• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    YELENKA: DIKY! skvelej typ, vyzkousime.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    LORAIN: prave,z e tuhle trasu dat nechceme:). radsi bychom neco min znamyho.
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    TETA_JELENA: My jezdima uz dlouha leta desky vody na Ohri.. Je tam jeden jez Hubertus, kterej se da prenest a nejlepsi detsky kemp v CR http://www.svatosskeskaly.cz/cz/, je to primo detsky raj :) Naplanovat se da spoustu tras (vzdalenosti) a da se cestou najit i taboriste jen pro vas, pokud budete chtit bez zazemi.. on i sam ten kemp s jednodenni vodou a prochazkami z Lokte do Svatosek za to stoji ;)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TETA_JELENA: my jsme byli vloni právě na Vltavě. Začátkem srpna. Klasicky od Vyššího Brodu do Krumlova. Lidí zas tak moc nebylo, ale kempy fakt tragédie. Problémy jsme neměli ani tak večer, kdy děti padly únavou, jako spíš ráno, kdy se (a celkem zhusta) našly skupiny vstávající a hlučně snídající v pět.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNAWA: přesně tak, jak píšou holky
    rezervovali jsme si to 1.5., kdy spustili rezervační systém a rychle se to plnilo
    Měli jsme štěstí, že bylo akorát vody
    Průvodce spočíval v tom, že jsme dostali papírový plánek (a to se single kamarádky těšily, že si ho vezmou k sobě do lodi :) )

    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KATIA: utiahnem, nemože byť veľa a veľkých kopcov, a nedám asi viac jak 15 kilometrov :) po rovinke, ideál
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANNAWA: Musí. Musíš se předem registrovat na konkrétní den a hodinu vyplutí (nebo vyrazit na blind a doufat, že někdo z registrovaných nedorazí a uvolní se místo) a zaplatit registrační poplatek za každou loď, dá se to najít na webu NP Šumava. V jednu hodinu smí jet jen omezený počet lodí, vystupovat na břeh se smí jen na označených místech a je tam i omezení, jaké lodě tam smí (obecně kánoe a kajaky, nesmí se tam na raftu). Navíc se to smí jet jen při dostatečném stavu vody, když je hraniční, dostane skupina povinně průvodce a musí jet pohromadě, když je nízký, smůla, splouvat se nesmí, registrační poplatek ti vrátí. Aktuální stav vody a informace o splavnosti je taktéž na webu, vždycky ráno změří hladinu u Soumarského mostu a podle toho vydají rozhodnutí na ten den.
    Loni v létě jsme si to chtěli sjet, takže mám poměrně čerstvé informace. Bohužel nám to nakonec nevyšlo právě kvůli nízkému stavu vody, dost mě to mrzelo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: Ono je to tam povolené čas od času podle stavu vody, ale nedá se to moc plánovat, protože vždycky vyjde hlášení, že Teď! Teď se může, a za týden už zase ne.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: právě, ty echt vodácké kempy jsou dost děs. Nemusí být na horní Vltavu nějaké povolení?
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNAWA: tak kdyz jsou zacatecnici, tak klidnejsi voda mozna lepsi
    s detma z oddilu jsme jezdili snad z Kobyli, nekdy jsme spali u Potucku a tusim v Nadrybech (nevim, jak to jde za sebou) a casto si pamatuji, ze koncime na Zvikovci
    Vltavu jsme jeli loni, sami a fakt mraky lidi, bary na vode a v kempech se moc nedalo spat, protoze lidi delali strasny bordel az do rana
    ale jeli jsme jeden den i vrsek z Lenory a to bylo nadherny
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    PETATA: to bych byla rada, kdyby ses mi mrkla. jak rikam,, nemam s organizaci vody zkusenosti. dekuju.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: Berounku jsem taky chtěla navrhnout, i když s tím, že někdy je tak klidná, že je to až dřina, hlavně pod Berounem. Vltava je dobra někde, pro začátečníky, ale je tam fakt hodně lidí.
    PETATA
    PETATA --- ---
    TETA_JELENA: osobne bych se s detmi vyvarovala Vltave a jela bych radeji na Berounku
    nejdale jame zacinali v Chrastu u Plzne, ale kdyz chcete jet na vikend, tak bych zacala niz (muzu se ti pozdeji podivat na mapu)
    HANELA
    HANELA --- ---
    KATIA: ehm, špatně jsem to napsala...viděla jsem na obyčejném kole, ne na tomhle.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    Chteli bysme jet na vodu s detmi a jelikoz jsme nevodaci, tak nemame moc predstavu, kam jet na vikend ci prodlouzeny vikend. poradite nam nejake trasy a kam se vydat?
    KATIA
    KATIA --- ---
    HANELA: v praxi jsem to neviděla, ale vypadá to dobře :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    EVIANAIVE: jsi dobrá, já vůbec nevěřím, že bych to utáhla na tom kole... to mě od vozíku úplně odradilo.
    KATIA
    KATIA --- ---
    DRIZZT: jsem zvědavá! bohužel, v poslední době jsem to fakt neviděla. z holandska si to taky pamatuju, ale tam většina lidí jezdí opravdu na klasickém kole, kde máš vysoko řidítka a jezdíš vzpřímeně, což podle mě dělá mnohem víc místa pro tu přední sedačku...
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    DRIZZT: no tak ja normálne vytiahnem croozer, zapnem na bajk a ideme - teda tak sa chystám voziť filipa do školky s obomi, martin je ešte troška na to malý, ale čoskoro ho tam posadím (my tu teda máme celkom hrozné cesty v dedine a okolí, takže vozík pohodlnejší ako dve sedačky)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam