• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Ahoj, nemáte prozkoumané Doksy a okolí? Budu tam teď na 4 dny. Děkuji
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: uz tam fakt musime.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KAERI: Právě jsme to prošli. Asi nejlepší muzeum, co jsem kdy zažila.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LADY_MYSKA: jestli auto máte, tak doporučuju se hecnout a "zvládnout" ho. Dává úžasnou svobodu! Mám teď kolem sebe tři ženy, které začaly řídit až se třetím dítětem, a všechny mi dávají za pravdu. Já cestuju jak mhd (míň ráda) tak i autem, i na víc dní, ale to tak až od doby, kdy dvojčatům byly dva roky, před tím jsem to logisticky sama moc nedávala (ve smyslu vybalit a zabalit auto tak, aby děti zatím byly bezpečně zaopatřené).
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MEDVED007: ja auto nemam zvladnute. Vylety na jeden den uz mam natrenovane, ale jak se dostat na mista, co nejsou vylozene po trati, resim.
    Ono i kdybych se vydala do Zoo lesna, tak to je na cely den a nocni spojeni utahanou smeckou je na nic. Navic jak cestuji sama, vidim urcite prekazky.
    Nevim jak letos, ale pristi rok uz to bude chtit neco na delsi dobu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LADY_MYSKA: cestuju s dětma odjakživa na víc dní, ale autem :-( popravdě MHD si to při množství našich krámů neumím představit, ale kdybych musela, tak halt.....
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim vas, cestuje tu nekdo s detmi na vice dni sam?
    Zatim jsem se k tomuhle kroku nedostala a planuji jen vylety na jeden den. Jen jsem dost omezena vyberem a urcite bych rada zasla treba na Krivoklat a jak planuji, na jeden den mi to nevychazi a takovych mist mam vice.
    Nejsem pojizdna, takze vetsinu vyletu planuji vlakem. Autobus sem tam, ale potrebuji nejmensi mit v kocarku, neni to o tom, ze by vydrzel 10 min. v klidu sedet na sedadle, kdyby kocarek byl v uloznem prostoru.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KAERI: tam jsme byli vloni a je to fakt parádní.....

    a letos teda ještě přidám statek bernard u sokolova, kdyby měl někdo cestu tím směrem. takový ten klasický statek, kde mají různé dílničky (silně nedoporučuju mýdla a svíčky, paní přeochotná, děti na všechno ukecala a při placení jsem jen zírala, jakou to stojí pálku), ale je tam hezká minizoo aktuálně s týdenními kůzlátky a hlavně (a proč o tom píšu a proč jsme tam jeli) je tam expozice o řece Ohře. je to udělané velmi zajímavě a interaktivně. kdo se chce poučit, tak může, kdo chce jen blbnout (mrňata), tak taky může. jako rodačka od Ohře jsem to nemohla minout :-)
    KAERI
    KAERI --- ---
    MEDVED007: Byla jsem takhle nedávno unešená Muzeem nové generace ve Žďáru nad Sázavou. Původně jsem tam s tříleťačkou vlezla spíš z nouze (venku pršelo a bylo potřeba zabít trochu času pod střechou), smířena s tím, že ona z toho bude mít houby a já jen o něco málo více. A pak jsme tam byly dvě hodiny a soudě dle výrazu, ji to zajímalo. U pokladny nafasujete krabičku, jdou do ní dát jedna nebo dvě sluchátka, a pak obcházíte exponáty a sami si pouštíte komentář. Jsou tam docela pěkná videa, napůl komiksovým stylem, mapa, kde se postupně s komentářem ukazuje, jak se vyvíjela krajina, interaktivní kniha o vzniku kláštera, maketa kláštera, která se rozsvěcí podle toho, o jaké části se zrvona mluví... a x různých jiných věcí, mix historie a nového. Plus ten komentář je rozhovor malé holčičky s historickými postavami. Jediné mínus bylo, že jsme po tom byly hodně přehlcené, je to útok na smysly. Ale zajímavý.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    XMARGE: bude, hlavne tedy pro 6. Ale u nas se ta mladsi většinou nenudi tam, kde muze obdivne následovat velkeho bratra.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    EDERA: Příště můžu doporučit mrknout do Čokoládovny https://www.facebook.com/chocomuseumkutnahora/ - založila to moje kamarádka, mají širokou nabídku kvalitní čokolády, malý muzeum a podávají horkou čokoládu.
    Dačického je vhodný pro jak velké děti? Mám skoro 6 a 3, tak jeslti to bud ei pro ně...?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    OLA44: Jihoceska salas
    Jihočeská Salaš: ubytování a restaurace
    http://www.jihoceska-salas.cz/m/
    OLA44
    OLA44 --- ---
    Zdarec, nemate nahodou tip na kids friendly hotel, penzion atd v nebo pobliz Ceskeho Krumlova? Dik ;)
    HANELA
    HANELA --- ---
    EVIANAIVE: a má to být výlet na celé 4 dny? Zkusila bych tady doporučované Poděbrady.
    LEF
    LEF --- ---
    EDERA: jo to chapu. je tam spousta veci. vyrustal jsem tam ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já dám taky tip na dětsky přátelský výlet. strávili jsme teď tři dny v Bečově nad Teplou a je to asi k dětem nejvstřícnější památka, kterou jsem kdy viděla a to i pro extra malé děti. Mají dva typy prohlídek pro děti. Jednak klasicky o zámku a jednak taková ošahávací o relikviáři svatého Maura včetně komiksu. Kromě toho mají děti vedle pokladny takový malý dětský koutek, jde půjčit šaty prince/princezny na prohlídku, děti tam mají i několik pracovních listů a testů a vůbec je to takové ultra přátelské.
    EDERA
    EDERA --- ---
    LEF: Kostnici už jsme absolvovali, štoly a další pecky jsme si úmyslně nechali na příště. Cílem bylo užít si pohodový výlet a ne oběhnout všechny kutnohorské pozoruhodnosti v jednom dni.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: Dacickeho dům me taky nadchnul, zvláště kdyz si vzpomenu, jaka ruina to byla.

    LEF: jeste GASK a jeho herny.
    LEF
    LEF --- ---
    EDERA: tak to jste jeste vynechali kostnici a hrádek + štoly. ikdyz je tam toho spousta, vypichnul jsem pecky ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    V neděli jsme si udělali výlet do Kutné Hory. Jeli jsme cíleně na prohlídku Dačického domu http://www.dacickehodum.cz/cs a vřele doporučuju. Vloni dostal cenu za přestavbu roku a podle mě naprosto zaslouženě. Není to zakonzervování a uvedení do dnes v podstatě nepoužitelného historického stavu, ale kombinace všeho, čím si ten dům v průběhu staletí prošel doplněná o velmi citlivě o moderní architekturu. Mě to nadchlo (zvlášť proto, že mám na krku taky jeden památkově chráněný dům a vím, co to s sebou nese). Expozice je interaktivní, věnovaná všem památkám UNESCO na území ČR. Promítají jako smyčku krátký vtipný animovaný film věnovaný Kutné Hoře, pro děti tam mají 3D modely UNESCO staveb, razítka se vzory dlažby, promítání na podlahu... Pro školáky i papír s úkolama (za vyplnění odměna v podobě letáků, pohledů apod.). Rodinné vstupné 250 Kč.
    Kam na oběd jsme si nechali poradit v obchodě se suvenýry - pán doporučil http://www.hoteluhrncire.cz/ a taky to stálo za to. Vybrali jsme si z hotovek a ještě teď se mi sbíhají sliny, když si vzpomenu na svoje hovězí dušené na pepři.:-)
    Potom jsme šli na zmrzlinu do Zmrzlinárny v Jakubské ulici (na základě doporučení mého syna, který tam byl se slečnou někdy na jaře). Na vývěsním štítě se hrdě chluběj, že "založeno 2015", ale co, všechny tradice byly někdy nové. Kopeček za 25 Kč sice není žádná láce, ale je tak obrovský, že dva se prakticky nedají sníst. Naštěstí uměj jako jeden kopeček dát i dvě příchutě. https://www.facebook.com/ZmrzlinarnaKutnaHora/ Sice teda zrovna neměli žádné neobvyklé příchutě (mívají prý smrkovou, earl grey, sorbet gin&tonic), ale zážitek to byl i tak.
    Pak jsme ještě došli do sv. Barbory. Vstupné za nás čtyři taky 250 Kč (to mi teda přišlo jako celkem dost, ale já mám ke vstupnému do kostelů vůbec takovou nějakou mentální rezervaci).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam