• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    IBERIA: Nakonec právě definitivně vyhrálo Zell am See. Ubytování už máme. Byla bych moc vděčná, pokud bys mi mohla přeposlat informace o možných činnostech v okolí, jak jsi zmiňovala. Nemám moc času, musím nás sbalit, mám ještě spoustu zařizování se 2 dětmi a muž dorazí až zítra v osm ráno a hned pojedeme... Díky...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: do pěti hodin dojezd jsem nezaznamenala, to všechno padá, asi.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BEBERA: nedávno jsem něco podobného poptávala u kamarádů a mám toto (kopíruju, u některých destinací mám i tipy na ubytování, tak když bude třeba, poptám...):

    Zell am See- je tam krásně v kteroukoliv roční dobu, Salzburk blízko , pro děti na kopci stezka nějakého dracka- zábavné i pro dvouleté, myslím, na kopec lanovka, výlety po jezeře , na Kaprun za sněhem , termální lázně v Bad Hofgasteinu (cely den v bazénu je pro děti většinou jeste krátký ... ) Informaci na 14 ti denní aktivní dovolenou mam mnoho.

    Slovensko Kvačany - poblíž Lipt. Mikuláše - nástup do dolin kousek pěšky i autem, Lipt. Mara - teď už asi naprd, protože není na koupání, ale termální aquapark Bešeňová je odtut kousek...

    Schladming, hotel Jufa, vhodný pro dětičky, k ubytování karta na lanovky, muzea i bazén. Mozné krátké výlety i pro male deti

    Hotel Hubertus - Mallnitz Kärnten Österreich
    http://www.hotel-hubertus.org

    Rakousko Ramsau a Bad Hofgastein, cokoli u Ossiacher See

    http://slovinskem.cz/bled
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: Já ty výlety po městech zavrhla hlavně z toho důvodu, že památky děti zajímat nebudou, po městě vydrží chvilku a nakonec skončíme stejně v nějaké herně nebo dětském parku a budeme koukat, jak si hrajou, což můžeme dělat i doma.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: :-)))
    no, popravdě, my si taky kočár ve finále do Paříže půjčovali.....a jak se hodil ! :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: Muž je z Českého ráje a žijeme v Liberci :)

    A kočár už nemáme.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: my jsme s dětma už v tomhle věku lítali na "městské" víkendy.....mladší měla kočár a starší si v té době ještě sem tam ráda stoupla na stupátku a ve finále to pro všechny bylo pohodlnější než pár let poté, kdy už jsme kočár netáhli, ale děti celý den šlapat nevydržely/nebavilo je to.

    Ale jinak pokud jde o Čechy (nevím, odkud jsi), tak já osobně mám ráda Český Ráj s přesahem do Liberce. V Liberci je x aktivit, které se dají s dětma dělat v pěkném i hnusném počasí, blízko je to na hory....no a Český ráj, to je prostě paráda....akorát nevím, jak je to třeba s otevírací dobou ve skalách na podzim....
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Máme před sebou 5 dní volna a nemůžeme se domluvit, kam jet (2 dospělí, 2 děti - 3 a 5). Kdyby bylo na mě, jela bych do Alp (muž zamítl z důvodu počasí), nebo letecky do nějakého evropského města jako zamlada (ale to jsem si rozumně zamítla sama kvůli dětem), takže uvažujeme o výletu v dojezdové vzdálenosti autem (tak do 5 hodin). Kritéria jsou:
    - krásná příroda (alespoň kopcovatá krajina, žádná rovina)
    - možnost aktivity zajímavé pro děti i dospělé v případě opravdu špatného počasí

    Napadají mě v této souvislosti jen nějaké termály, ale nikdy jsme v ničem takovém nebyli, ani známí, takže netušíme, které za to stojí a které ne. Pokud byste měli nějaký tip ohledně termálních lázní v krásné přírodě, popř. i nějaký jiný nápad, budu strašně ráda.
    Děkuju
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    MEDVED007: Před lety jsem byla lyžovat v Itálii ve středisku v Santa Caterina. Bylo to moje jediné lyžování v Alpách, takže nemůžu srovnávat, ale sjezdovky mi (až na úplně poslední sjezd do údolí) přišly vcelku mírné a dětí tam bylo dost. A taky spousta Čechů, Slováků a Poláků... Kamarádi (vysokoškoláci) tam jezdili několik let po sobě, než se jim to omrzelo.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KATIA: dekuji, to jsem chtela slyset.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: mně tam vyhovovalo klima, líbil se mi ostrov se sopecnou špičkou...ale pokud ocekavas hlavně pohodove cachtani se s děckem v moři, tak to není dobrá destinac e
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    my chceme vyrazit v cervnu, ja s tim nemam moc zkusenosti. pokud je to opravdu takovy rozdil, tak na to kasleme.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Na Kanarech jsem nebyla, ale mam zkusenost z Portugalska a opravdu to more, resp. ocean, studene bylo. Koupat se moc nedalo.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: oceán je vždycky studený.....nebo studený, rozhodně studenější než moře
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: nevím, jestli tam jsou lepší místa, ale obecně oceán bývá studenejsi, hlubší a jsou větší vlny...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KATIA: takze opravdu je tovtak studene? Hmmm....prehodnocuji situaci.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: byla jsem jen na tenerife, ale přišlo by mi to s děckem fajn (zoo, lanovka...), akorát more je oceán, takže to chce dobrý bazén u hotelu...
    GREVE
    GREVE --- ---
    Máte někdo tip na to, kam zajet s dětmi kolem Vánoc na hory (aby tam byl sníh), ale aby se tam nemuselo lyžovat? Preferujeme procházky, výlety, sáňkování.
    Spíš apartmánový styl ubytování, aby mohly děti v klidu spát. Díky
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    Je tady nekdo, kdo ma procestovane Kanary? potrebovala bych tip na pristi rok na nejvhodnejsi ostrov pro odpocinek s ditetem.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Kdo jste byl s detmi ve Znojemskem podzemi, je to podle vas vhodne pro petilete dite? Pani pokladni vydesila muze natolik, ze tam odmita jit...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Díky, ženy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IBERIA: mají tam dětské brouzdaliště, ale není nějak velikánské.....nicméně normální bazény jsou cca 130 cm, takže stačí až větší děti, ale rodiče určitě, tak když prckové mají nějaké pomůcky ala pásek, tak to taky dají....a já mám teda hrozně ráda jejich venkovní slaný, ve kterém hraje pod hladinou hudba :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam