• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: my, byli my!! hrůza :))
    PETATA
    PETATA --- ---
    KATIA: diky moc, prozkoumame to
    KATIA
    KATIA --- ---
    takže koho by zajímalo to caorle: byli jsme přes cestovku caorle tours (apartmán, doprava vlastní), bydleli jsme v apartmánech dei fiori (pěkné, nové, okolo bazénu, cca 15 minut na pláž/do historického centra). táta předtím byli v apartmánech corallo a to bylo hned u pláže, na ténhle straně je to ale hlubší, víc vlny, na té, kde jsme byli mi, je moře dlouho pozvolné, pro menší děti ideál.
    cena za ten náš apartmán v low-season byla 8.100 týden (2013), bylo to ve stylu vybaveného 2kk.
    KATIA
    KATIA --- ---
    PETATA:
    IBERIA: já teď na mobilu nezjistim přesně jména, ale možná jsem tu o tom už někdy psala (kdyžtak pak doplním až budu u pc). Mně Caorle mile překvapilo, v září už teda občas sprchlo a bylo chladněji, sezóna je tam nějak do 7.9., potom se i omezují nějaké služby/lodě...ale supr lokalita na výlety, byli jsme v benátkách, pak tam je krásná přírodní pláž (půl hodiny autem cca), hrozně moc menších městeček s ruznejma pamatkama, pak jsme byli v grado, hezké letovisko kousek odtamtud a my jsme si teda dali i den ve slovinskem koperu, máme tam známé. Jinak je to tam placka (hory na obzoru), takže by to bylo fajn na kolo, ale to sme měli moc malé dítě....
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IBERIA: Byli jsme vloni a v roce 2013. Auto jsme nepotřebovali, nebylo v podstatě kam jet :-) Navíc jsem byla sice se skupinou kamarádů a známých, ale sama se třemi malými dětmi, takže jsem žádné ambice na výlety neměla. Šlo mi o to, aby si kluci užili moře, což je tam ideální - písek, do vody to jde pozvolna, je tam levno a infrastruktura dostačující, služby taky přiměřené.
    S mužem a rodinou pak jezdíme ještě do Chorvatska, Slovinska nebo Itálie, to jezdíme autem, výletujeme atd. Pro mě je ten výlet hodnotnější, protože moře jako hlavní program sama zas tak moc nemusím, ale s prťaty je i to kompromis.
    A kluci nevděční navíc letos žadoní, ať letíme zase do Bulharska, protože tam je to nejlepší :-) Muže tam ale nedostanu a samostatnou dovolenou s nimi letos neplánuju, takže mají smůlu.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MIDORI: Autem.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    RYBKA: jeli jste tam autem nebo letadlem?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    IBERIA: Na kombinaci moře+památky a zajímavosti byla fajn Černá Hora, je to tam malinkaté, takže zvládneš obojí během jednoho dne, akorát už v červnu tam bylo takové horko, že jsme spoustu památek vynechali, abychom neměli vařené děti.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: 40 ve stínu tam není, ale teplo bylo, byli jsme v červenci. A kemp byla spíš chatová osada, 100 metrů od moře. Moře teplé, pláže písčité. Ale na dobré ubytování už bude pozdě, mi to sháněli na podzim předtím.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ANNAWA: a v létě je tam fakt teplo, moře teplé?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: Balt je ale super! Domeček v kempu, ale fakt domeček pohodlnej včetně myčky a grilu a krbu pro sedm na Rujane za 30k/tyden. Jela bych hned zase.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KATIA: krom koupání v moři (nemusíme bydlet u pláže) rádi cestujeme po okolí, takže památky a zajímavosti okolo podmínkou...


    LORAIN: to jsem si myslela, ale v mých vzpomínkách z roku 2005 to nebylo nic moc. Zejména moře a pláže špinavé. Kdy jste tam byli?
    Je v Bulharsku také běžný model půjčování aut jako v Řecku?
    PETATA
    PETATA --- ---
    KATIA: muzu te poprosit na tip do toho Caorle? Tam bychom v zari radi vyrazili

    klidne i pokud mate nekdo jiny... pripadne Toskansko
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    my už léta jezdíme na dovolenou tak, že si pro naší rodinu pronajímáme domy/byty a nikdy s tím nebyl problém....airbnb, homeaway, housetrip....všechno osvědčené weby, kde nikdy nebyl s ničím problém....akorát mi teda přijde, že kdo hledá ubytování teď , tak už je docela pozdě.....ty nejvýhodnější v poměru cena/výkon už jsou dávno pryč :-(

    a jinak pokud jde o destinaci, tak mě osobně připadá, že ať jedeme, kam jedeme, tak je cena plus mínus fixní...ale je možné, že v levnější destinaci zvolíme dražší ubytování....
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IBERIA: Poměr cena výkon mi vycházelo nejlíp Bulharsko. Dokonce letecky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    IBERIA: sever itálie vychází dobře a není to tak daleko. Ale záleží, co máte za očekávání...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Díky za tuhle diskuzi. Co je tedy asi nejvýhodnější dovolenkovou destinací poměr cena/výkon?
    Jsme čtyřčlenná rodina, zatím jsem vždycky sehnala do 40 tisíc mimo sezonu Krétu s All inclusive, včetně zapůjčení auta, ale minulý rok už to začal být problém kvůli věku dětí (obě nad dva roky). Dost penzionů nemá dvě přistýlky nebo rodinné apartmány, plus samozřejmě navýšení ceny o další letenku. Takže jsem letos myslela, že zkusíme pořešit pronájmem ubytování předem a cestou autem na místo. Budu ráda za nějaké nasměrování (Chorvatsko, Slovinsko, slyšela jsem taky do Livorna a pak nalodit s autem na Sardinii, cokoliv... tedy Balt ne:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VENIKA: měli jsme v Chorvatsku apartmán pro naši tehdy sedmiclennou rodinu, tři pokoje plus kuchyň s jídelnou. A stalo to do 30 tisíc za 14 dni bez dopravy, spíš 27.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIDORI: celková cena je vyšší, ale přepočet na týden je pak levnější. píšu hrozně, pardon...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    KATIA: tak ted uz tomu vubec nerozumim, na dyl a levneji? :-) ale je to fuk, hlavne at si to uzijete
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIDORI: tak chyba na mé straně,my jedeme na dyl, takže to vychází takhle levněji. Na co jsme koukali původně na ten týden by vyšlo kolem těch 30k pro tři...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    KATIA: 20k za tri na Korfu? My jedeme na rhodos, dite uz taky plati, ale se vsim vsudy 30k.. kde to hledas? projela jsem snad celou invii a tohle bylo jeste to levnejsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam