• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANDREJKA: my? Dovedu si tu situaci predstavit. Sedacku kvuli autu, co nam pujcil svagr na miste, dite jinak do krosny, kdyz vis, ze kocarek nevyuzijes.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ANDREJKA: Taky jsme to resili, a odpoved jsme nasli u dane aerolinky, protoze kazda to miva trochu jinak - nekde je to zdarma, nekde se neco plati, atd., doporucuju tedy zavolat / napsat tam :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja myslim, ze andrejka se nepta, jestli smi vzit sedacku na palubu, ale jestli ji muze zdarma odbavit ? :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANDREJKA: A směly v nich cestovat jen děti do dvou let, které měly vlastní místo (tj. platily 75% ceny letenky dospělého, v případě ČSA).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANDREJKA: musí to být autosedačka certifikovaná pro leteckou dopravu, co vím, byly tam v minulosti i nějaké pro kategorii 9-18 kg nebo 9-25kg. Nebylo jich ale mnoho.
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    LORAIN: tak to bude asi jinym nacasovanim i velkovym nastavenim. Lesu se mi zdalo okolo celkem dost, takze my chodime vetsinou na prochazky a ty atrakce nejsou nutnou podminkou pobytu. Ale me a me rodine dalsi deti vazne nevadi, spis mam problemy obcas s dospelaky
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DISIMA: Viděla jsem asi hodinovou frontu na stezku v oblacích, další hodinovou na bobovou dráhu a další na mamutíkův park. A moje děti by na to fakt trpělivost neměly, to by raději v lese stavěly myškám domečky nebo házely kameny do potoka. Plus představa, že ještě bydlíme ve Vistě, kde bude z 300 ubytovaných ke dvěma stovkám dětí, mě žádným nadšením nenaplňovala :-) Přiznávám, že mám někdy problém tolerovat ty svoje. Ale zase na okolních chatách (Terezka, Slaměnka, Slon...), které ke komplexu patří, bych si to už představit dovedla.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: já to vidím tak, že se lidi dělí na dvě části....ty co jim děti (zejména cizí) nevadí a ty pak plní podobná zařízení a jsou happy, že jejich děti jsou happy a lidi, kteří se dětem v podstatě vyhýbají a v životě by do takového podniku nepáchli už jen proto, že je speciálně pro děti....a dle oblíbenosti podobných zařízení bych tipovala, že těch prvních je o dost víc ač já sama jsem velmi silně zakotvená v té druhé části :-)))
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    LORAIN: uznavam, ze jsme byli dvakrat a vzdy na podzim od soboty do stredy. To tam skoro nikdo nebyl
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DISIMA: Fakt vám to tam vyhovuje? Byla jsem tam v létě a přišlo mi to celkem jako mazec. Děsnejch lidí a hlavně dětí. A to mám sama tři :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    DISIMA: diky moc, tam jsem kdysi byla na horach a zrovna to staveli :)
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    IKARIE: my pokud chceme odpocinek jezdime sem http://www.hotel-dolnimorava.cz/ . Nic vic kidsfriedly jsem jeste nepotkala
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    chtela bych jet zacatkem kvetna s maminkou a v te dobe 9mesicnim nekam po CR na cca 3 noci. lokalita je nam celkem jedno, dojedem autem z prahy, zvazovala jsem treba jizni moravu - palavu treba. predstava:

    - babyfriendly
    - ubytovani spis apartman, ale neni uplne nutne, klidne i penzion nebo hotel
    - welness (masaze, sauna, vnitrni bazen)
    - hezke okoli - spis priroda nez mesto, na pesi vychazky
    - cenove mi to je vicemen jedno, ale petihvezdu nepotrebujem

    kdyby byly v te dobe pustene deti do resortu sv. kateriny, jedem mozna tam, ale tenhle termin je zrovna bez deti.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ANDREJKA: jo to bude ono: Další kusy dětského vybavení nad 2 bezplatné kusy si můžete nechat odbavit po zaplacení poplatku za kojenecké/dětské vybavení (maximální hmotnost 20 kg).

a v ceniku je 10E

    pokud jste letenky jeste nekoupili, tak to nezadavej
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ANDREJKA: a nezadali jste si to jako dalsi zavazadlo navic (ktere se nepocita mezi ty zdarma)?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    ANDREJKA: pokud si dobre pamatuji, Ryanair ma zdarma kocarek + autosedacku nebo podsedak nebo cestovni postylki
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nemáte někdo dětský batoh Deuter Climber případně Junior? Hledám recenze, dojmy. Potřebuju pro kluka 7 let batoh a jeden z nich pravděpodobně zakoupím.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    VENIKA: my jsme se z Říma teď vrátili. Byli jsme na 4 dny s dcerou (9m). Pronajali jsme si apartmán v Trastevere přes AirBnB a všude jsme chodili pěšky.

    Hodně turistů bylo na takových těch exponovaných místech - fontána di Trevi, španělské schody, Vatikán Colosseoum apod. My jsme v pohodě prošli centrum, šli jsme i do vatikánských muzeí s tím, že tam mají do sixtinské kaple bezbariérovou cestu, ale značení bylo nějaké zakryté, takže jsme skončili s přenášením kočárku po schodech a nakonec v kapli ve strašná tlačenici, ze který jsme hned utekli (takže muž si ani nevšiml toho slavnýho stropu :)). Naopak v Colosseu byla sice fronta a taky spousta lidí, ale nějak se to rozprostřelo a bylo to relativně v pohodě. mají tam výtah, takže se všude dalo v pohodě s kočárkem.

    Našli jsme 2 hřiště, kam jsme se vždycky jednou za den vypravili - jedno bylo v Trastevere u trhů se zeleninou a jedno za Castelo San Angelo. všude byla taková ta měkká gumová podlaha a bylo teplo, tak se dcera aspoň trochu prolezla a tak.

    Jídlo bylo v pohodě, všude je mraky restaurací. v centru je to trochu dražší, ale jakmile jsme zalezli do nějaký boční uličky, tak to na nás působilo přívětivěji. Nikde neměli problém s kočárkem i když byl stůl na stolu, občas někde i měli dětskou židličku. A Italové očividně milujou děti, takže pořád dělali na dceru nějaké opičky a pro všechno měli pochopení.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    PETATA:
    MIDORI:
    KATIA:
    ANNAWA:
    MEDVED007:
    dekuju vsem. Ony ty Benatky byly pred 15+ lety, tak jsem to evidentne uplne vytesnila :)
    Barcelona je taky muj favorit, tam se mi kdysi libilo moc. Rim me trochu odrazuje mnozstvim turistu, ale uz se tam taky musime vydat :)

    Viden a Berlin jsou mimo tu kategorii "vic teplo", ale vlastne proc ne.
    Kdybyste pro vyse zminene meli nejake vychytavky, ktere bezne nevygoogluju, tak se klidne rozepiste.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam