určitě zajímavější
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TETA_JELENA: To úplně chápu!
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    YELENKA: DIKY! skvelej typ, vyzkousime.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    LORAIN: prave,z e tuhle trasu dat nechceme:). radsi bychom neco min znamyho.
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    TETA_JELENA: My jezdima uz dlouha leta desky vody na Ohri.. Je tam jeden jez Hubertus, kterej se da prenest a nejlepsi detsky kemp v CR http://www.svatosskeskaly.cz/cz/, je to primo detsky raj :) Naplanovat se da spoustu tras (vzdalenosti) a da se cestou najit i taboriste jen pro vas, pokud budete chtit bez zazemi.. on i sam ten kemp s jednodenni vodou a prochazkami z Lokte do Svatosek za to stoji ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam