• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ZRK
    ZRK --- ---
    Budeme mít s mužem tak týden v Itálii pro sebe. S dětma a psem, autem. Budeme na cestě zpět muset udělat zastávku v Torinu, jinak je nám jedno, jak pojedem. Je tu někdo znalý cesty do Itošky, případně Itošky samotný a doporučí nějaké zastávky, místa, kde by se nám s dětmi mohlo líbit? V rámci možností pěknou ne moc narvanou pláž?
    Předem dík
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EVIANAIVE: ANNAWA: RYBKA: Díky. Autem právě nemyslím, to postrádá tu romantiku. Navíc když mám auto, mám tendenci vzít hromadu oblečení navíc (kdyby se zdvihl vítr, kdyby bylo mokro, kdyby začalo pršet, kdyby byla větší zima apod.). Tuhle se auto rozbilo a najednou jsme byli tak lehcí... Kočár už nepoužíváme. Pravidlo tří je super nápad, zavádím, díky..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BEBERA: Kamarádi byli s dětma na puťáku, měli kočár, kterej pojmul hodně věcí, ale spali pod širákem nebo dělali přístřešek z plachty. U nás se chystá o víkendu premiéra, zatím jen muž s holkama (já budu s nejmladším ještě doma) a jsem dost zvědavá, jak to poberou... A ještě máme kamarády, co jezdí na kola, koupili si větší stan (tuším pro 4, ale 5 se jich tam vejde dobře), protože v kempech často platili ne za osoby, ale za stany. Mají vozík za kolo, kde krom dítěte vozí i náklad. A na oblečení dětí uplatňovali pravidlo tří - jedno má na sobě, druhé se suší vyprané, třetí je záložní. Prej s tím vždycky vystačili a dost se tím zmenšil objem zavazadel. A děti samo taky vezly náklad, jen co jely na vlastním kole, zezačátku vozily lehké věci, třeba karimatky, svoje oblečení... To můžeš naložit do batůžku už celkem malejm, aspoň by se cítily důležitě :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA:
    EVIANAIVE: nám ve vláčení věcí pomáhal kočár.
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    BEBERA: no, autom :) teda zatiaľ sme boli len s jedným v kempe v taliansku, máme veľký stan pre 4 osoby (ale je možno aj pre 6, má velikánsku predsieň).
    ale to sa asi pýtaš na dopravu vlakom. to by sme asi nedali, dva veliké bágle vecí pre 4 ľudí plus stan (on je dosť ťažký, snáď viac ako 10 kg). plus v našom prípade ešte kočár :) ale toto leto sa chystáme aj niekde v čr, ale zas autom no.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Dotaz na rodiny, které jezdí s dětmi pod stan - jak to děláte? Máte dva stany? Nebo ten veliký, jak s ním lidí bydlí v kempech? Nebo spíte pod širákem? Už bych moc chtěla, ale nějak si to moc nedovedu představit organizačně - jet na čundr se dvěma dětmi, jejich věcmi a ještě jedním stanem.
    2733
    2733 --- ---
    My se zrovna z Ceskyho Svycarska vratili a ano, dnes pri prujezdu Hrenskem lidi mraky)
    Dali jsme vcera krasnej vylet Pavlininym udolim. Ale rozhodne na Manducu, s kocarem jsme to dali jen diky tomu, ze s nama slo nekolik silnych kamaradu;))) Ale bylo to super)
    KATIA
    KATIA --- ---
    Plzen, vystava zahrada 2 v muzeu. Moc pekne :-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    BEBERA: už asi s křížkem po funuse
    Muzeum | DETOA
    http://www.detoa.cz/muzeum
    Muzeum ozubnicové dráhy
    http://www.zubacka.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=319
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IBERIA: No jo, já to tam mám docela prochozené :-) Naposled jsme v Edmundově soutězce byli loni v létě, právě taky s mrnětem (a málem se mi tam na lodičce poblil pes, tak bacha na mořskou nemoc ;-))
    Jinak jestli budete někde tam poblíž, moc hezký je i skalní hrad Šaunštejn, okruh z Mezní louky přes Šaunštejn a Malou Pravčickou bránu zpět (jeden směr po červené, druhý po žluté) by mohlo ujít i pětileté dítě. A na Šaunštejn se narozdíl od Pravčické brány smí i vylézt ;-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LORAIN: díky
    INUSHKA: jsi skvělá, to jsem potřebovala přesně vědět!
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    INUSHKA:
    IBERIA: Pardon, z nějakého důvodu se mi závorka přidala do odkazu na mapu. Zkopíruj si adresu a závorku smaž, pak to bude fungovat.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IBERIA: To se ti asi bude kombinovat blbě, aby to pětileté dítě ušlo. I nejkratší možný okruh, který zahrnuje aspoň jednu soutězku i Pravčickou bránu, má přes 15 km (http://www.mapy.cz/s/hNUt)
    Některé úseky (Mezná - Mezní louka, Tři prameny - Hřensko) se sice dají překonat autobusem, ale budeš vázaná na jízdní řád a ve výsledku ti to ušetří tak tři čtyři kilometry.
    Trochu kratší by bylo začít v Mezné (ale netuším, jak je to tam s parkováním), vzít to dolů k Divoké soutězce, svézt se na lodičkách, pak po modré na Mezní louku a po červené přes Pravčickou bránu do Hřenska, zpátky autobusem. Ale pořád to bude ke 12km, což nevím, jestli ti dítě ujde. Navíc, když už jen jednu soutězku, tak bych radši brala Edmundovu, podle mě je hezčí a plavba je delší.
    S malými dětmi by asi bylo lepší to rozdělit na dva výlety - samostatně si projít/proplout soutěsky, pak po modré na Mezní louku a autobusem zpátky do Hřenska (šlo by to i obráceně, ale tahle varianta obsahuje možnost v případě únavy nebo časové tísně vypustit Divokou soutězku a vzít to z Mezního můstku přímo na Meznou, ačkoli je to hnusný prudký krpál po kamenných schodech). A druhý den si dát trasu po červené z Mezní Louky přes Pravčickou bránu do Hřenska (nebo obráceně) a zpět opět autobusem.
    Lodičky v obou soutězkách jezdí oběma směry, takže je celkem jedno, kde začnete a kde skončíte.
    Jo a v Hřensku se o víkendech při pěkném počasí obvykle dost špatně parkuje, bývá tam hodně plno.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IBERIA: Byli jsme minulý víkend. Šli jsme s dětmi, naše (2x 2,5 a 1x 5 let), z Mezní Louky. Pětileťák byl úplně ve svém živlu, u těch menších byl největší problém v tom, že pořád zdržovali - chtěli skákat z každého většího kamene, vyšplhat na každou skalku, hledali klacky... vyskotačili to ale statečně. Dolů jsme šli kvůli počasí jen na Tři prameny. Základem byly dostatečné svačiny a pití. A v té Mezní louce je i velmi pěkné hřiště s prolézačkou, modelem Pravčické brány. Ve skupině bylo i miminko (7 měs) v nosítku a podle nálady po akci, myslím, že si to užilo taky parádně.

    Bydleli jsme v Chřibské - penzion Laura. A to mohu taky vřele doporučit! Vlastně jsem to sem chtěla postnout i bez dotazu. Dům má 5 apartmánů, největší sedmilůžkový, nejmenší snad tří nebo čtyř lůžkový. Každý má samostatný vchod (dokonce i z jiných částí domu), svoji vlastní vybavenou kuchyňku, koupelnu se sociálkou. K dispozici je i společenská místnost a velká zahrada s pergolou a grilem, ohištěm a i trampolínou apod. pro děti. Byli jsme tam ve velké skupině a obsadili celý objekt, mohli jsme být spolu i mít soukromí. A majitelé velmi příjemní a vstřícní.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Dotaz k Pravčické bráně. Byl tam někdo s dětmi (jedno za pár měsíců pětileté, druhé v nosítku)? Jakou trasu nejlépe zvolit, aby to dali všichni v klidu? Ráda bych to nakombinovala se soutěskami v Hřensku, ale teď narychlo sosám nějaké informace z webů a jsem z toho spíš zmatená.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ROMANICAK: nymbursko- zoo chleby, farma košík, detskym vlackem v poděbradech na soutok...jste-li teda mobilní autem
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    YELENKA:
    Tam jsme tak nejak byli nedavno, i kdyz to teda jeste nechodil. Ale dik, mam tam par nevyzvednutejch cachek :-)
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    ROMANICAK: To uz mate 16m prcka, jo? Teda to to leti, to je "starej" jak ta nase cacora ;)
    Anyway, Marianske Lazne :) (nedam na ne proste dopustit;) skvelej lesni park s milionem atrakci Hravy pramen, miniatur park, baby friendly bazen, vsude parky takze se da v poho vypustit aniz by byl pobliz aut, blizko do Frantovek kde je aquapark, vlakem se da prejet z hlavniho nadrazi na maly a jste vlastne porad ve meste, bude tam nejspis i nejakej mestskej festival o vikendu, docela to tam ted zije..
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Nejakej rychlej tip na tenhle prodlouzenej vikend pro rodice s velmi aktivnim a neposednym a vsezkoumajicim 16m klukem ? Rad vlacky, zviratka, lidi. Nerad delsi prochazky nebo sezeni bez koukani na neco co je zajimavy.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    LITTLE_SISTER: jj to je pochopitelny :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam