• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    HABRENKA: a budeš mit sebou kočár? Já jela regio zrovna tenhle týden a přijde mi to dětské kupe právě fajn, že dite se tam muže valet na koberci a nemusim ho pořád držet+si tam zajedu s kočárem, a muzu v nem uspat dite. Navíc je jen pro 6 osob a vy jste už 4, takže neotravujes případným brekotem moc lidi.
    Já teda druhé dite mám 8-mi lete, tak si v klidu zajdu i na záchod.
    YELI
    YELI --- ---
    HABRENKA: Hlavně bacha, ty místa v dětském kupé jsou strašně brzo obsazeny. Kupovali jsme s měsíčním předstihem lístky, celý vlak prázdný, jen dětské kupé vybookovane. Ale teda do Popradu no.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    HABRENKA: jak dlouhou a v jakou denní dobu? dětský kupé je fajn, co si tak pamatuju...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    vlakova porada... procetla jsem si nize, ale... jedu sama regiojetem se trema detma (1,3,5). kupe pro deti je sice sebevrazda, ale to nejmensi tam nemuzu nechat samotny... vymyslela jsem zatim akorat 1-2mista v kinderkupe a dve vedle proti sobe, aby sly spojit sedacky pro pripadneho vytuhlika... nejaky lepsi napad, jak takovou expedici prezit? znacka: "nejsem vubec cestovatel s detma"
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Stráž nad Nežárkou je ten zámek Emy Destinové.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    Ahoj, právě jsme se vrátili z krátké dovolené, pobyli jsme na Penzionu Kokořín a v Doksech na Hotelu Grand. Obě místa nabízí dětskou postýlku, dětské židličky, nočníky, stupátka, Grand má navíc opravdu obří dětskej koutek a venku supr pískoviště. Nevýhoda Grandu je, že je bez výtahu a kočárky se nezamykají, jen nechávají na recepci. Obě místa bych hodnotila jako baby friendly ( dcera 1 rok).
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    MEDVED007: Třeboň a Jindřichův Hradec trochu známe, ale jdu mrknout na tu Kamenici na Lipou, díky!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HUJERKA: tam toho je v okolí kupa, je to mezi Třeboní a Jindřichovým Hradcem, takže jedno, druhé nebo obojí, kousek je i zámek, kde žila Ema Destinová
    v Třeboni je super projet se lodí kolem Světa, zámek má několik prohlídkových tras , krásné zahrady a vůbec centrum, Swarzenberská hrobka, v Jindřichově Hradci je samozřejmě zámek (super jsou noční prohlídky), jsou tam i Krýzovy jesličky, v jednom miniobchoďáku tam mají takovou vtipnou fontánu, která každou hodinu dělá nějaké představení https://infocentrum.jh.cz/cs/tipy-na-zazitky/aqua-show-sv-florian.html
    dá se jet i úzkokolejkou http://jhmd.cz/, která jede do třeba i do Kamenice nad Lipou, kde je na zámku krásná výstava pro děti http://www.muzeumvsemismysly.cz/
    a ještě jsem toho určitě hodně zapomněla :-)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    MEDVED007: Ahoj, jedeme do Příbrazi na základě tvého tipu :-) Můžu se prosím zeptat, co jste podnikali za výlety?
    RYNA
    RYNA --- ---
    QUANTI: no jo, v restauraci Na tý louce zelený jsou ve výběhu i kozičky a prasátka, co se dají krmit! Naše pravidelná víkendová destinace.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PTACOPYSK: hmm, Chuchelský háj znám a jezdíme tam rádi, ale vždycky parkujeme v ulici Pod Akáty a to bychom v současném stavu myslím neušli, je to hrozně do kopce :)) na to mrknu, děkuju. A ještě mě to tedy přivedlo na myšlenku hřiště, hospody a muflonů v háji Kunratickém :)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    QUANTI: ja jsem byla minuly vikend s detmi v Chuchelskem haji, parking na konci ulice Granatova, a pak pred dve detska hriste do lesni zoo, ktera je zdarma, plus je tam obcerstveni a dalsi hriste
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: podebrady, fakt :-) vlacek je otevřený, na parnik se da taky sednout nahoru ;-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    takže, věc se má tak: dvě (snad ještě) zdravé děti 4,5 a 2,25, dva rodiče nemocní/v rekonvalescenci, víkend před námi a potřeba je zabavit. Praha a okolí (jsme na západním, ale hned u Okruhu, takže není nutná vyloženě Praha západ) - kde je něco, kam je možné je kontrolovaně vypustit, případně se občas posunout nějakým fakt nenáročným terénem, nechat je vyblbnout a sami odpočívat? Mají rádi zvířátka, hřiště, vláčky (ale tam zas nechceme šířit bacily) apod.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    RYNA: Super, tak přeju ať se výlet vydaří.
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: Ahoj, strašně moc děkuju za skvělé tipy! Zatím jsem se nestihla vzdělat, takže z těch uvedených míst znám jenom tančírnu, které je určitě v plánu. Jinak se ale ze tvého popisu zdá, že to bude to pravé místo pro nás. Dokonce už za měsíc budeme mít auto, takže nebudeme limitovní jenom dosahem mhd jako obvykle :)
    Díky taky za tip na místní diskuzi, o které jsem neměla tušení, díky ní jsem například objevila rychlebskou stezku na Místech paměti, ta vypadá taky skvěle!
    TRAMIN: to zní super, díky za tip!
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ACKO: neratov je moje srdeční záležitost, kdybych se v příštím životě ještě někdy vdávala, tak jedině tam:)
    MONI
    MONI --- ---
    EDERA: v Adršpachu jsme bydleli v hotelu Javor (http://www.hotel-adrspach.cz/), je blízko u vstupu do skal a také u vlakové zastávky, ze které se nechá dojet na Teplické skalní město.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ACKO: Koukám, že nám ta dovolená ani nebude stačit.:-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ACKO: neratov je úžasný....před lety jsem tam jako studentka jedno léto pomáhala, takže vím, co to bylo za zříceninu a když jsem to po letech viděla, tak mi úplně šly slzy do očí, ta skleněná střecha je prostě nádherná
    ACKO
    ACKO --- ---
    EDERA: Tak nevynechejte Častolovice. Celkem slušný bydlení je v Rychnově hotel Panorama, zámek tam mají Kolowratové taky pěknej, jinak ubytovani nic moc všude. A úžasný genius loci má Potštejn a Litice, můžete obejít oboje pěšky cestou podle řeky. Kdybyste chtěli na hory, tak se koukněte na Neratov, úžasný místo, zrovna včera jsme tam byli na kolech, tam mě to nikdy neomrzí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRAMIN: Přišlo se na to, až když odjela se skautama na tábor. Je 200 km od Prahy někde v lesích, takže nový pas teď zařizovat fakt nejde. Ale opravdu to ničemu nevadí - v Harrachově to máme rádi, zámky ve východních Čechách nás lákají už dlouho, Adršpach taky, tak na ně konečně snad dojde.:-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    Kuks :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam