• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    RYBKA: zelatinove bonbony nedava moje dvouleta dcera - plive to ven. ale chtela jsem doporucit bonbony z hroznoveho cukru - samy se v puse rozpousti, tak nehrozi zadaveni.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    REONA: Stejně dobře poslouží i želatinové bonbony, tyhle mrňousové je zvládají většinou líp.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    REONA: naší bylo necelých 16 měs. a taky ho měla prvně :-)
    REONA
    REONA --- ---
    HUJERKA: Ančí je 14 měsíců, tak ještě lízátko neumí, respektive nikdy ho neměla. Mám jich pár doma, můžu to vyzkoušet a případně vzít s sebou, děkuji za tip.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    REONA: tak já tahám otipax, který tu máme stabilně, ale ten je jen na předpis....nicméně několikrát se mi stalo, že jsme někde byli bez kapek a byli potřeba, takže jsem zjistila, že jako první pomoc se hodí vlastně jakékoliv volně prodejné z lékárny....máme několikery....
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    REONA: ačkoliv se dceři snažím upírat sladkosti typu bonbóny a čokoláda apod., tak v letadle jsme jí dali lízat lízátko kvůli uším, aby polykala a uši nezaléhaly
    REONA
    REONA --- ---
    MEDVED007: Můžu se zeptat jaké konkrétně kapky do uší? Poletíme, tak chci být připravena i na tohle, i když mi Anče neřekne, co přesně jí bolí.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VALENTINA: já mám doma dvě - domácí a cestovní, kterou vlastně nikdy nevybaluju....a domácí je obvykle výrazně chudší ač krabice je to větší :-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Ty jo, když vidím ty lékárničky, tak oceňuju, že s námi na každoroční dovolenou ženy+děti, jezdí kamarádka-pediatr, takže nikdo nebere nic, vždyť máme lékaře s sebou:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Já i něco na silnější alergickou reakci, dříve rectodelt, teď prášky fortecortin. Ale taky mám alergika s občasnou divnou reakci.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    2733: já teda tahám i kapky do uší...naše děti jsou na to háklivé....a zvlášť když letíme letadlem, tak pak hudrají, že je bolí uši....
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    2733: ano, Kulíšek a Smecta, jak jsem jen mohla zapomenout. Už čtyři a půl roku je všude tahám s sebou...
    2733
    2733 --- ---
    REONA: Zde muj ctrl+v seznam.. Onehda nas zachranil Kulisek, ten rozhodne doporucuju nezapomenout!;)) Uzijte si dovolenou a pak podej report, my planujem Recko dat v zari.

    Paralen cipky, Nurofen sirup (stridat a 3hod), Nasivin, Morska voda, Ophthalmoseptonex, Espumisan, Carbosorb, Kulisek, Hylak/Enterol, Smecta, na kasel Prospan, Fenistil kapky

    Teplomer, dezinfekce na ruce, odsavacka ne na vysavac, naplasti, mimi repelent, opalovaci krem, moskytiera, ksiltovka

    A jak psala BEBERA, dal dle zvyku, my jeste tahame: Rychlovarka+termoska, koj. voda, cyklozamek na kocar
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    REONA: http://www.emimino.cz/diskuse/seznam-veci-pro-rocni-dite-k-mori-148872/

    Pro nás je zásadní - lékárnička pro akutní případy (teploměr, dva léky na srážení teploty, kapky do nosu, kapky do očí, náplast, obvaz, desinfekce a nůžky, fenistil kapky), opalovací krém. Pak věci, které jsou důležité pro tvoji malou (u nás bylo třeba UM, termoska na UM v noci, konkrétní lahvička a zásoby konkrétních dudlíků.) No a pak jsou věci, které když zapomeneš, nic se nestane, všude dokoupíš - plavky, čepičku, boty na pláž, nějaké hračky do vody atd..
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RYBKA: tak jistě, jsou taky věci, co jsou tady na recept a v zahraničí volně a vice versa. ale já zahraniční lékovou legislativu neznám a nehodlám si dopředu zjišťovat, jestli synovy kromoglykátové kapky a spreje náhodou v Dánsku nejsou volně prodejné - to je radši strčím do kabelky, aby se doma určitě nezapomněly ;)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BALAENA: Někdy i dokoupíš, kamarádi v Německu kupovali antibiotika v pohodě bez receptu :-) Ale samozřejmě je lepší mít to s sebou a nemuset se stresovat :-)
    REONA
    REONA --- ---
    BALAENA: Tak kromě vigantolu asi na předpis nic nemáme...ale na netu určitě nějaké seznamy budou :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    REONA: hlavně nezapomeň doklady a léky na předpis, všechno ostatní je nějak řešitelné (pravda, leze to do peněz, ale léky na předpis se řeší ještě hůř, ty nedokoupíš)
    REONA
    REONA --- ---
    Letíme za týden s malou do Řecka, tak pomalu přemýšlím, co všechno budu muset pobrat. Prosím nemáte některá seznam z dřívějška, který by se sem dal jen zkopírovat? :) Nechci, aby za mě někdo vymýšlel co nezapomenout apod., ale pokud by to bylo jen ctrl c + ctrl v, budu velmi vděčná.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    zajímají-li vás technické památky (úzkokolejky, doly atd.), zde najdete obsáhlý soupis, kam se vydat. bude bavit nejen děti :)
    Odkazy - Platforma Industriální stopy
    http://www.industrialnistopy.cz/cz/odkazy/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam