• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: my to občas dělali, ale když byly děti menší, tak mě právě odrazovala ta logistika....my se i tak obvykle v půli dovolené stěhujeme, protože trávit někde víc než týden nechceme a do toho ještě další dvě místa cestou a je to už cirkus....ale teď když jsou větší, balí si samostatně a máme s sebou "normální" věci a ne miliony miminkovských "nezbytnosti", tak je to zase o něčem jiném
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MEDVED007: Taky to tak děláme. Vybíráme si zajímavá místa nebo i místa, kam se chceme podívat o nějakém kratším volnu. A je to super! A to vlastně, i když se většinou cestou k moři zastavujeme v horách, kam je třeba se sbalit úplně jinak.
    Někdy máme mezizastávku jen cestou tam a cestu nazpět dáme v kuse. A někdy se zdržíme i cestou nazpět.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MIDORI: plno lidí, které znám, si cestu půlí....zastaví se na den v rakousku nebo slovinsku a pak zase jedou dál....což je taky řešení, máš-li dost času, protože pak ta cesta požere dost času
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MIDORI: Cesta byla dlouhá, to jo... My to pojali tak, že i cesta byla cíl, a tak to šlo zvládnout (a děti naštěstí spolupracovaly). Ale chápu, že to není pro každého.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    RYBKA: ale ta cesta .. loni jsme jeli autem do Italie, 12 hodin, zvladli jsme to, ale zopakovat si to uz nechceme ..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    V té Černé Hoře se dá i po městech a památkách, když to není na koupání. A je tam nádherná příroda. Navíc je to poměrně malé, dá se stihnout v jeden den cestování i moře (pokud má teda člověk auto).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: Tak, fakt je ten, že za hnusnýho počasí toho v Bulharsku u moře moc nenaděláš... Na počasí jsme měli asi štěstí, jen ty vlny...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: koukala jsem se na prumerny teploty a vzduch 24, voda 17-18 plus vetsi oblacnost.. My jsme s muzem dost paranoidni co se tyka pocasi. Par nevydarenych dovolenych uz jsme zazili a dalsi bysme asi uz nerozdejchali..
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: Jednou v červnu - v polovině. Jednou v červenci. A v červnu tam ještě nebyla hlavní sezóna, takže všechno bylo i výrazně levnější, což bylo taky příjemný.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: a byli jste v cervnu? Konkretne zacatek cervna?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: V Bulharsku jsem s dětmi byla 2x. Moře bylo pokaždé teplé dost. Fajn je i to, že tam je písek, který není příliš jemný, pro děti ideál. Jen jsme pokaždé měli problém s větrem a vlnami. Poprvé dokonce dost, takže děti do vody moc nechtěly, jakmile je první vlna smetla. Bylo by je bývalo bavilo houpat se na vlnách v kruhu, jenže nafukovací věci jsou při červené vlajce z Bulharsku ve vodě zakázané :-(
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MIDORI: Nemám zkušenost přímo s Bulharskem, ale loni jsme byli začátkem června v Černé Hoře a o týden později v Chorvatsku (na severnějším konci), v ČH moře teplé, počasí super slunečné, až skoro moc, v Chorvatsku moře o poznání studenější, počasí horší, déšť, vítr, občas teploty k 10 stupňům, koupali jsme se z toho týdne jen asi 3 dny. Příště bych jela co nejjižněji by to šlo :-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    HUJERKA: diky, vypada dobre
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    MIDORI: My jsme byli ještě bez dětí tady: http://pension-bohemia.at/ Kousek jsou lázně, kde jsme byli, když byla strašná chumelenice.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Tak jeste jeden dotaz, tentokrat na ubytko nekde v Alpach, nejlepe v Rakousku.. idelane s moznosti koupani nebo nejake jine zabavy, kdyby bylo hnusne ..

    A jeste k tomu mori. Chteli bysme jet zacatkem cervna nejspis do Bulharska. Byl jste nekdo? Neni more jeste moc studene? A co pocasi? Jsme s muzem uz lehce paranoidni, protoze mame na dovolenych na pocasi dost smulu ..
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MEDVED007: no to bydleni uz je jista vec. Ale ne spolecne v jedny domacnosti, jen v ramci jednoho domu. No jeste to proberu s muzem. A taky s mamou, jestli by s nama vubec chtela jet :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MIDORI: mám v okolí několik kamarádek, které si berou maminka s sebou k moři a vesměs si to všichni pochvalují....já osobně bych to nedala, ale vím, že jsem v tomhle specifická.....pokud společně chcete bydlet, tak mi to přijde jako dobrá zkouška....těch pár dní se dá kousnout ledacos a byla-li by to katastrofa, tak aspoň víš, že bydlení nee :-)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    MIDORI: My jsme mojí mámu taky vzali k moři, jako dárek k 70tinám, a vezmeme ji zase, manžel souhlasí :-) Sice jsme si vyrazili na chvíli jen jeden večer, ale uspávala třeba malou v kočárku a my zatím plavali. Jestli zvládnete společný bydlení, tak moře určitě taky. Já bych společný bydlení nezvládla :-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Manzel s tim souhlasi, protoze ho laka predstava, ze bysme meli volny vecery a ze by celkove mel volneji .. ja se trochu bojim, abysme to zvladli v klidu bez zbytecnych emoci, teda hlavne ja, obcas z mamky rostu, ale tak nejak v norme, asi jako kazdej.. Na druhou stranu, planujeme spolecne bydlet, takze by ta dovolena byla tak trochu generalka
    REONA
    REONA --- ---
    MIDORI: Také jsem byla jen s mamkou a dcerou, také jsme za malou pořád lítaly, ale ono to v jejích 14 měsících bylo dost potřeba a byla jsem naopak ráda, že to nemusím být pořád já a můžu si aspoň někdy to kafe dopít :)
    Souhlasím s holkama, je to hlavně o vztahu s mámou, my spolu jezdily k moři i před narozením malé a snad se časem chystáme, až to půjde i s druhým.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MIDORI: Já byla s mojí mamkou u moře minulé léto (tedy já a dcera a mamka, dceři byly tehdy necelé 4r). Bylo to imho dobrý, já to chtěla hlavně kvůli mamce, v životě u moře nebyla. A jo, po večerech jsme se nějak prostřídaly u dcery, každá si zašla na procházku, nebo do města nasávat noční atmosféru, do kavárny apod., bylo to fajn. Záleží asi jak se snesete mezi sebou (vztahy tchýně - tvůj muž atd.), jaké bude ubytování (my byly ve stanu), aby to nebyla moc ponorka (možná radši penzion, ale záleží na vztazích). Asi hlavně ty vztahy, jestli vám to s mužem oběma fakt připadá jako dobrej nápad, určitě proč ne... Já osobně bych třeba na dovolenou s tchýní nechtěla :-) Ale to jsou ty vztahy, jak říkám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam