• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    PETATA
    PETATA --- ---
    QUANTI: na zakusek ci zmrzlinu jeste doporucuji cukrarnu U Pudilu
    delaji si svou zmrzlinu a ty dorty!
    vevnitr maji taky detsky koutek

    pro dospele osazenstvo vyletu jsou ve meste dva pivovary, Antos a Tovarna
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    V soboitu jsem se vraceli z dovolené a vzali to přes Zruč nad Sázavou. Město jako takové je dost nezajímavé a nedá se tam ani pořádně najíst (to píšu jako varování, že je potřeba si s sebou vzít jídlo, nebo naplánovat oběd jinde), ale mají tam hezký zámek s okruhem pro děti (zatím nevyzkoušeno), ale HLAVNĚ za zámeckou zahradou mají úplně mega velké hřiště se spoustou prolejzaček, houpaček a tak, vedle je dopravní hřiště, kde za 10 Kč na 20 miut půjčují šplapací autíčka a obrovskou kuličkovou dráhu, kde se zabaví i dospělí. My tam šli "na hodinu" na kuličky a vydrželi jsme skoro tři hodiny s přestávkou na zmrzlinu. Dcera (3 roky) pouštěla jen kuličky, syn (skoro 6) nejdřív kuličky a potom na 20 minut šlapací autíčko. Nemohli jsme je dostat pryč. Doporučuju si s sebou vzít vlastní kuličky, erár tam nemají. Z Prahy je to cca hodinu autem a myslím, že za dobrého počasí to vydá na celodenní výlet.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QUANTI: cyklohracek je u nas v oblibě, diky za tip, i kdyz minule jsem to uhrala ma vylet na okor a az do slaneho jsme nejeli.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    kdybyste někdy jeli Cyklohráčkem nebo při jiné příležitosti zabloudili do Slaného, tady http://www.bagelcafe.cz/kontakty jsme se celkem slušně najedli (dětské řízečky s kaší moc dobré, můj flank steak salát super, manželovo trhané hovězí mě až tak nenadchlo; zmrzlina skvělá, káva spíš lehce podprůměrná) a mají tam na zahrádce hrací domeček s krabicí plnou plyšáků a dinosaurů, o dětech jsme hodinu víceméně nevěděli :D
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Netušíte, jestli se v Albánii prodává Nutrilon? A pokud ano, pod jakým obchodním jménem?
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    CALLUNA: my byli letos v cervnu nadseni u rybnika Zvule, byli jsme tam teda v kempu, takze neporadim ubytovani. Ale je tam krasne koupani (pry po celou sezonu), priroda a spousta turistickych tras a zajimavosti (dablova prdel, rozhledna a lesopark u jakuba...)
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Ahoj, nemáte prozkoumané Doksy a okolí? Budu tam teď na 4 dny. Děkuji
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: uz tam fakt musime.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KAERI: Právě jsme to prošli. Asi nejlepší muzeum, co jsem kdy zažila.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LADY_MYSKA: jestli auto máte, tak doporučuju se hecnout a "zvládnout" ho. Dává úžasnou svobodu! Mám teď kolem sebe tři ženy, které začaly řídit až se třetím dítětem, a všechny mi dávají za pravdu. Já cestuju jak mhd (míň ráda) tak i autem, i na víc dní, ale to tak až od doby, kdy dvojčatům byly dva roky, před tím jsem to logisticky sama moc nedávala (ve smyslu vybalit a zabalit auto tak, aby děti zatím byly bezpečně zaopatřené).
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MEDVED007: ja auto nemam zvladnute. Vylety na jeden den uz mam natrenovane, ale jak se dostat na mista, co nejsou vylozene po trati, resim.
    Ono i kdybych se vydala do Zoo lesna, tak to je na cely den a nocni spojeni utahanou smeckou je na nic. Navic jak cestuji sama, vidim urcite prekazky.
    Nevim jak letos, ale pristi rok uz to bude chtit neco na delsi dobu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LADY_MYSKA: cestuju s dětma odjakživa na víc dní, ale autem :-( popravdě MHD si to při množství našich krámů neumím představit, ale kdybych musela, tak halt.....
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim vas, cestuje tu nekdo s detmi na vice dni sam?
    Zatim jsem se k tomuhle kroku nedostala a planuji jen vylety na jeden den. Jen jsem dost omezena vyberem a urcite bych rada zasla treba na Krivoklat a jak planuji, na jeden den mi to nevychazi a takovych mist mam vice.
    Nejsem pojizdna, takze vetsinu vyletu planuji vlakem. Autobus sem tam, ale potrebuji nejmensi mit v kocarku, neni to o tom, ze by vydrzel 10 min. v klidu sedet na sedadle, kdyby kocarek byl v uloznem prostoru.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KAERI: tam jsme byli vloni a je to fakt parádní.....

    a letos teda ještě přidám statek bernard u sokolova, kdyby měl někdo cestu tím směrem. takový ten klasický statek, kde mají různé dílničky (silně nedoporučuju mýdla a svíčky, paní přeochotná, děti na všechno ukecala a při placení jsem jen zírala, jakou to stojí pálku), ale je tam hezká minizoo aktuálně s týdenními kůzlátky a hlavně (a proč o tom píšu a proč jsme tam jeli) je tam expozice o řece Ohře. je to udělané velmi zajímavě a interaktivně. kdo se chce poučit, tak může, kdo chce jen blbnout (mrňata), tak taky může. jako rodačka od Ohře jsem to nemohla minout :-)
    KAERI
    KAERI --- ---
    MEDVED007: Byla jsem takhle nedávno unešená Muzeem nové generace ve Žďáru nad Sázavou. Původně jsem tam s tříleťačkou vlezla spíš z nouze (venku pršelo a bylo potřeba zabít trochu času pod střechou), smířena s tím, že ona z toho bude mít houby a já jen o něco málo více. A pak jsme tam byly dvě hodiny a soudě dle výrazu, ji to zajímalo. U pokladny nafasujete krabičku, jdou do ní dát jedna nebo dvě sluchátka, a pak obcházíte exponáty a sami si pouštíte komentář. Jsou tam docela pěkná videa, napůl komiksovým stylem, mapa, kde se postupně s komentářem ukazuje, jak se vyvíjela krajina, interaktivní kniha o vzniku kláštera, maketa kláštera, která se rozsvěcí podle toho, o jaké části se zrvona mluví... a x různých jiných věcí, mix historie a nového. Plus ten komentář je rozhovor malé holčičky s historickými postavami. Jediné mínus bylo, že jsme po tom byly hodně přehlcené, je to útok na smysly. Ale zajímavý.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    XMARGE: bude, hlavne tedy pro 6. Ale u nas se ta mladsi většinou nenudi tam, kde muze obdivne následovat velkeho bratra.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    EDERA: Příště můžu doporučit mrknout do Čokoládovny https://www.facebook.com/chocomuseumkutnahora/ - založila to moje kamarádka, mají širokou nabídku kvalitní čokolády, malý muzeum a podávají horkou čokoládu.
    Dačického je vhodný pro jak velké děti? Mám skoro 6 a 3, tak jeslti to bud ei pro ně...?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    OLA44: Jihoceska salas
    Jihočeská Salaš: ubytování a restaurace
    http://www.jihoceska-salas.cz/m/
    OLA44
    OLA44 --- ---
    Zdarec, nemate nahodou tip na kids friendly hotel, penzion atd v nebo pobliz Ceskeho Krumlova? Dik ;)
    HANELA
    HANELA --- ---
    EVIANAIVE: a má to být výlet na celé 4 dny? Zkusila bych tady doporučované Poděbrady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam