• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: Ty koleje za pláží jsou v Itálii velmi časté, bohužel. Na druhé straně u Jadranu je to taky běžné :-( Nutno ale přiznat, že většina těch vlaků, není téměř slyšet.
    HANELA
    HANELA --- ---
    TRISSIE: jenže to máš stejně jedno, jednou to chtít můžou a pak zase ne...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: řešila kolegyně před cestou s vnučkou do Bulharska a výsledkem bylo, že nikdo vlastně neví (dostávala různé odpovědi od různých institucí - ptala se na pasové kontrole na letišti, na ministerstvu zahraničí, na konzulátu, a každý řekl něco jiného) - takže si dvojjazyčnou plnou moc (čeština + angličtina), ověřenou u notáře, radši vystavit nechala. Za týden budu vědět, jestli ji po ní někdo chtěl.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: Ve Finale zrovna písek je, vzpomínám na něj jako na skvělou dovolenou a letos se tam chceme stavit cestou do Francie, ale ta městská pláž se mi nelíbila, hned za ní jezdí vlak, za kolejemi je rušná silnice (hlavní tah) a za ní domy. Víc se mi líbí chorvatské pobřeží u Biogradu, kde je člověk od civilizace oddělen pruhem borovicového háje a má aspoň pocit, že je v přírodě...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PANDAMON: My byli loni s dětma v Černé Hoře a byli jsme nadšení, můžem doporučit kemp Safari http://www.safaribeach.me/en/kamping/ Daly se tam pronajmout mobilehousy. Krásná, čistá písečná pláž, tak 100 metrů od břehu pořád do pasu (dál jsme asi nikdy nedošli), pro děti ideál, ale stačí se autem kousek přesunout a můžeš mít i kamínkovou pláž a větší sešup. Delší cesty jsme se báli, ale děti to zvládaly líp, než jsme čekali. A dá se to taky naplánovat s přespáním někde.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PANDAMON: Nám se moc líbilo v Ligurii. Pobřeží tam bylo skalnaté - podobné tomu Chorvatskému. Voda čistá a vůbec fajn.
    Jen já teda pro ty malé děti preferuju rozhodně písek. Zabaví je a ještě je bezpečnější. Nicméně letos tam jedeme opět - do Finale Ligure.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PANDAMON: Aha, dík. Přespávali jste v kempech?
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    BEBERA: me vadej takovy veci jakoze nemuzes nikam, nikde zadarmo nezastavis, porad te nekdo prudi....okoli S.Tropez, jinak samozrejme bude tam jiste jina lokalita, kde to bude v klidu. No a pak na njeden zatah je to dost daleko.
    KATIA
    KATIA --- ---
    Prosím, neřešil jste někdo v poslední době situaci, kdy dítě jede do zahraničí s prarodiči (řecko), jestli je potřeba plnou moc?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PANDAMON: Proč nechceš do jižní Francie? Letos se tam chystáme, tak by mě zajímalo, co je tam špatně. Dík...
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    Ahoj, mame 2 deti (3 a 5) a cekame treti, to by melo byt hotovy za mesic a v zari chceme k mori, ale nejak mi dochazi inspirace, nerad jezdim na mista dvakrat, jezdime autem a na miste vzdycky prozkoumavame co se da. Jako vychazi mi nejbliz stale chorvatsko, malo platny, je to tam pekny. Tam uz mame za sebou par ostrovu ( Pag, Rab), pevninu moc nemusim. Byli jsme v jizni francii, tam uz fakt nechci, v italii na Elbe, ta byla supr. Nemate tip na nejaky trochu divocejsi misto, kde se da ale nejak ubytovat (chatka, mobilhome, atp)?
    FEMMEFATAL
    FEMMEFATAL --- ---
    MIDORI: je to kousek od Jindřichova Hradce, do centra jsme jezdili na kole, takže z vlakového nádraží byste museli kousek tágem, ale myslím, že za rozumnou cenu či zjistit místní socku. Baby frinedy je to dost, spousta vyžití pro děti. Majitelka moc fajn.

    PENZION KERAMIKA | www.penzionkeramika.cz
    http://www.penzionkeramika.cz/
    MONI
    MONI --- ---
    MIDORI: přes bezpečnostní kontrolu projdeš s prázdnou lahví a pak na záchodě si v klidu můžeš natočit vodu :-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: supr, diky :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: jídlo v pohodě. Sušenky a namazanej rohlík určitě! Dovedu si představit, že by mohli dělat problémy třeba s kaší nebo s ovocným pyré, jinak bych ale rozhodně problémy nečekala!
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: diky. A co jidlo? Nejaky susenky, sladkosti pripadne namazanej rohlik by prosel? Letime v 18:30, coz je zhruba cas, kdy bezne vecerime, tak bych pro malou rada neco mela. V letadle nic nedostaneme.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: Lahev pro dítě ti většinou nechají. Někdy je potřeba se z ní při kontrole napít pro důkaz, že jde o pití. Můžeš mít i svoje pití. Ovšem jen takové, které zakoupíš na letišti po projití bezpečnostní kontrolou. S dětským pitím ale problémy moc nedělají, kluci měli každý svoji lahev, k tomu jsem měla asi litrovou termostku s horkou vodou na mlíko a k tomu mlíkové lahvičky se studenou vodou připravenou na ředění nutrilonu. A pohoda. Na druhou stranu jsem ale viděla, jak někomu říkají - máte jen jedno dítě, tak smíte mít taky jen jedno dětské pití.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Jak je to v letadle s pitim? Muzu mit sebou na palube 300 ml lahev pro dite?
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    Ja taky pridam kratkou recenzi:
    Norimberk
    - Playmobil-Funpark v Zirndorfu pobliz Norimberku: byli jsme se znamymi a mela jsem teda predem trochu obavu, nejsme velci priznivci zabavnich parku, kolotoce apod. ze srdce nesnasim. Park me docela mile prekvapil, je bez elektricky pohanenych radovanek, v podstate jako jedno velke hriste se spoustou prolizacek, skluzavek, vodnich her atd. Ackoli jsme tam byli o vikendu, kdy zacinaji v Bavorsku skolni prazdniny, pocet lidi se dal v pohode vydrzet, na oblibene atrakce (jizda na voru, slapadlech, hledani pokladu ve vodnich muslich) jsme museli tak 5-10 minut cekat. Urcite lepsi jit za pekneho pocasi, aby si deti mohly uzit ty vodni atrakce. Vetsina veci je venku, uvnitr jedna mistnost s lanovyma prolizackama a stanice s playmobilovyma hrackama. Krome jidla je uvnitr uz vsechno zdarma, zadne skryte lapace na penize. Vstup je tedy 11 € na osobu (i deti), takze je lepsi si vyhradit cely den nebo velkou cast. Akorat pri odchodu se prochazi obchodem a tam je samozrejme tezsi deti od vystavenych lakadel odtrhnout.

    - Detske muzeum v Norimberku (http://www.kindermuseum-nuernberg.de/) - interaktivni muzeum se tremi castmi - zivot ve starych dobach (deti mohou pect/varit), priroda s par zviratkama, na ktere si ale deti mohou sahnout ci je krmit (chameleoni, mysky, hmyz), zkoumani ruznych veci mikroskopem, ve sklepe je pak vystava o pozarnicich a ohni (pokusy s ohnem). Uzasny personal, ktery se detem velmi venuje, vsechno klidne a trpelive ukazuje a vysletluje. Nasi kluci (4 a 6 let) tam vydrzeli tri hodiny a skutecne je to zajimalo. Otevrene jen o vikendech a prazdninach, celkem vysoke vstupne (22 € pro dva dospele a jedno dite).

    - Muzeum Deutsche Bahn v Norimberku - to me trochu zklamalo, sice spousta krasnych uzasne zrenovovanych vlaku, ale i hodne lidi, strasne vydychany vzduch atd. Ale mozna jsme uz byli i unaveni. Deti jsme musely docela celou dobu okrikovat, chtely lezt do vlaku, coz se (podle vseho) nesmi. Detska zelenice v hornim patre a druha v outdoorove expozici.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Poradili byste mi prosim nejaky baby friendly penzion, kam bychon mohli jet s mamkou a triletou dcerkou? Aby se tam dalo neco podnikat, aniz bysme museli mit k dispozici auto. Nejlepe nekde, kam by se dalo dojet z Prahy vlakem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam