• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    2733: já teda tahám i kapky do uší...naše děti jsou na to háklivé....a zvlášť když letíme letadlem, tak pak hudrají, že je bolí uši....
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    2733: ano, Kulíšek a Smecta, jak jsem jen mohla zapomenout. Už čtyři a půl roku je všude tahám s sebou...
    2733
    2733 --- ---
    REONA: Zde muj ctrl+v seznam.. Onehda nas zachranil Kulisek, ten rozhodne doporucuju nezapomenout!;)) Uzijte si dovolenou a pak podej report, my planujem Recko dat v zari.

    Paralen cipky, Nurofen sirup (stridat a 3hod), Nasivin, Morska voda, Ophthalmoseptonex, Espumisan, Carbosorb, Kulisek, Hylak/Enterol, Smecta, na kasel Prospan, Fenistil kapky

    Teplomer, dezinfekce na ruce, odsavacka ne na vysavac, naplasti, mimi repelent, opalovaci krem, moskytiera, ksiltovka

    A jak psala BEBERA, dal dle zvyku, my jeste tahame: Rychlovarka+termoska, koj. voda, cyklozamek na kocar
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    REONA: http://www.emimino.cz/diskuse/seznam-veci-pro-rocni-dite-k-mori-148872/

    Pro nás je zásadní - lékárnička pro akutní případy (teploměr, dva léky na srážení teploty, kapky do nosu, kapky do očí, náplast, obvaz, desinfekce a nůžky, fenistil kapky), opalovací krém. Pak věci, které jsou důležité pro tvoji malou (u nás bylo třeba UM, termoska na UM v noci, konkrétní lahvička a zásoby konkrétních dudlíků.) No a pak jsou věci, které když zapomeneš, nic se nestane, všude dokoupíš - plavky, čepičku, boty na pláž, nějaké hračky do vody atd..
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RYBKA: tak jistě, jsou taky věci, co jsou tady na recept a v zahraničí volně a vice versa. ale já zahraniční lékovou legislativu neznám a nehodlám si dopředu zjišťovat, jestli synovy kromoglykátové kapky a spreje náhodou v Dánsku nejsou volně prodejné - to je radši strčím do kabelky, aby se doma určitě nezapomněly ;)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BALAENA: Někdy i dokoupíš, kamarádi v Německu kupovali antibiotika v pohodě bez receptu :-) Ale samozřejmě je lepší mít to s sebou a nemuset se stresovat :-)
    REONA
    REONA --- ---
    BALAENA: Tak kromě vigantolu asi na předpis nic nemáme...ale na netu určitě nějaké seznamy budou :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    REONA: hlavně nezapomeň doklady a léky na předpis, všechno ostatní je nějak řešitelné (pravda, leze to do peněz, ale léky na předpis se řeší ještě hůř, ty nedokoupíš)
    REONA
    REONA --- ---
    Letíme za týden s malou do Řecka, tak pomalu přemýšlím, co všechno budu muset pobrat. Prosím nemáte některá seznam z dřívějška, který by se sem dal jen zkopírovat? :) Nechci, aby za mě někdo vymýšlel co nezapomenout apod., ale pokud by to bylo jen ctrl c + ctrl v, budu velmi vděčná.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    zajímají-li vás technické památky (úzkokolejky, doly atd.), zde najdete obsáhlý soupis, kam se vydat. bude bavit nejen děti :)
    Odkazy - Platforma Industriální stopy
    http://www.industrialnistopy.cz/cz/odkazy/
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZRK: my byli v Itálii několikrát....nikdy jsme teda nebyli v té "blízké" Itálii kolem proslulého Bibione, ač teď mi několik lidí říkalo, že se jim tam moc líbí.....jezdíme pravidelně do Toskánska....Grosseto a okolí....v Marině di Grosseto je krásná pláž třeba.....vloni jsme zase byli dole u moře a potom na týden na jezerech....u Lago di Garda...v Itálii je hezké všechno :-) děti milujou zmrzlinu, v libovolné restauraci se všichni najedí dosyta a chutně, protože těstoviny, rizota a nouzově i pizzu jíme vlastně všichni a rádi

    vloni jsme třeba byli i v Benátkách a to v sezoně a jak jsem se bála, že to bude mazec, tak nakonec to bylo fajn....jasně, na hlavním náměstí je hlava na hlavě, ale v uličkách kolem kanálů je to krásné a pohodové - a jezdit lodí jako autobusem je sranda, krásná je Verona - taková malá, ale milá, podobná je Sienna - náměstí ve tvaru mušle :-)

    ubytování vždycky objednáváme sami, klasika, booking.com, homeaway atd.....vloni jsme si pronajali malý domek nad mořem na jednom poloostrově a paráda.....
    ZRK
    ZRK --- ---
    Budeme mít s mužem tak týden v Itálii pro sebe. S dětma a psem, autem. Budeme na cestě zpět muset udělat zastávku v Torinu, jinak je nám jedno, jak pojedem. Je tu někdo znalý cesty do Itošky, případně Itošky samotný a doporučí nějaké zastávky, místa, kde by se nám s dětmi mohlo líbit? V rámci možností pěknou ne moc narvanou pláž?
    Předem dík
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EVIANAIVE: ANNAWA: RYBKA: Díky. Autem právě nemyslím, to postrádá tu romantiku. Navíc když mám auto, mám tendenci vzít hromadu oblečení navíc (kdyby se zdvihl vítr, kdyby bylo mokro, kdyby začalo pršet, kdyby byla větší zima apod.). Tuhle se auto rozbilo a najednou jsme byli tak lehcí... Kočár už nepoužíváme. Pravidlo tří je super nápad, zavádím, díky..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BEBERA: Kamarádi byli s dětma na puťáku, měli kočár, kterej pojmul hodně věcí, ale spali pod širákem nebo dělali přístřešek z plachty. U nás se chystá o víkendu premiéra, zatím jen muž s holkama (já budu s nejmladším ještě doma) a jsem dost zvědavá, jak to poberou... A ještě máme kamarády, co jezdí na kola, koupili si větší stan (tuším pro 4, ale 5 se jich tam vejde dobře), protože v kempech často platili ne za osoby, ale za stany. Mají vozík za kolo, kde krom dítěte vozí i náklad. A na oblečení dětí uplatňovali pravidlo tří - jedno má na sobě, druhé se suší vyprané, třetí je záložní. Prej s tím vždycky vystačili a dost se tím zmenšil objem zavazadel. A děti samo taky vezly náklad, jen co jely na vlastním kole, zezačátku vozily lehké věci, třeba karimatky, svoje oblečení... To můžeš naložit do batůžku už celkem malejm, aspoň by se cítily důležitě :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA:
    EVIANAIVE: nám ve vláčení věcí pomáhal kočár.
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    BEBERA: no, autom :) teda zatiaľ sme boli len s jedným v kempe v taliansku, máme veľký stan pre 4 osoby (ale je možno aj pre 6, má velikánsku predsieň).
    ale to sa asi pýtaš na dopravu vlakom. to by sme asi nedali, dva veliké bágle vecí pre 4 ľudí plus stan (on je dosť ťažký, snáď viac ako 10 kg). plus v našom prípade ešte kočár :) ale toto leto sa chystáme aj niekde v čr, ale zas autom no.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Dotaz na rodiny, které jezdí s dětmi pod stan - jak to děláte? Máte dva stany? Nebo ten veliký, jak s ním lidí bydlí v kempech? Nebo spíte pod širákem? Už bych moc chtěla, ale nějak si to moc nedovedu představit organizačně - jet na čundr se dvěma dětmi, jejich věcmi a ještě jedním stanem.
    2733
    2733 --- ---
    My se zrovna z Ceskyho Svycarska vratili a ano, dnes pri prujezdu Hrenskem lidi mraky)
    Dali jsme vcera krasnej vylet Pavlininym udolim. Ale rozhodne na Manducu, s kocarem jsme to dali jen diky tomu, ze s nama slo nekolik silnych kamaradu;))) Ale bylo to super)
    KATIA
    KATIA --- ---
    Plzen, vystava zahrada 2 v muzeu. Moc pekne :-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    BEBERA: už asi s křížkem po funuse
    Muzeum | DETOA
    http://www.detoa.cz/muzeum
    Muzeum ozubnicové dráhy
    http://www.zubacka.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=319
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IBERIA: No jo, já to tam mám docela prochozené :-) Naposled jsme v Edmundově soutězce byli loni v létě, právě taky s mrnětem (a málem se mi tam na lodičce poblil pes, tak bacha na mořskou nemoc ;-))
    Jinak jestli budete někde tam poblíž, moc hezký je i skalní hrad Šaunštejn, okruh z Mezní louky přes Šaunštejn a Malou Pravčickou bránu zpět (jeden směr po červené, druhý po žluté) by mohlo ujít i pětileté dítě. A na Šaunštejn se narozdíl od Pravčické brány smí i vylézt ;-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LORAIN: díky
    INUSHKA: jsi skvělá, to jsem potřebovala přesně vědět!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam