• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Pokud byste někdo cestoval v okolí Písku, pro nejmenší vřele doporučuju expozici Pilařiště tamější galerie. http://www.galeriehrou.cz/cs/pilariste
    Byli jsme tam s roční a tříletým a všichni jsme si to užili nad očekávání. Pozor, je potřeba rezervace předem. Pro deštivě dny ideální.
    Ještř je tam expozice Tiskařiště, vypadá taky lákavě, ale to až budou děti větší...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    a jo, vzpomínám si, eden, díky. Nevydoluješ z paměti ještě něco? Co Pernštejn, byli jste?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IBERIA: byli jsme v létě v takovém "ne"skanzenu v tohle regionu....psala jsem tady o tom, vyfiltruj si to....
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Díky všem za inspiraci! :-)
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    RYBKA: ranc viz Katia je Sidlovak. Jinak jeste letecke muzeum ve Zruci u Plzne. Mensi farma se zviraty v Roudne. V Plzni Muzeum hracek a strasidel. Pak bazen na Slovanech.
    KATIA
    KATIA --- ---
    RYBKA: urcite sleduj i muzeum, depo2015, obcas maji skvele výstavy/akce pro deti. muzeum loutek v centru, nebyli jsme, jenom vim, že je. pri hezkem pocasi se da rozhledna chlum nebo bolevecke rybniky. nebo takove male mestske vylety - jezirko kosutka, ranc sipovak (snad to nekomolim).
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    PETATA: techmaniu odporučam. 5 ročný tam bol z prímestského tábora a od leta rozpráva o tom, kedy pojdeme do plzne ....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RYBKA: naše rodina by se vydala do http://www.mkkp.cz/index.html
    ale není to tematicky pro každého
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Kam s dětma (cca 3-7 let) v Plzni a blízkém okolí? Máme v plánu zatím jen zoo, na 3 dny mi to přijde málo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: to zní jako svého druhu raj na zemi, diky!
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Zdar nad Sazavou - prosim o tipy, kam s detmi v miste a okoli (jsme mobilni). Muzeum je vyhlasene, ale je to i pro prvnacku? Pak me napada Santini a Pernstejn (trochu z ruky uz a snad bude jeste otevreno). Zajimaji me i treba dobre kavarny/restaurace a priroda (nejake pekne stezky pro pesi turistiku).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: tak dopravní muzeum v Drážďanech se stalo instantním hitem, byli jsme tam včera a dnes ráno první věc, co vypadla ze syna, bylo "a kdy zase pojedeme do toho muzea?"
    expozici s dětmi prošel manžel, ale prý tam bylo docela dost interaktivních věcí (já zahlídla akorát jakési video o vývoji techniky, které se spouštělo točením velkého dřevěného kola - strašná blbost, ale holky se u toho zasekly asi na pět minut, protože video běželo dopředu, dozadu, pomalu, rychle, podle toho, jak rychle a kterým směrem člověk točil tím kolem) - ovšem nahoře je obrovská herna s dopravním hřištěm, kde jsou "koleje", silnice, funkční semafory, různé dopravní značky a hlavně spousta různých odrážedel (auta, vlaky, autobusy), a odtud jsme děti nemohli dostat skoro dvě hodiny!

    Rozhodně doporučuju, my tam pravděpodobně po novém roce vyrazíme znova.
    Willkommen im Verkehrsmuseum Dresden! | Verkehrsmuseum Dresden
    http://www.verkehrsmuseum-dresden.de/de/home.html
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    byl jste někdo s dětmi v dopravním muzeu v Drážďanech?

    chtěla bych jet na textilní trhy, co budou teď na Altmarketu - dopravní muzeum je odtud prakticky na dohled, tak mě napadlo, že bych tam odložila tatínka s dětmi (kluk 5, 2xholky 3,5 roku) a vyrazila na nákupy...
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZABITULKA: taky by mě zajímalo - preferujeme slovensko a dostupnost vlakem, pokud něco takového je? zkusím se poptat o víkendu rodiny ze slovenska ;-))
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Máte prosím někdo tip na pěkné termalní lázně a ubytováni v blízkosti pro 4člennou rodinu? Máme děti 3 a 5 a chceme jet na konci října,tak ideálně vnitřní areál a nějaká zajímavost v blízkém okolí. Slovensko, Maďarsko
    EDERA
    EDERA --- ---
    Takže hlásím, že jsme absolvovali výlet do německého Legolandu. Hotel (Eurohotel Günzburg) jsem rezervovala na stránkách Legolandu z nabídky jejich partnerů. Na dvě noci se snídaní pro dva dospělé a dvě poměrně velké děti (9 a čerstvých 10) to vyšlo na 325 euro, včetně dvoudenního vstupného do Legolandu, což mi přišlo docela dobrý, když vezmeme v úvahu, že na kase je jednodenní vstupné pro dospělého 42 euro, pro dítě 3-11 let 37 euro (na druhý den se to dá prodloužit za 15 euro na člověka). Bruneta bohužel na poslední chvíli onemocněla, měnit termín nešel, takže nakonec jsme bohužel jeli jen s blondýnou (jo, už nikdy se nedám přesvědčit, že 25 euro za pojištění storna je zbytečný výdaj).
    Z Prahy jsme vyjížděli ve středu ve čtyři odpoledne, v hotelu jsme byli v půl deváté večer. Přespali jsme, nasnídali se a popojeli k Legolandu. Dokonale vyšla sázka na termín (všední den mimo prázdniny) - na atrakcích se vůbec nečekalo, co nás bavilo, jsme jezdili dokola bez vystupování.:-) A úžasně se vyvedlo počasí (slunečno, 20°C). Poměrně dobře znám dánský Legoland (jezdívali jsme do Dánska každé léto, byla jsem tam fakt asi patnáckrát). Ten německý je o dost menší, ale příjemně překvapil, že má stejnou pohodovou atomsféru. Druhý den už jsme dávali jen tak na pohodu, opakovali oblíbené atrakce, bylo tam o něco víc lidí (přidat pátek k víkendu se tak jako nabízí), ale pořád ještě téměř prázdno. Odjížděli jsme v brzkém odpoledni, doma jsme byli kolem sedmé.
    Blondýna, pro kterou to byl narozeninový dárek, byla nadšená, a my dospělí se taky bavili (laserová střílečka je fakt skvěle competitive:-). Prohlásila bych to za úspěch.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    Chci se podělit o špatnou zkušenost se společností Parkia u pražského letiště - po nočním příletu s dvěma malými dětmi jsme na jejich auto čekali přes půl hodiny a ačkoliv manžel do telefonu samozřejmě zmínil, že potřebujeme dvě autosedačky, auto přijelo bez nich. Nejdřív řidič říkal, že na ně zapomněl, pak že mu o nich nikdo neřekl. Vezl i jiné lidi, tak nás tam chtěl evidentně nacpat všechny, aby nemusel ještě jednou, a to bychom se s autosedačkami nevešli.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Jsem nakonec zarezervovala něco přímo přes stránky Legolandu. Potom poreferuju, jaké to bylo.:-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: my jsme bydleli tady:

    Home
    http://www.pensionagnes.de
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam